31. 3. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Nejrychlejší cesta: Jihlava i Děkanka si vybojovaly setrvání v extralize ve 3 zápasech

 



Také v příští sezoně si nejvyšší soutěž zahrají Jihlava a Děkanka. Oba favorité se s bojem o záchranu příliš nepárali: České Budějovice a Šumperk zdolali nejrychlejším způsobem ve 3 zápasech. Na poražené čeká baráž.

Jihlava potřebovala ve Strakonicích, kam play down vyvezly České Budějovice, na rozkoukání jen necelou třetinu. Pak se během 35 vteřin 20. minuty trefily dvě opory FBŠ Martina Svobodová a Tereza Slavíková a 49 sekund po zahájení 2. části umocnila vyvedenou pasáž svého týmu Tereza Přibylová.

Jihočešky se nevzdaly, záhy snížily na 2:3, jejich tlak pokračoval v přesilovce, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Naopak Jihlava ještě do konce prostřední části vstřelila další 2 branky. A protože hráčky UNITED pohrdly i vyloženými šancemi a hostující tým ještě během 5 vteřin 59. minuty přidal další pár gólů, skončil duel jednoznačnou výhrou týmu z Vysočiny 7:2.

Jeho kouč si oddechl. „Zápas byl dobře zvládnutý, až na výpadek ve 2. třetině, kdy nám pokulhávala střelba,“ uvedl Roman Komenda, který se tak může s Jihlavou těšit na 3. sezonu v extralize.

Naopak České Budějovice si tu svou premiérovou prodlouží o nechtěný boj v baráži. A jejich kouč Ivan Janoušek bude mít o čem přemýšlet. „Stejně jako v předchozích dvou zápasech jsme posadili soupeře na koně sérií vlastních nevynucených chyb. Trefit soupeřovu branku je pro nás neřešitelný problém,“ shrnul nepříliš optimisticky sérii s Jihlavou.

Ani Šumperk proti Děkance se úspěchu nedočkal. Po dvou prohrách v Praze o 2 branky podlehl v klíčovém duelu soupeřkám o 4 góly, přičemž jeho hráčky vůbec neskórovaly. Zásadní podíl na úspěchu Tatran teamu měla ve 3. duelu útočnice juniorské reprezentace Andrea Nemravová, která úvodní 2 trefy obstarala sama a na 3. přihrála Barboře Zabavské.

Tatínek Andrey – a jeden z koučů Děkanky v jedné osobě – mohl mít radost nejen z výkonu své dcery. „Dnes jsme utkání zvládli po herní i taktické stránce. Po celý zápas jsme byli o něco lepší i aktivnější a jsme rádi, že jsme sérii zakončili nejkratším možným způsobem,“ pronesl.

Šumperk se na příliš nezmohl. „Série 0:3, zápas 0:4, co říct… Určitě ale hrajeme dál a důkladně se připravíme na baráž,“ vyhlásil trenér Apseru Michal Marošek. Jeho tým se společně s Českými Budějovicemi utká v poslední šanci, jak se udržet v extralize, se dvěma vyzyvateli z 1. ligy.

Za soupeře budou mít neúspěšného finalistu 1. ligy (Královské Vinohrady – Bulldogs Brno, hraje se na 2 výhry, vítěz jde do rovnou extraligy, začíná se příští neděli v Praze) a postupujícího z „malého finále“, čili z duelu druhých nejlépe umístěných týmů po základní části s právem hrát extraligu (Lipník nad Bečvou – Jičín, opět na 2 výhry, série startuje příští sobotu v Lipníku).

V baráži se utká každý s každým, extraligu si vydobude jen vítěz, zbylé 3 týmy jdou do 1. ligy.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*