Dan Šebek v neděli večer poprvé nastoupí v dresu UHC Grünenmatt ve švýcarské NLA. Mezinárodní florbalové federace (IFF) v pátek potvrdila přestup českého reprezentanta na svých oficiálních internetových stránkách.
24. 1. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Šebek už patří Grünenmattu, i když Future nesouhlasili

 



Dan Šebek se stal v pátek definitivně novým členem týmu, který z trenérského postu vede kouč české reprezentace Tomáš Trnavský. Forvarda tak čeká v sobotu v 19 hodin první start v NLA, nastoupí na hřišti Lok Reinach.

Šebek se už ve Švýcarsku s Grünenmattem čtrnáct dnů připravoval, potvrzení přestupu však proběhlo až 22. ledna.

„Mezinárodní florbalová federace uložila týmu SSK Future zaslat vyjádření do středy 20. ledna. Ve středu také odešla odpověď prostřednictvím České florbalové unie,“ potvrdil serveru florbal.cz pracovník Matriční komise Jakub Furmánek.

„Na IFF jsme odeslali přestupní lístky s naším nesouhlasem. Nechtěli jsme Danovi bránit v přestupu, na naší nabídku kompenzace ale Grünenmatt nereflektoval,“ prozradil Jiří Novák, který Future v přestupu Dana Šebka zastupoval a vedl se švýcarskou stranou jednání.

Jenže stejně jako v případu odchodu Davida Rytycha byl přestup i přes nesouhlas klubu schválen. Dan Šebek měl sice s mateřským klubem smlouvu, ta však nebyla registrována evidenčním dodatkem u České florbalové unie. Šebek tak do Švýcarska odešel zadarmo. „Cítíme se poškozeni, věřili jsme, že Česká florbalová unie nás v této věci podpoří,“ říká Jiří Novák.

Podobným způsobem odešel do švýcarského UHC Uster i Matěj Koňařík. Ani za něj ostravské FBC neinkasovalo žádné odstupné. „Matěj Koňařík neměl smlouvu registrovanou u České florbalové unie. Byla to chyba, ale přesto jednání švýcarské strany považuji za nekorektní. Hráče jsme v Čechách vychovali,“ říká manažer FBC Ostrava Rolf Franke k letnímu přestupu jeho svěřence. „Dnes už máme všechny hráče pod smlouvou,“ dodává Franke.

Jeho doplňuje i Jiří Novák z Future „Teď samozřejmě se všemi hráči uzavíráme smlouvy, a ti se diví. Bráníme se ale jen dalším podobným případům přestupu do zahraničí,“ říká kouč Future.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*