V semifinále finské SBL si jde jasně pro postup největší favorit na celkové vítězství SSV. Helsinky dokázaly zvítězit i ve druhém zápase. Naopak Tapanilan po neúspěšném prvním duelu odčinil porážku s SPV vítězstvím 6:3.
25. 3. 2009 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Tapanilan Ëra srovnal stav série

 



SSV Helsinky 6:1 Josba

Ve druhém duelu opět na hřišti panoval jeden tým a bylo jím opět SSV. Ani ve druhém utkání nepřipustily Helsinky žádné překvapení a v pohodě zvítězily 6:1. Jedinou branku Josby dokázal vstřelit Juhani Tuomainen. Tato branka, která padla na začátku druhé třetiny, znamenala vyrovnání stavu utkání na 1:1.

To bylo ale od hráčů Josby vše. Od této chvíle převzaly otěže utkání Helsinky a pěti brankami rozhodly o své výhře. Hráči SSV tak mohou o svém postupu rozhodnout již ve čtvrtek, kdy se hraje třetí duel.

Tapanilan Ëra 7:5 SPV

Série mezi Tapanilanem a SPV bude zřejmě delší než ta první. Hráči Tapanilanu dokázali po prvním prohraném utkání sebrat všechny síly a v tom druhém zvítězit. Nutno říci, že tento duel byl napínavý až do samého konce.

Po první třetině byl stav vyrovnaný 1:1. Do té druhé vstoupili lépe hráči SPV. Ve druhé části hry dokázali vstřelit tři branky, Ëra pouze jednu. Po dvou třetinách byl tedy stav 4:2 pro SPV. V tu chvíli se zdálo, že si zmiňovaný celek připíše druhé vítězství v sérii a bude blízko postupu. Opak byl ale pravdou.

V čase 41:23 a 41:57 se dokázal prosadit Rein Kivi a Juhana Särkelä. Stav byl v tu chvíli vyrovnaný 4:4 a šlo do tuhého. Pevnější nervy měli ale hráči Tapanilanu. I když na tyto dvě branky dokázalo SPV odpovědět o dvě minuty později. V čase 49:58 dokázal vyrovnat na 5:5 Lauri Kapanen.

O dvě minuty později poslal Ëru do vedení Jani Helenius. Hráči SPV tlačili svého soupeře co to šlo, ale na konci utkání dostali smrtící zásah a bylo rozhodnuto. Postaral se o něj jedenáct vteřin před koncem utkání Pasi Laitila a stanovil stav utkání na konečných 7:5 pro Tapanilan.

Foto: Olli Laukkanen, www.paakallo.fi


Autor: Jakub Kašpar



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*