27. 1. 2012 Superliga (36) KOMENTÁŘŮ

Superfinále zahájilo odpočítávání

 



Přípravy jsou v plném proudu a atmosféra houstne. Je jisté, kde se bude hrát, v kolik hodin a za kolik budou k mání vstupenky. Superfinále 2012 a s ním i oslavy 20 let českého florbalu čekají jen na jména čtyř týmů, které si to rozdají o letošní mistrovské tituly. Vrchol domácích soutěží, přitažlivé, divácky atraktivní a doufejme, že i nervydrásající Superfinále florbalu 2012 je za dveřmi.

Nejlépe si to uvědomíte, když se zadíváte na to, jak mizí vteřina za vteřinou na odpočítávadle internetových stránek. Ty dnes zprovoznil organizační výbor Superfinále 2012, který se pořádáním akce intenzivně zabývá. Čas do 21. dubna, kdy se florbal na celý den díky historicky prvním českým duelům o titul ve stylu „buď – a nebo“ usadí ve vysočanské O2 areně, se rychle krátí.

Internetové stránky www.superfinale.cz jsou první předzvěstí jarního hitu. V 1. polovině února  2012 si přes ně budete moci objednat vstupenky  (ty levnější stojí na celý den 190 korun, ty dražší – na hlavní tribuny – jsou o 200 korun dražší.

Takhle by to mohlo 21. dubna vypadat.

Ovšem koupit si lístek, nebo ve finále hrát (předkrmem obou zápasů o mužský a ženský extraligový primát bude finále ISOline cupu krajských výběrů hráčů do 17 let) nejsou jediné možnosti, jak být u téhle přelomové chvíle českého florbalu.

Jak je totiž na domácích velkých podnicích zvykem, pořadatelé sestavují tým dobrovolníků, který se na chodu akce bude podílet. Podrobnosti  naleznete na www.superfinale.cz/team-2012.

Nezbývá než čekat, kdo se spletitou cestou play off Fortuna extraligy mužů a extraligy žen probojuje do duelů plných zvratů, branek a nasazení, hodných jediného zápasu o titul florbalových šampionů České republiky. Začínáme novou historii, historii Superfinále, a VY byste u toho neměli chybět.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • show napsal:

    jestli tam bude zase tatran v poctu 7+1 na hristi jako loni tak se asi nedostavim, uz loni me z toho malem trefl slak

  • bivoj32 napsal:

    Urcite to bude skvela akce, ale ruku na srdce. Jsem mimoprazkej a utratit za dva zapasy 400kc za vstup a 300kc za cestu mi prijde ponekud moc. Hlavne teda ten vstup a pokud bude tv prenos, tak se bojim ze hodne lidi uprednostni ten.

    • vstup napsal:

      400 Kč za tři finále a v luxusní hale je nic, vzhledem k faktu, že 10 tisíc lidí tam nebude, takže kdo to zaplatí je jasné…kluby

      • Tim napsal:

        Nene zaplatí to klienti Komerční banky. Jako u všech bank, který něco takhle sponzorujou. Proč myslíš , že má Česká spořitelna nejdražší poplatky?Krom toho ,že jsou to nenažranci. Tak ještě sponzorujou například nekopnem si tzv národní tým ve fotbale. A někdo to musí zaplatit. To samý T-Mobile.

        • Alfred napsal:

          Tak kdybys to nahodou nevedel, tak kazdy extraligovy tym muzu dava na superfinale 60tisic Kc. Za to dostane vstupenky ve stejne hodnote. Jak vyhodne pro takovy Havirov, Otrokovice …

  • Petr Čuhel napsal:

    Za 190 Kč mi to naopak přijde skoro zadarmo, kdo to platí celé mi ale není vůbec jasné…

    • bivoj32 napsal:

      Ale 190 je někam na vedlejší tribunu. Které jsou dost daleko. Takže se bojím, že při velikosti florbalového hřiště to nebude moc vidět. Ale rozhodně o superfinále uvažuji.

      • hehe napsal:

        Přesně tak, uvažuju taky. 390,- není málo, ale taky to do O2 arény není zas tak strašně moc. S cestou a nějakým tím žvancem a pivkem výlet tak za litr.

        • xzerox napsal:

          Výhledu z vedlejších tribun bych se nebál. Byl jsem na nich při MS a výhled příjemně překvapil.

