Za zhruba dva měsíce se Znojmo zapíše do extraligové historie. Vstoupí do ní v domácím prostředí a jejich prvním soupeřem bude loňský semifinalista play-off pražský Future. Do premiérové sezony v extralize vstoupí znojemští florbalisté v téměř stejné sestavě, v jaké prosvištěli první ligou. „Posily vesměs nesháníme. Přišlo akorát pár mladých hráčů z Jemobu a ještě s jedním hráčem jednáme. Máme tu dost kvalitní florbalisty a chceme hodně pracovat s hráči z dorostu a juniorky,“ prozradil první muž znojemské lavičky Libor Šťasta.
20. 7. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Znojmo se připravuje na extraligu

 



Znojmo tak vsází na své vlastní odchovance a dravé mládí, které si své jméno udělalo už v play-off první ligy. Znojemským před třemi týdny skončila tvrdá fyzická příprava, ve které svěřenci Libora Šťasty polykali jednu tréninkovou dávku za druhou. „Proti loňské letní přípravě jsme si přidali jeden trénink týdně navíc. Do tréninku jsme zapojili spinnig a posilovnu, která hráčům velmi chyběla. Také jsme se hodně zaměřili na rychlost a koordinaci. Příprava byla kvalitní, ale určitě nebyla ta nejnáročnější,“ přiblížil koncepci tréninků znojemský kouč.

Samotní hráči to vidí ale zcela jinak. „Trenér nám doposud připravil velice kvalitní podmínky pro trénování a tomu odpovídá i náročnost. Musím přiznat, že letošní nabírání fyzické kondice mi dalo dost zabrat. A to ani nemluvím o spinningu. Tam jsem potil krev,“ přiznal dlouholetý kapitán znojemských flrobalistů David Mahr.
Teď už hráči druhého jihomoravského extraligového celku trénují v hale. „Momentálně se chceme hodně zaměřit na práci s míčkem a zlepšování individuální techniky. V průběhu srpna, kdy máme naplánovaná i nějaká přátelská utkání, budeme řešit i taktické věci,“ prozradil Šťasta.

V rámci letní přípravy Znojemští absolvují také největší florbalový turnaj na světě Czech Open, který se koná v Praze a havířovský Pegres Cup, kde by se měli poměřit vesměs s extraligovými celky. „Na pražském turnaji se chceme florbalem hlavně bavit. Bude to spíš takové testování hráčů. Na Pegres Cup pak pojedeme už na tři lajny, které by měly hrát extraligu. Bude to už ostrá zkouška na sezonu,“ vysvětlil jihomoravský kouč.

Znojmo ale nezbrojí jen v hráčském kádru. V plném proudu je i vznik florbalového fanclubu, který se v závěrečných bojích play-off první ligy prezentoval více než dobře. Prezidentem není nikdo jiný než Pavel Urbánek, který se už desátým rokem angažuje i ve fanclubu hokejových Orlů. „Už se těšíme na prví utkání. Doufám, že kluci do sezony vstoupí úspěšně, i když nemají na rozjezd zrovna jednoduchého soupeře. Ale který soupeř bude v extralize snadný, že?“ položil si řečnickou otázku prezident znojemského fanclubu Pavel Urbánek.

V sezoně by se Znojmo chtělo prezentovat technickou hrou. Prioritou je ale samozřejmě setrvání v soutěži. „Určitě se budeme chtít udržet, ale naše pojetí hry nebude jen defenzivní. Budeme hrát převážně útočný a technický florbal. Chceme se zlepšovat každým zápasem a jsme všichni odhodlaní do extraligy vložit víc jak sto procent,“ vzkázal zbytku startovního pole extraligy Šťasta.

Foto: Zdeněk Dvořák


Autor: Martin Andrle



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*