27. 3. 2013 Superliga (22) KOMENTÁŘŮ

LIBEREC SLAVÍ ZÁCHRANU. Sparta obrat nedotáhla, dala jen jeden gól

 



Liberečtí florbalisté budou hrát extraligu i v další sezoně. Vypjatou pětizápasovou sérii vyhráli nad Spartou 3:2 díky třem vítězstvím na hřišti soupeře. Rozhodující duel zvládli poměrem 3:1, Pražané totálně selhali střelecky.

Před dvěma lety udělali sparťané hrdinu z pardubického Ondřeje Vichra. I když vedli sérii o záchranu nad Pardubicemi 2:1 na zápasy, nakonec padli. Prohráli s nejhorším týmem základní části, a i když vybojovali účast v baráži, s otrokovickými Panthers padli.

Štěpán Černý

Štěpán Černý

Tentokrát se Pražané podobné anabázi chtěli vyhnout. A tak i když prohrávali v sérii s Libercem už 0:2 na zápasy, na severu Čech srovnali sérii a pozvali skoro 500 diváků na Podvinný mlýn. Jenže i Liberec loni musel zachraňovat vše až v baráži. To byla také dostatečná motivace. Rozhodující zápas mohl začít.

Poctivá práce dozadu, a to od obou týmů, to byla v první třetině charakteristika velmi vyrovnaného zápasu. Dobře chytali domácí Beneš i liberecký Prokeš a tak se na první gól čekalo do poloviny zápasu.

foto: Štěpán Černý

foto: Štěpán Černý

Euforii v hledišti nastartoval hostující kapitán Zdeněk Vážný, který vyvezl míček od mantinelu a téměř z poloviny hřiště trefil přesně šibenici sparťanské branky. Vzápětí kontroval Svatoš, který tečoval Marvánkovu střelu. Jenž Severočeši šli znovu do vedení po tečované trefě Jaroslava Krále. V hale bylo veselo, daleko hlasitější fanoušky si totiž přivezl tým zpod Ještědu.

Poslední třetinu vsadil Liberec na obranu. Pokud ale byla příležitost k brejku, bylo před Benešem hodně horko. Severočeši navíc měli ve svém týmu lepší střelce. Po jednom z protiútoků perfektně proměnil svou hezkou akci Vojtěch Krupička.

Pak už vsadili Severočeši na totální defenzivu. Sparta dřela, hrála ale do plných a s vědomím dvoubrankové ztráty také nervózně. Velká příležitost udělat drama přišla čtyři minuty před koncem. Přesilovku ale Severočeši heroickým výkonem odbránili a svůj poslední zápas sezony vyhráli.

Sparta bude hrát s Havířovem alespoň o baráž.

 


Sparta Praha – FBC Liberec 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky: 32. Svatoš (Marvánek) – 30. Vážný (Derka), 33. Jar. Král (Vážný), 46. V. Krupička (Reymar).
Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 482.
Konečný stav série: 2:3 (3:5, 3:4pp, 5:4, 5:4, 1:3)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fan napsal:

    Tak teď hurá zmlátit Pardubické, aby mohli na Spartu v baráži!

  • Hruza napsal:

    Zase neandrtalci behajici po hristi jak po minovym poli s vlajkama zvitezili na florbalem. Je to vic jak k placi…

  • Radovan napsal:

    Ale prosímtě co ty seš to za mamuta že tu takhle brečíš

  • Yaris napsal:

    Achjo, takový antiflorbal liberce jsem už dlouho neviděl, bohužel jim to přineslo ovoce.. Ikdyž z pohled na jejich herní projev.. tak mi bylo z toho pěkně na blití.. Snad to Sparta udrží a ukáže, že má na extraligu!!

    • honza napsal:

      nejsi ty náhodou ublížený Sparťan, nebo florbalu vůbec netozumíš, škoda…hlavně že píšeš!!!

    • Jirka napsal:

      Sparta jo? Liberec skončil předposlední, a Sparta ještě o jednu příčku před ním.. tudíž bych asi čekal, že vyhraje Sparta… no nic nevadí, Sparta na ligu nemá, třeba v další sezóně vybojují postup 🙂

  • floorball napsal:

    Nevím, co je to za diskuzi..Přál jsem Spartě, ale celou sezonu hrajou stejně hrozně, mají fyzičku, dobře běhaj, tod vše..Jejich systém je stejnej, čitelnej, nahrávka po mantinelu neexituje..Liberec včera vyhrál jednoznačně zaslouženě, byli lepší..Sparta nemá kvalitu a šikovnost v útoku..Je škoda, že dnešní trend florbalu je tvrdost a ne technika, myšlení..To co předváděli ,,mistři,, Derka, Nesměřák, jen odpaly a tisíc faulů, je to smutný..

    • RE: floorball napsal:

      Jak pro koho ….

    • slunce napsal:

      jj, je potřeba, aby jsme všichni přemluvili zejména Švédy, Finy, Švýcary, Nory, Lotyše, aby s námi hráli jemňoučce a moc to nemydlili.
      To, že spoustě hráčů chybí herní myšlení a často i ta technika, je samozřejmě taky pravda, ale poslouchat ty nářky od některých florbalistů/týmů na tvrdou hru je vskutku komické.

