Druhým finalistou finské nejvyšší soutěže se stal Tapanilan, který se tak v boji o titul střetne s SSV. Helsinky proklouzly do finále jako nůž máslem. Čtvrtfinále i semifinále vyhrály hladce 3:0 na zápasy a jako favorit celého play off si budou muset poradit s Tapanilanem.
31. 3. 2009 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Druhým finalistou je Tapanilan Ëra

 



Ëra vyřadila SPV 3:2 na zápasy, když musela obrátit nepříznivý stav série z 1:2. V pátém a tedy rozhodujícím duelu se hrálo na palubovce SPV a hráči tohoto celku měli tak výhodu domácího prostředí. Tu však nedokázali přetavit ve výhru a postup do finále. S letošním play-off se tak muselo SPV rozloučit. Tapanilan jen potvrdil formu z čtvrtfinálové série a slaví postup o finále.

V pátém duelu byli od začátku aktivnější hráči Tapanilanu. Měli větší chuť do hry, tlačili se do brány, ale v první třetině to žádné ovoce nepřineslo. Ëra byla aktivnější i ve druhé třetině a byla za to po zásluze odměněna brankou. V čase 23:36 dostal Tapanilan do vedení elitní střelec tohoto celku Jussi Kosola.

Ëra svého soupeře prakticky k ničemu nepustila a o osm minut později rázem vedla o dvě branky. Postaral se o to Pasi Laitila a po čtyřiceti minutách hry se šlo do kabin za stavu 2:0 pro hosty.

Ve třetí třetině hrál Tapanilan ze zabezpečené obrany a chtěl se vyvarovat jakýchkoli chyb. Ta ale bohužel pro Ëru přišla. Osm minut před koncem utkání dokázal snížit Ville Kuusela a vykřesal ještě pro domácí naději.

SPV hrálo vabank, a to se hráčům domácího celku vymstilo. V čase 59:09 zpečetil výhru Tapanilanu Lauri Kapanen. Konečný výsledek rozhodujícího utkání byl 1:3 z pohledu domácího SPV.

Tapanilan Ëra tak mohl slavit postup do finále a bude si moct zahrát s SSV o titul.

Finále finské nejvyšší soutěže:

SSV Helsinky vs. Tapanilan Ëra

Kanadské bodování: Tero Tiitu (5. místo) vs. Pasi Laitila (2. místo)
Střelci v play-off: Juha Kivilehto (10 b.) vs. Pasi Laitila (11 b.)
Brankáři (ø): Henri Toivoniemi (2,0) vs. Jani Naumanen (3,70)
Základní část: Helsinky (1. místo) vs. Tapanilan (6. místo)

Foto: Olli Laukkanen, www.paakallo.fi


Autor: Jakub Kašpar



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*