Tapanilan Ëra protáhl šňůru neporazitelnosti na osm zápasů. Nyní se Ëra drží na šesté pozici v tabulce a stoupá stále výše. V posledních dvou zápasech si Tapanilan dokázal poradit s Nokianem KrP poměrem 8:5 a s předposledním Hapee 8:7.
19. 2. 2009 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Tapanilan hlásí skvělou formu: Osm zápasů bez prohry

 



Do čela tabulky se dostalo helsinské SSV. Dokázalo si poradit s celkem SPV, který dosud tabulce vévodil. Helsinky si připsaly důležité tři body za výhru 7:4. V zápase se blýskl hattrickem sniper Tero Tittu a pomohl tak velkou mírou k důležitému vítězství.

Helsinky vedou tabulku o bod před druhým Espoon Oilers. Ten nečekaně ztratil body s Josbou, která je v tabulce až na osmé pozici. Tato ztráta Espoon stála draho. Vítězstvím by se posunul do čela tabulky. Po prohře 1:2 se tomu tak nestalo a Oilers drží o bod druhou pozici před TPS. Druhý zápas byl naprostým protikladem toho prvního. Hráči Oilers si s chutí zastříleli na hřišti G-Koovee a zvítězili 11:4.

Již zmiňovaná Josba si po vítězství nad Oilers připsala do tabulky další tři body. V dalším utkání přivítala na domácí palubovce Trackers, jehož hráči drží sedmou příčku před Josbou. Sedmému celku nepomohly ani dvě trefy Jussi Lehtonena a Trackers domů odjel s prázdnou po prohře 3:5.

Poslední celek tabulky FBT Pori se stále trápí. Nedokázal porazit ve vyrovnaném utkání Hapee, jemuž podlehl poměrem 2:3. V dalším utkání Pori přijelo na hřiště vedoucích Helsinek. Nečekalo se nic jiného, než to, že si SSV doma s chutí zastřílí. Kdo zastával tento názor, tak se nemýlil. FBT Pori se nezmohlo na žádný odpor. SSV Helsinky tak v pohodě zvítězily 10:3.

Celek NST měl ve svých posledních dvou utkáních soupeře ze zadní části tabulky. Doma přivítal jedenáctý tým tabulky, AC Haki. Mírným favoritem bylo v tomto duelu NST. Roli favorita také potvrdilo. Po těsné výhře 4:3 se tak NST posunulo v tabulce na deváté místo.

To si dokázalo udržet i po druhém zápase, ve kterém se střetlo s Nokianem KrP. Od prvních minut zápasu bylo vidět, kdo vyhraje. Po sedmnácti minutách hry svítil na ukazateli skóre stav 7:0 pro NST. Konečný výsledek byl 14:2. Hattrick v zápase si na své konto připsal Ville Aapro, dvě branky zaznamenali Jonne Haapasalo, Tuomo Reponen a Vili Rahkonen.

Výsledky SBL:

Nokian KrP vs. Erä 5:8
NST vs. AC HaKi 4:3
FBT Pori vs. Happee 2:3
SPV vs. SSV 4:7
Erä vs. Happee 8:7
Josba vs. Trackers 5:3
NST vs. Nokian KrP 14:2
SSV vs. FBT Pori 10:3

Foto: Olli Laukkanen, www.paakallo.fi


Autor: Jakub Kašpar



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*