      • K2 napsal:

        No hlavne ze pak nejvic brecej ty nejvesti tvrdaci, kdyz jim jim nekdo (necekane) oplati jejich tvrdost.

        U tech severanu je ta tvrdost opravdu az za technikou, taktikou, ale to malokdo vidi, takze proto se je marne snazime dohanet z druhe strany a akrat se tady prasime pod heslem ze se to tak prece dela i ve Svedsku a Finsku. Jen u nas z toho nejak stalevic vypadava ten „florbal“ a zybva jen litani sem tam a prasarny a na to se logicky nedamoc koukat.

        Takze drzme hubu a krok a pojdme to zacit mlatit jeste vic, hlava nehlava, strkanice, hazeni se za mantaky, at je rychlejc dozeneme 😉

    • A.D. napsal:

      Vždyť je to play-down….je to všechno hlavně o bojovnosti a odhodlanosti….a ty komentáře typu ,že Liberec hrál tvrdě, pořád faulovali, atd. tak to je jen známka toho ,že Liberec prostě chtěl vyhrát a udržet se v extralize..

  • Hruza napsal:

    Nejlepsi je jak libereckej jedinej argument je to ze vyhrali tak je vsechno jen ubrecenost. Uz si ale asi neuvedomuji ze jejich nejsikovnejsi hrac je stejne sikovnej jak kdyby si vzal hokejku golman sparty Benes a jejich herni styl (jestli se tomu tak da rikat je placani po mantinelech). Sparta byla jednoznacne lepsi a doplatila na spatnou produktivotu a tlak ktery na ni byl vyvinut. Liberec se posledni roky drzi v extralize zuby nehty bez sebemensich ambici. Jen nejak uplacat sezonu, oslavit udrzeni a takhle dokola. Sparta ma nejaky koncept s mladymi hraci, kteri mozna diky temhle troubum, pujde kvuli prvni lize do kytek. Zlamejte kejkle liberecky ostudy ceskyho florbalu. Jo argumentaci typu ze jsem ubrecenej spartan me muzete usetrit. Tim se akorat shazujete jeste vic, jak predvedenu hrou. Bye

    • slunce napsal:

      „Sparta ma nejaky koncept s mladymi hraci, kteri mozna diky temhle troubum, pujde kvuli prvni lize do kytek.“ :-)))))))))))))))))))

      Ze se ten koncept na hristi nejak neprojevil…
      Trouba jsi ty!

    • Týnče napsal:

      no ty mi budeš dobrej chytrák 🙂 on jenom takovej Valeš to bude hroznej bídák, když je v repre dále třeba Blažek, Král ale to nemá cenu mluvit .. a bohužel bez gólů se zápas nevyhrává, takže Sparta těžko byla lepší, ale co 1. liga taky liga.. 🙂

      • xyz napsal:

        Ono těžko budovat koncepci,když z Liberce každoročně odejdou nejkvalitnější hráči tymu. Letos to je postaveny na mladých klukach, který si zaslouženě vybojovali postup ale chápu, že remcat umí kazdej

  • Big Boss napsal:

    Myslim si ze je rozhodne lepsi, ze nesestoupil Liberec, uz jen kvuli tomu, aby bylo vice extraligovych mest nez jen Praha. Pokud postoupi i Pardubice a Kladno bude to lepsi nez kdyz zustane prazsky odpad jako je Bohemka a Sparta. Pro rozvoj florbalu je to urcite lepsi.

    • Orakulum napsal:

      Nejak se mi nezda ze bohemka se spartou jsou odpad. Kladno je odpad z tatranu. Bohemka bere z vlastnich odchovancu. Sparta se snazi neco udelat z ne uplne dobrych hracu. Je to spis tak,ze ne kazdy jako tatran,chodov,boleslav a vitky ma penize na to,aby mohl stahovat vyborne hrace.

  • floorball napsal:

    Neurážel bych Liberecké hráče…Jejich nejšikovnější hráč jak říkáš, tak stačil na Spartu..A Liberec byl lepší, jednoznačně…Hra po mantinelech, ano, byla účinná..Sparta ji nepoužila ani jedno, vše byla na střed, do souboje, a ztráta a míč pro Liberec…A to jsem přál Spartě, ale neviděl jsem, že by ze Sparty někdo vynikal šikovností…Sparta sází na odchovance, Liberec taky, koukni na soupistu, spoustu hráčů po 90a výše..A říkám, to jsem fandil Spartě, ale hrajou celou sezonu stejně odpornej florbal bez nějakého nápadu, překvapivé akce…Rozehra, že 2 útočníci běží do brankoviště a 2 beci rozehráváj, celou sezonu!!!

  • Alt napsal:

    Za to Liberec, to jsou akce na jeden dotek s konstruktivni hrou spickovych beku, za ktere by se nestydeli ani ve SSL:-D

  • floorball napsal:

    Alt: Tím jsem chtěl říct, že to na Spartu stačilo a v pohodě, víš..

Napsat komentář

*