1. 8. 2014 Czech Open (3) KOMENTÁŘŮ

Legenda Czech Open v čase, DÍL X.: Když runy ochránily florbal před povodněmi

 



Kdo by to čekal, 10 let uběhlo jako voda a Czech Open slavil jubileum. Ale pozor, taková idyla to být nemusela nebyla. Na první kulaté narozeniny turnaje vtrhly do Prahy obří povodně, tisíciletá voda. Florbalisty naštěstí nevyšplouchla. Ale klub Lávka, kde se koná afterpárty, je dva dny poté zatopen.

Czech Open se nakonec újmám vyhnul, možná i proto, že tentokrát se nesl turnaj v symbolice starodávných run. Jediným mínusem bylo zrušení tradičního výletu parníkem. To je ale v napjatých dnech to nejmenší.

Tatran byl před tímto ročníkem čtyřikrát po sobě na stupních vítězů, ovšem ze snů o páté „bedně“ jej ve čtvrtfinále tvrdě probouzí pozdější vítězové a obhájci prvenství Pixbo Wallenstam. Českého šampiona zostudili jeho nejkrutějším debaklem v historii turnaje 12:0 (hvězdy Jihde a Quist si připsaly po hattricku). Alespoň, že za pár měsíců byly na témže místě při Poháru mistrů o něco milosrdnější (7:3)

CO 2002: Peter Runnestig

CO 2002: Peter Runnestig

Konečně se o slovo hlásí i Slovensko. Původně měl přijet už o 3 roky dřív tým HKL-MJM Petržalka, ale v den registrace týmů se omluvil… Nyní dorazil už pod jménem HKL-MJM Bratislava a v kvalifikaci Evropského poháru inkasuje tři debakly – postupně 15, 18 a 16 gólů.

Další slovenský vyslanec Dragons Bratislava si v otevřené soutěži mužů nevede o mnoho lépe. Cestu vzhůru začal slovenský florbal hodně nenápadně.

CO 2002: Radim Cepek a Swiss Selection

CO 2002: Radim Cepek a Swiss Selection

Poprvé… nastoupil Radim Cepek, jenž mimochodem jako jediný hrál na 20 turnajích, ve švýcarských barvách. Před přestupem do Rychenbergu si dohodl účast v ligovém výběru země pod Alpami Swiss Selection, ovšem nakonec po prohře s rodným Havířovem v zápase o bronz odjel bez medaile.

Naposledy… mohli účastníci Czech Open bydlet ve škole v Korunovační ulici. Po divočácích z Finnsty, kteří tenkrát vyhazovali židle z oken, už tam vedení školy žádné florbalisty nechtělo. O to větší má obavy, když tam musí na sklonku turnaje evakuovat obyvatele zatopeného Karlína a prosí hráče, aby se chovali ohleduplně. Zbytečně, tohle je přece samozřejmost.

CO 2002: Sir Andy Havulehto (Finnsta IBK)

CO 2002: Sir Andy Havulehto (Finnsta IBK)

10. ročník (7. – 10. srpna 2002)
Počet týmů: 186
Počet zemí: 16
Počet hal: 9 (Děkanka, Drtinova, Chodov, Slavia, Sparta I, Sparta II, Tatran, Vinohrady, Zličín)
Počet kategorií: 4 (muži elita, muži, ženy, junioři)
Vítězové: Pixbo Wallenstam IBK (SWE)/Röke IBK (SWE)/Husqvarna IK (SWE)/SSK Future Exel (CZE)

Výsledky:
Muži:

1. Pixbo Wallenstam (Švéd.)
2. Finnsta IBK (Fin.)
3. Pegres Havířov (ČR)

Nejlepší hráč:
Henrik Qvist (Pixbo)
Nejlepší brankář: Markus Suntila (Finnsta IBK)
Nejlepší střelec: Niklas Jihde (Pixbo)

CO 2002: Husqvarna IK

CO 2002: Husqvarna IK

Ženy:
1. Husqvarna IK (Švéd.)
2. Rigas Lauvas (Lot.)
3. Tatran Střešovice (ČR)

Nejlepší hráčka: Karolína Šatalíková (Tatran)
Nejlepší brankářka: Therese Andersson (Husqvarna)
Nejlepší střelkyně: Liene Adamane (Lauku Avize)

CO 2002: Pekka Palomäki, Finnsta IBK

CO 2002: Pekka Palomäki, Finnsta IBK


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*