8. 5. 2014 Nižší soutěže (1) KOMENTÁŘŮ

Posledním postupujícím do G2 ligy je Ústí nad Labem

 



G2 ligu juniorů si v příští sezoně zahrají i mladíci z Ústí nad Labem. V bitvě o poslední místo mezi elitou porazili Gullivers Brno v rozhodujícím třetím zápase 6:3 a mohou slavit. Brno naopak smutní – na tým, který prošel sezonu ve své divizi 2. ligy bez ztráty bodu, zbyl v baráži překvapivě černý Petr.

Ústečtí položili základ k úspěchu už v úvodním domácím utkání, když po hattricku Jakuba Kostrunka zvítězili 6:3. Čekaly je ovšem ještě dva zápasy na půdě moravského soupeře.

V prvním z nich ústečtí  sice vedli nejprve 1:0 a později 2:1, brněnští ale dokázali vždy vyrovnat a zápas dospěl do prodloužení. V něm byli šťastnější domácí, jimž zajistil pokračování série Novotný.

Ústí nakonec mělo v sérii navrch, podobně jako v tomto souboji Filip Kučaba (č. 14) nad Janem Novotným

Ústí nakonec mělo v sérii navrch, podobně jako v tomto souboji Filip Kučaba (č. 14, v bílém) nad Janem Novotným (v oranžovém).

Střelecký účet rozhodujícího utkání načal gólem na konci první části kapitán Ústí Kučaba. Tým trenérů Marka Vojty a Davida Stummera poté svůj náskok pomalu navyšoval a začínalo být jasné, že si postup odveze s sebou na sever Čech.

Po výsledku 6:3 vybojoval tým s mnoha dorostenci v sestavě historicky premiérovou účast v nejvyšší soutěži jakékoliv kategorie pro ústecký klub, který vychoval například i bývalé juniorské reprezentanty Martina Pražana a Viktora Kopeckého.

EMKOCASE Gullivers Sokol Brno – Florbal Ústí 3:6
Branky: 30. Vancl, 42. Černoch, 42. Bouška – 34. a 44. Semerád, 14. Kučaba, 20. Kühnel, 37. Mareš. Konečný stav série: 1:2.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*