Větší vůle a asi právě tolikrát zmiňované zkušenosti byly rozhodujícím faktorem posledního zápasu o jistotu záchrany ve Fortuna Extralize. Liberec veze z Pardubic cenné vítězství 4:1.
Na severu Čech se může slavit. Svěřenci Tomáše Erbena odvrátili mečbol a v Chlumci si pojistil další rok v elitě.

23. 3. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberecká vůle a zkušenost zvítězily

 



Domácí Sokol hnán hlasitým publikem ale začal utkání lépe. Kunátova branka ze třetí minuty odstartovala euforii, která však ke konci první části poněkud vyprchala. Liberec srovnal krok a nepouštěl soupeře k dalším vážnějším akcím.

Sokol PardubiceTo, co zlomilo Pardubice, byla paradoxně vlastní výhoda. Tři za sebou jdoucí přesilovky vyšly tragicky. Jakoby snad ležela na hráčích velká tíha okamžiku. Liberec dobře odbráněné oslabení nabudilo a pomalu se chystal ke kontru. Důsledná hra znamenala vyrovnání a v zápětí i otoční stavu. To když Severočeši proměnili secvičený signál.

Konec nadějí a definitivní psychický zlom pak nastal dvě sekundy před koncem druhé části. Do té chvíle vynikající Martin Paukrt zariskoval a jeho výhoz středem hřiště potrestal Liberec třetí brankou.

FBC LiberecPardubice, které stáhly pro poslední třetinu sestavu na dvě lajny, zle zatápěly. Útočné snažení podpořené i výborně hrající pardubickou „hokejkou“ Petrem Koukalem však vyšlo naprázdno. Knapčík v brance prosby publika nevyslyšel a zamkl svoji klec na tisíc západů. Lobem přes celé hřiště pak jen korunoval severočeské úsilí o záchranu v Extralize mladý Radim Křenek.
„Přeci jen bylo možná znát, že jsme hráli poprvé takovej zápas o všechno, naštěstí máme šanci na reparát! A taky nám tam nic nespadlo,abychom se dostali zpátky do zápasu,“ říká pardubický kapitán Vít Drašar.

Zlomení Východočeši zůstali po zápase dlouho zklamaně ležet na hřišti, v kontrastu pak byla veliká radost Liberce. Bohužel pro Severočechy je k zamyšlení zatmění mysli a chování lídra statistik severočechů Petra Kopty, který z radosti nejdříve přetáhl hokejkou přes achilovky zklamaného Jana Felsenberga a kdyby jej nezastavili spoluhráči, asi by dokázal něco vyvést i Lukášovi Musilovi.

Pardubice čeká další přetěžká zkouška. Už v sobotu absolvují další kolo play-down s Třincem a pro definitivní záchranu v Extralize budou muset vyhrát dalších šest zápasů. Napolo zlomený a zraněními zdecimovaný tým se musí dát psychicky dohromady, aby odolal nástrahám krutého konce soutěže.

„S morálem problém myslím není, všichni jsme tomu dali za celou sezónu hodně, takže to rozhodně nebalíme! Hlavně musíme odpočívat, abychom úspěšně zvládli další dva víkendové zápasy a jeli do Třince v dobré pozici,“ věří svému týmu Vít Drašar.

„Mám-li být upřímný, tak jsem v to věřil. Věděli jsme co musíme zahrát a nakonec jsme to i splnili. Rozhodly tři věci. Odbráněná oslabení, gól na 3:1 a taktický výkon týmu podpořený výborným výkonem brankáře,“ říká lodivod Liberce Tomáš Erben.

A jak to vypadá s oslavou udržení v Extralize?

„Oslavy ještě nebyly, jen jsme to asi v pěti lidech byli potvrdit v Zanzibaru. Nebyl na to čas, někteří museli ráno do práce, ale něco se chystá a určitě to oslavíme společně v „rehábce“.“

Ilustrační foto: MUDR. Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*