Vyřazena je favorizovaná Sparta i sebevědomá Jihlava. Do semifinále se nedostalo ani ambiciózní Znojmo. O postup do elitní florbalové společnosti se střetnou nečekaně až čtvrtý a sedmý tým základní části druhé ligy!
Vikings Kopřivnice a Královské Vinohrady.

30. 3. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Druhá liga zažívá senzaci

 



Pořádný šok bylo pro Znojmo vyřazení od podceňované Kopřivnice. Přece jen se o týmu z Jižní Moravy mluvilo jako o černém koni soutěže. Nakonec ale plná hala ve Znojmě vyprovázela potleskem kromě domácích borců i Vikingy.

„Tam jsme si určitě dokázali, že se dá hrát s každým a celému týmu se zvedlo sebevědomí,“ říká kopřivnický útočník Marek Jehlár.

A nováček soutěže své tažení neskončil ani v semifinále. Tentokrát jej nezastavila ani suverénní Sparta. Návrat pražského týmu zpátky do nejvyšší soutěže se nekoná. Sen tradičního účastníka se rozplynul.

Kopřivnice se dotáhla do play-off na poslední chvíli – závěr to však byl drtivý. V posledních čtyřech kolech neztratila jediný bod a nyní v play-off vyřídila své soupeře nejrychlejším možným způsobem.

„Před posledními zápasy v základní části doma jsme si prostě sedli a řekli si, že na to máme a že se musíme do toho play-off dostat. Pomohlo nové složení útoku a obrany, které zatím klape. Navíc se nám po roční pauze vrátila naše gólmanská jednička Radim Lacina. Svým návratem a výborným výkonem po takové době zvedl celé družstvo,“ líčí proměnu druholigového nováčka Marek Jehlár.


Královské Vinohrady slaví postup do finále druhé ligy po vydřeném vítězství v Jihlavě. Z domácího zápasu si přivezli borci z Vinohrad vítězství 6:4. A na Vysočině neměli zajištěné ubytování pro případný třetí zápas.

Zvláštní recept na úspěch svého týmu prozradil trenér SKV Václav Hudeček

– „Bylo to kvůli fanouškům. Nikomu se nechtělo platit ubytování a ten autobus přes noc by stál také víc. A pro kluky to byla motivace navíc, protože by si museli platit nedělní cestu sami.“


Faktem je, že právě dvacítka fanoušků udělala Pražanům v malé jihlavské hale fantastické domácí prostředí a právě tato skutečnost nastartovala SKV i přes nepříznivý stav 2:5 k obratu.

– „Trenér musí vždycky věřit a když jsem viděl kluky,tak mi bylo jasné, že do toho dají úplně všechno a zkusí to zvrátit.“

A kde že se vzala taková síla Vinohrad?

– „Vše se myslím načalo po prvním prohraném utkání v Litvínově. Každý se už viděl v semifinále se Spartou a oni nás přejeli. Pak se tým semknul, otočil sérii a najednou jsme se cítili vnitřně silní. I díky tomu jsme otočili zápas v Jihlavě.“

Jaké jsou tedy šance pro finále? Už teď je jasné že se o postup poperou týmy, se kterými skoro nikdo nepočítal.

– „Rozhodně nejsme favoriti. Je sice pravda, že Vikingové skončili až za námi sedmí a jsou nováček, ale jejich tým má nyní fazonu. I my jsme se ale na play-off dobře připravili.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*