  • Lilk napsal:

    uff no ist z Brna (400Kc), kupit listok (400Kc), kupit si nejake obcerstvenie (minimalne 100Kc)..snad to daju az v TV.

    • Majk napsal:

      v O2 aréně při cenách občerstvení počítej spíše 200…za kilo máš tak jedno pivo a párek.

  • Hana napsal:

    A finále Czech Open bude na Podviňáku… pěkně to někdo vymyslel, opravdu

  • Madar napsal:

    Ja uz vidim, jak se na netu prodavaji listky na finale pod cenou, a to jen proto, aby na tom kluby nebyly tak spatne, radeji prodam listek za 100 misto 190, ale v konecnem dusledku jsem minus pouze 30000. Takze bych doporucoval tem, kteri chteji listy, tak at si pockaji, az se to tak bude prodavat.

    No a kdo tu paradu vsechnu zapalti? No pokud to bude propadak, tak vsechny extraligove kluby poslou 3% ze ztraty,takze to klidne muze byt dalsich 30000 nebo taky 3000 nebo taky 45000.

    Do toho uz ale nikdo videt nebude, takze at si kluby jeste odlozi nejake ty drobne. Co bychom pro Prahu neudelali a nezaplatili jim krasnou podivanou. Pokud se divam na navstevu na prazske zapasy, tak tady pisu jen same blbosti, jelikoz hala bude praskat ve svech. Mozna pak budou kluby prevapeny, jak jim na ucet pristane nejaky podil ze zisku 🙂

  • masakr napsal:

    190 je v pohode cena, 390 je dost, tam to melo bejt do 300… ctyri tisice lidi by bylo na prvni rok uspech. velkou roli bude hrat i to, kdo bude finale hrat…

    • Majk napsal:

      jak může být čtyři tisíce úspěch, když tato návštěva byla schopná dojít, ikdyž byly série pětizápasové???

  • číža napsal:

    i kdybych byl v praze a i kdyby to bylo zadarmo, tak tam nepujdu už jen z toho důvodu, že ať už se zápas bude vyvíjet jakkoliv, cestu k vítězství si tatran najde vždycky. a kdo viděl loňský finále, tak ví jak 🙂 btw nejsem tatran hater, jsem dokonce oddchovanec :)))

  • Honza napsal:

    ježišmarjá…vy jste ubožáci..400 kč, co to je? To každej prochlastá za jednu noc v hospodě…za 400 kč 3 zápasy, které se určitě budou blížit světové úrovni, určitě bude i super show a hlavně jedná se daleko víc než jen o florbal…jenže to záleží na lidech..buď z toho diváci udělají frašku anebo nezapomenutelnej zážitek..vyberte si

    • bivoj32 napsal:

      Myslíš jako na czech open kde se již několik let snaží arénu pokřikem „klap klap“ roztleskat ten neuvěřitelně strašný komentátor? Když jsem koukal na záznam CO na Eurosportu, tak jsem se normálně styděl, když tam bylo to jeho klap klap neustále slyšet. Pokud tam unie nehodlá zaplatit nějaký profesionální fans (třeba z hokeje) tak se bojím, že většina florbalových fanoušků, se půjde podívat na hru a né si vykřičet hlasivky a i když extraligové kluby už mají svoje fans kotle, tak je to obvykle jen pár lidí a to se ve velikosti O2 arény ztratí jak nic. Máš pravdu, že bude záležet hlavně na divácích. Nevím co je 400 pro tebe ale mě ten jeden den vyjde i s cestou vážně skoro na 1000kč a pro studenta jsou to opravdu už slušné peníze a z ekonomického hlediska si myslím, že levnější vstupné by přilákalo více lidí a nakonec by tak zisk mohl být větší. Jsou to ale jen spekulace. Jinak doufám, že ta show za ty peníze stát bude

      • hehe napsal:

        Klap klap je asi největší provar czech open vůbec :D…člověk by neřek jaká kravina může zkazit dobrej florbalovej zápas

  • Tim napsal:

    Jak už psal někdo výše. Každý klub si musel koupit 200 lístků pro své členy. Přičemž zejména ti mimopražští (hlavně z Moravy) těžko všech 200 lístků nějak prodají u svých členů a fanoušků. Takže zájemcům, kterým přijde cena odrazující doporučuji zkontaktovat tyto kluby, určitě se bude dát lístek sehnat i za třetinovou cenu co oficiálně…..dost pochybuji, že by nastal nějaký boom a vyprodalo se to.

