Znojemští florbalisté udělali důležitý krok ku záchraně v extralize. Před domácím publikem totiž deklasovali Třinec poměrem 10:3 a o extraligu budou bojovat ještě v baráži. Třinec po nevydařené sezoně míří do první ligy.
15. 4. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Třinec nasedl na výtah směr první liga

 



Začátek utkání patřil domácím, kteří na oslabený Třinec, jenž přijel bez opor Curneyho a Kryžánka, od podlahy vlétli. Jenže z počátečního tlaku nic nevytěžili a Třinec začal vystrkovat růžky.

Klíčový okamžik přišel v sedmé minutě, kdy mířil za katr Houbal a Znojmo ve čtyřech vstřelilo dvě branky. Nejdříve se prosadil střelou z dálky Sláma a poté po samostatném úniku Janků.

Třinec ještě v závěru první části dokázal v přesilovce snížit zásluhou Kormance, jenže Znojmo na tuto branku odpovědělo nejlepším možným způsobem. Dvě minuty před koncem se prosadil malý velký muž bíločervených Martin Peš.

Ve druhé třetině vůbec k žádnému překvapení nebo zkorigování skóre ze strany Třince nedošlo. Slezský klub totiž působil už dost odevzdaným dojmem. Naopak Znojmo pokračovalo ve své spanilé jízdě.

Na rozdíl tří branek zvyšoval v páté minutě druhé části dalekonosnou střelou Virgl. Poté své místo v brance přenechal Cieslar Ščigelovi, ale ani on nezabránil dalším brankovým hodům Jihomoravanů. Na rozdíl čtyř branek zvyšoval Libor Šťasta, jenž se pasoval z role trenéra do role hráče.

Další branka padla po nádherné individuální akci Ondřeje Mikeše, který nabil Ostrému a pro toho už nebyl problém vsítit šestý gól Znojma. Sedmou branku má pak na svědomý další junior v bílém dresu Pavel Palát. Třinec se ve druhé části zmohl jen na kosmetickou úpravu skóre na světelné tabuli po teči Pláška.

Závěrečná část se změnila doslova v exhibici. Třinec se de facto ani do žádné vyložené šance nedostal, zato Ščigel se ve třinecké svatyni pěkně zapotil. Znojemští ho překonali ještě třikrát. Nejdříve se prosadil Šťasta, po něm po secvičeném signálu Palát a na závěr utkání využil přesilovku Petr Sláma. Na konci utkání pak ještě Třinec snížil z hole Pláška.

Třinec tak sestupuje z extraligy a v příštím roce bude brázdit prvoligové vody. Znojmo se o extraligovou příslušnost popere v baráži s pražskými Bohemians.

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*