19. 9. 2013 Brankáři (1) KOMENTÁŘŮ

Novinky ve vybavení brankářů na sezonu 2013/2014

 



Každá sezona přináší do výstroje gólmanů větší či menší inovace. Jaké jsou ty pro aktuální ročník? Společně se zástupci jednotlivých značek jsme sestavili přehled „vlajkových lodí“ ve  vybavení a shrnuli klady kousků, od kterých si firmy slibují největší úspěch.

KOMPLETNÍ VÝSTROJ

Wooloc, výstroj Rocket

vybavení, brankáři, novinky, 2013/14, výstroj Wooloc, dres Rocket

Ideální volba pro ty nejmenší. Kalhoty i dres jsou vyráběny už od velikosti 110/120, takže i malé děti mohou mít výstroj, která jim bude pohodlně sedět. Kalhoty mají v pase širokou gumu a tkanici na utažení, zepředu mají po celé své délce vycpávku. Dres je opatřen vycpávkou na hrudi, na břiše a na přední straně rukávů. Vyrábí se ale i v dospělých velikostech a bezesporu vás zaujme cena.
Velikosti: 110/120 až XL
Doporučená cena: kalhoty 1390 Kč, dres 840 Kč

KALHOTY

Jadberg, Target Neo

vybavení, brankáři, novinky, 2013/14, kalhoty Jadberg Target Neo

Extra odlehčené brankářské kalhoty vyrobené z prodyšného a velmi pevného materiálu, s anatomicky tvarovaným protekčním polstrováním. Na ochranu kolen proti prodření je použita vysoce odolná Cordura a na nejexponovanějších místech na kolenou je exkluzivní pravý Kevlar. Lehce vyvýšený a polstrovaný pas je díky systému „Quick-fit“ plně nastavitelný na třech nezávislých místech, čímž zajišťuje dokonalé přizpůsobení postavě brankáře. Zadní část nohavic je opatřena výkrojem pro zabránění přišlápnutí si kalhot v náročných pozicích. Z vnitřní strany kolene je systém pro připevnění dodatečného chrániče.
Velikosti: S až XXXL
Doporučená cena: 3156 Kč

Exel, G1

vybavení, brankáři, novinky, 2013/14, kalhoty Exel G1

Po 2 letech výroby gólmanského vybavení pod značkou Precision se vracejí produkty od Exelu. Ten představil hned 3 řady: od hobby G3 až po profi vybavení řady G1. Vlajkovou lodí jsou brankářské kalhoty G1. Na první dotyk zaujmou svou lehkostí a měkkostí zaručující maximální rozsah pohybu. Pružný pas je zevnitř podšitý lemem s protiskluzovou úpravou, zadní díl je převážně z elastického materiálu. Spodní část nohavic lze rozšířit rozepnutím cvoků. Konec nohavic je opatřen dvěma délkami ke zkrácení.
Velikosti: S až XL
Doporučená cena: 6290 Kč

MASKY

Zone, ICON 2.1

vybavení, brankáři, novinky, 2013/14, Zone, maska ICON 2.1

Nová řada vybavení pro brankáře od značky Zone je Icon Mega s vyjímatelným vnitřním polstrováním. Budou je využívat i brankáři české reprezentace. Kvalita a ergonomie provedení je na nejvyšší úrovni a na jejím vývoji se podílejí elitní světoví gólmani.
Materiál: ABS plast, ocelová mřížka
Doporučená cena: 4290 Kč

ProMask, X11 Viper

vybavení, brankáři, novinky, 2013/14, maska ProMask, X11 Viper

Prémiový typ nabídky firmy ProMask s agresivním nadčasovým designem. Viper ​​poskytuje rozšířený obličejový otvor (o 25% větší než standardní florbalové masky) pro lepší výhled brankáře a efektivnější ventilaci.
Velikosti: M 56 – 58 cm / L 58 – 61 cm
Váha: 950 g
Doporučená cena: 9300 Kč

Unihoc, Summit 66

vybavení, brankáři, novinky, 2013/14, maska Unihoc Summit 66

Řada Summit představuje tu nejvyšší třídu, jakou značka Unihoc nabízí. Chytá v ní spousta špičkových gólmanů v Česku i v zahraničí, například Tomáš Kafka z Tatranu Střešovice nebo Patrik Jansson z AIK Stockholm.
Doporučená cena: 4290 Kč

VESTY

Salming, ProTec 2Layer Longsleeve Goalie JSY

vybavení, brankáři, novinky, 2013/14, Salming, vesta ProTec 2Layer Longsleeve Goalie JSY

Cenově velmi dobře dostupná a opravdu kvalitně propracovaná profesionální přilnavá brankářská vesta s dlouhým rukávem. Její výhodou je materiál, který je odlehčený a má vynikající prodyšné vlastnosti. Vesta perfektně ochrání a zároveň neomezuje při těžkých zákrocích. Oblast hrudníku je vypolstrována novým typem stlačené pěny EVA, která tak přidává další protekci pro nejexponovanější místa na brankářově těle.
Velikosti: S až XXL
Doporučená cena: 1699 Kč

BlindSave

vybavení, brankáři, novinky, 2013/14, BlindSave, vesta BlindSave

Profesionální funkční vesta od společnosti BlindSave. Jedná se o značku s produkty pouze pro gólmany, v níž je kladen velký důraz na kvalitu. Vesta je dvouvrstvá a dobře díky tomu tlumí střely. Je vybavena funkcí rebound, díky které se střely neodrážejí zpět do hřiště, ale odpadávají do vzdálenosti dosahu rukou gólmana. Horní ramenní části a strany těla jsou dobře pokryty, protože se na nich nacházejí nejcitlivější místa těla. Vesta váží pouhých 500 gramů a její design je převzat z dávných zbrojí. Části ochranný vrstev jsou uspořádány tak, že neomezují gólmana v žádném z pohybů a stále mu poskytují plnou ochranu. Vnitřek vesty je vyroben z materiálu, jenž poskytuje příjemný kontakt s kůží.
Velikosti: S až XL
Doporučená cena: 2989 Kč

CHRÁNIČE

Oxdog, Blocker Shinguard long

vybavení, brankáři, novinky, 2013/14, Oxdog, nákoleníky Blocker Shinguard long

Nové chrániče z dílen švédského Oxdogu. V porovnání se starším modelem jsou delší, chrání i holeň a lépe drží na noze. Jsou vyrobeny z neoprenového materiálu, kolena jsou proti nárazům a otlačení chráněna speciální gumovou vystýlkou. Fixaci na noze zajišťují 4 elastické popruhy se suchými zipy. V lýtkové části je chránič nesešitý, což usnadňuje jeho oblékání a manipulaci s ním. Tomu napomáhají i 2 poutka v horní části chrániče. Vyrábí se ve 4 velikostech.
Doporučená cena: 2990 Kč


Autor: Jakub Koráb



KOMENTÁŘE

  • Pořád nechápu proč někteří výrobci masek dělají tak ukrutně předrátované mřížky, které vypadají pomalu jako drátěný košík. Otvory pro oči jsou občas docela dost malé. Osobně se mi nejlíp chytá v klasické hokejové REY mřížce.

Napsat komentář

*