  • Lístky napsal:

    Mě na tom vadí ty celodenní lístky. Nechci trávit celý den v O2 a dívat se na 2 zápasy, které mě absolutně nezajímají. Kdyby dali možnost koupit chlapy za 200-250, tak vydělají 2x tolik. Nikdo by nad tím nepřemýšlel. Pro jednotlivce to ještě jde, ale pro rodiny je to lehký výběr. 800+ vs. TV (pokud bude).

    • drahy? napsal:

      Pokud Ti celodenni akce pro 4 clenou rodinu za 760,- prijde draha tak nevim, kde zijes a co Te vyjde levneji 😀 pokud si vezmes s sebou svacinu, tak ani neutratis za jidlo… pouze za piti. Cely den v O2 arene, tri zapasy a doufam, ze bude i dobry program okolo za tuhle cenu mi prijde hodne levne…

      • ufinek napsal:

        No na rovinu, proč bych jezdil do Prahy z Havířova na zápas ve florbale, kde bude hrát např. Chodov proti Tatranu… Ani Mates Jendřišák to nezařídí. Na MS jsem tam byl, nechal jsem tam hlasivky i zdraví a stálo to za to, ale na klubov úrovni to je velký úlet… Hlavně pro kluby mimo Prahu…

        • ufinek napsal:

          A ještě jedna věc. Až teď jsem se podíval na stránky toho „superfinále“ a ono už je to vlastně dáno:-) Pavouk celého play-off tam je, Vítky porazí Bohemku, Ostrava Vítky a ve finále se uká…no hádejte s kým moji milí:-) A pokud to máme takhle hezky nalajnováno od organizátorů, tak nevěřím, že se v tom „superfinále“ stane něco jinak…než loni:-)

      • Lístky napsal:

        Zjevně si nerozumíme, tak to vezmu ještě jednou. Nemám zájem o celodenní „zábavu“. Chci vidět POUZE muže. A nemám rád kompromisy. Nechci se dívat zpoza branky ani z rohu, takže rodina za 1200 (Maminku necháme doma).

      • show napsal:

        Ty vole, s prominutim, a kdo z tech lidi ktery uvazujou ze by sli, chce videt i 17ti lety kluky a pak zensky? 760 za celodenni program neni moc, ale pro spustu lidi nejsou ty dva zapasy zabava vis? takze od toho mozna i ty blby kecy ze dat 400 za jeden zapas je trochu moc….

  • Vašek napsal:

    Cena vstupenek je podle mě ok, když vezmu v potaz, že se jedná o větší část dne v O2 areně – nejmodernější hale v republice.
    V TV se dívat můžete, ale nebude to takový zážitek. Poněvadž TV přenese jen zápas, ale atmosféru utkání a doprovodný program si užijete opravdu, ale opravdu jen v hale. Ještě dodnes vzpomínám na zápasy MS 2008 Česko-Švédsko (ČEZ arena, Ostrava) a Česko-Švýcarsko (O2 arena, Praha). Když si pustím oba zápasy od začátku na youtube, tak mi pokaždé naskočí husí kůže. Nezapomenutelné žážitky!!! U TV bych je nezískal.
    Závěrem bych řekl, že každý, pro koho náš sport něco znamená, tak se v O2 areně ukáže a pomůže florbalu. Poněvadž čím více lidí přijde, tím lépe. Jsem přesvědčen, že toho nikdo litovat nebude, protože to bude show!!

    • Vašek napsal:

      Jo a co se týče keců proti Tatranu – už je to fakticky trapné!!
      Já sám jsem byl po loňském finále velmi rozladěn a rozezlen výkonem rozhodčích, ale řešit to pořád dokola, tak to už je trapný. Podle mých informací mají mužské superfinále pískat Petr Černý s Jiřím Janouškem, kteří nikomu nesleví ani nepřidají, tudíž se nebojím, že by se loňské fiasko opakovalo… Pro rejpaly: Zasvědcení ví, jak to Blatouch s Černochem mají s Tatranem… oni se z nich neposerou a nenechají si srát na hlavu!! 🙂 takže to bude fér..

      • Máslo napsal:

        No co já vím, tak oni to stopro nedostanou. Mají to už nějaký čas na háku a to odborníci moc dobře vědí. Ano, umí v tu spvávnou chvíli zapnout na 200%, ale to by museli ukazovat i v nudných zápasech. Víděl bych to spíš na Vašíčka s Nováčkem.

