Další díl klubového seriálu o týmech naší nejvyšší florbalové soutěže u nás dokráčel k Jizerským horám. Konkrétně pod Ještěd. Na mušku jsme si vzali severočeký klub, který se pyšní širokou florbalovou základnou. Řeč nebude o nikom jiném, než o FBC Liberec.
20. 8. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kluby jak je neznáte – FBC Liberec

 



Liberecký florbalový klub vznikl před čtrnácti lety. Vykrystalizoval se z tehdejšího hokejbalového týmu Crazy Boys. „K florbalu jsme se dostali celkem náhodou. Jednou jsem v televizi viděl reportáž o flrobalovém šampionátu. Jelikož jsme měli hokejbalový tým, který měl v Liberci bídné podmínky, rozhodli jsme se ho vyměnit za plastový klacek a děrovaný míček,“ zapátral v paměti stávající prezident libereckého florbalového klubu Tomáš Erben.

Liberec má na florbalové scéně zastoupení ve všech elitních soutěžích od žáků až po dospělé. Tím nejúspěšnějším je družstvo žen, které dokázalo několikrát ovládnout florbalovou extraligu něžného pohlaví. Muži na extraligové výsluní nikdy nedokráčeli. Jejich nejlepším výsledkem je páté místo z loňska. Ale jeden primát jim už nikdo neodpáře. „V základní části se nám podařil udělat jeden rekord. Nevím, zda řeknu to správné číslo, ale myslím, že jsme měli šňůru třinácti utkání v řadě s bodovým ziskem,“ nebyl si jistý Erben.

Zázemí mají Liberečtí jedno z nejlepších. Vybojovali si pořádat svá utkání v hale Dukly. Navíc vedení spřádá ve spolupráci s městem plány na výstavbu nové haly, která by měla stát do pěti let a být určena výhradně na florbal. I přesto, že má Liberec pro florbal jedinečné podmínky, že se neustále snaží florbal různými předzápasovými akcemi propagovat, tak nezapomíná na ty nejmenší. „Jsme si vědomi, že nemůžeme spoléhat na nějaké velké přestupy. Proto se již od počátku snažíme pracovat s mládeží a stavět na svých odchovancích. Bez koncepční práce to dnes prostě nejde,“ vyvsvětlil prezident klubu.

Po pátém místě z loňské sezony se chce dostat liberecký tým ještě výš. Hlavním cílem je, dostat se znovu mezi osm nejlepších celků. „Chceme být úspěšní a prát se o medaile ve všech kategoriích. Co se Fortuna extraligy týče, úkolem je play-off. Tajným snem je projít přes semifinále a dostat se zase o něco dál,“ uzavřel Erben.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*