    • Slavné české SUPERFINÁLE!!! napsal:

      Srovnáváš tady nesrovnatelné!!!…MS ve florbale v roce 2008…chceš mi snad říci, že bude na finále taková atmosféra?…haha, tak to ani náhodou, zaprvé, nebude tam více, než 2 tisíce lidí, zadruhé, pokud jde o fanoušky, tak z mužstev, které se tam zřejmě probojují…tedy Tatran, Chodov, Vítkovice mají jediné Vítkovice pořádné fanoušky…..Tatran a Chodov, ten jich má přes sezonu ztěží 200, i kdyby to na finále bylo 3x více, tak pořád v O2 aréně bude komorní atmosféra…a to bych chtěl docela vidět, kdyby bylo finále třeba moravské, navíc hrané v Praze…už vidím, jak tam jedou masy lidi z Ostravy na finále…to by se nato většina stejně vysr…a mrkla na to raději z televize…no..závěrem, bude to totální kolaps to finále, to vím už ted!!!
      Jestli někde vedení unie udělalo chybu, tak to, že dají finále po vzoru Švédska a navíc v Praze, kde nejsou florbaloví fanoušci téměř žádní!!!

      • Vašek napsal:

        Já jsem nikde nesrovnával. Hlubší smysl textu byl opravdu, ale opravdu někde jinde.
        Snažil jsem se říct, že SF nabízí možnost skvělého sportovního zážitku, ale je jen na lidech, zda se půjdou pobavit.
        Projektu superfinále se nezastávám, jen pouze vycházím z daných faktů. Superfinále proběhne 21.dubna 2012 v O2 areně a už s tím nikdo nic neudělá. Navíc odsuzovat projekt předem, mi přijde krátkozraké, ale to je to pověstné „čecháčkovstí“ :-))

  • Slavné české SUPERFINÁLE!!! napsal:

    Jsem na ten propadák v O2 Aréně docela zvědavý:-)))…..už vidím, jak ta hala zeje prázdnotou:-)))….nechápu, že vůbec takový projekt mohl někdo podpořit v Unii, hrát to po vzoru Švédska na jeden zápas…dle mého úplné zabití zviditelnění florbalu!!! Ano, ve Švédsku si to můžou dovolit, má to tam tradici, na finále chodí v průměru 12 000 lidí, ale u nás?…vždyť u nás dojde na pražáky….. ten „slavný“ Tatran, Chodov a Bohemku přes sezónu pouze 200 diváků!!! Místo, aby Czech Open dali do O2 Arény a finále dali na Podviňák, tak to udělají úplně naopak!!!
    Doufám, že po letošním fiasku „Superfinále“ se během pár let bude v Česku systém vracet zpět a to na 3 vítězná utkání!

    • Vašek napsal:

      Proč zabití zviditelnění? Bude se hrát na jedno vítězné utkání, takže se dá očekávat, že to do hráči půjdou ne na 200, ale na 300%. Pokud bude průběh zápasu podobný finále CO 2010 mezi Pixbem s Siriusem (beru čistě jen utkání), tak to bude pecka.
      Myslím, že bude lepší, když zhodnotíš projekt SF až po jeho proběhnutí 😉
      Jak správně píšeš, tak ve Švédsku to má tradici, tak proč bychom si za 10let nemohli říct, že to má tradici i u nás? Samozřejmě beru v potaz, že když bylo SM-final v začátcích, tak jej také hned nedali do Globenu, resp. Malmö areny, ale postupovali postupně. Na druhou stranu chápu unii, že se snaží lidi nalákat na O2 arenu, poněvadž pořád to je nejmodernější arena v zemi, která má mnoho prostředků, jak udělat show.
      Czech Open pořádá Excalibur Tours a Tatran, Superfinále ČFbU, což jsou 2 různé subjekty, tudíž o tom, kde se budou hrát finálová utkání, rozhodují různí lidé na základě různě dostupných finančních prostředků.
      Kdyby bylo SF na Podviňáku, tak by zase někteří brečeli, že tam je málo míst, že tam bude vedro, že tam není pořádná jak zvuková, tak světelná aparatura, atd atd atd… Ono je těžké se zavděčit všem 😉

Napsat komentář

*