11. 12. 2010 Reprezentace (5) KOMENTÁŘŮ

ČEŠI PORAZILI ŠVÝCARY A Z FINSKA VEZOU BRONZ!

 



/AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ Český národní to dokázal! Na mistrovství světa ve Finsku získal bronzové medaile, když Fridrich a spol. přehráli Švýcarsko 9:3. Na nepovedený výkon z průběhu turnaje dali zapomenout a po stříbru z roku 2004 získali pro seniorský mužský florbal druhý cenný kov v historii.

Začátek zápasu nevyšel českému výběru podle představ. Do zápasu vstoupil poměrně laxně, důležité však bylo, že neinkasoval. Nastartovala ho až první velká šance ze 13. minuty. Po ose Jelínek – Skalík se dostal míček před osamoceného Tomašíka, který nedokázal trefit odkrytou švýcarskou svatyni.

Od té doby přidával český celek na tempu, a bylo to znát. Do dalších velkých šancí se dostali Skalík, Fojta a hlavně Ostřanský. Ten těžil z křížné přihrávky Zálesného, ale střelecky krok od prázdné branky také zklamal.

Druhá třetina byla o poznání živější. Už v její druhé minutě rozjásal český kotel Milan Fridrich. Jenže Švýcaři také nezůstali pozadu. Během tří minut otočili vývoj zápas na svou stranu po brankách Stuckiho a Matthiase Hofbauera.

Pak ale přišly chvíle českého nároďáku. Nejdříve šel za zbytečný faul na trestnou lavici Brunner a Garčar už po 11 vteřinách rozvlnil síťku za Gerberovými zády.

A nebylo všem dnům konec. Tomáš Chrápek se totiž rozhodl kandidovat na cenu pro nejhezčí gól šampionátu. Od Tomašíka dostal míček přesně na čepel své hole, natáhl za sebe a z poloviny hřiště udělal z pavouků v Gerberově bráně bezdomovce. A aby toho nebylo málo, zvýšil v poslední minutě poslední třetiny z trestného střílení na 4:2.

Poslední třetina byla opět z pohledu českého fanouška povedená. Postupně se prosadili Ostřanský, dvakrát Richter, Tomašík a Sladký. To už v době, kdy zoufalí Švýcaři hráli posledních 6 minut skoro pořád power play. Zmohli se však pouze na snížení skóre na 3:6.

Český národní tým se tak po šestiletém půstu dočkal medaile. Sice není stříbrná jako v Klotenu, ale bronzová náplast je více než dobrá.

Statistika:
Švýcarsko – Česko 3:9 (0:0, 2:4, 1:5)
Branky: 24:55 Simon Stucki (Emanuel Antener), 27:28 Matthias Hofbauer (Christoph Hofbauer), 51:06 Matthias Hofbauer (Christoph Hofbauer) – 21:54 Milan Fridrich (Ondřej Fojta), 29:39 Milan Garčar (Aleš Zálesný), 33:37 Tomáš Chrápek Milan Tomašík), 39:16 Tomáš Chrápek (trestné střílení), 40:58 Martin Richter (Milan Fridrich), 45:00 Martin Ostřanský (Tomáš Chrápek), 54:47 Milan Tomašík (Pavel Brus), 57:18 Martin Richter (bez asistence), 58:27 Tomáš Sladký (bez asistence). Střely na branku: 20:21. Rozhodčí: Daniel Skoog – Ola Pettersson (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 10.875.
Sestava: Rytych – Slaný, Chrápek, Garčar, Jakůbek, Brus, Jelínek – Zálesný, Jendrišák, Ostřanský – Richter, Fridrich, Fojta – Skalík, Sladký, Tomašík.

FOTOGALERIE:


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • máme bronz!!! napsal:

    Co na to budou říkat experti s Finska Švédska a Švýcarska?

    • experti napsal:

      Zase je pravda, že experti měli trošku pravdu v tom, že na turnaji nijak přesvědčivě nehrajeme. Nicméně zápas proti Švýcarům byl super!….a osobně moc nesouhlasím s tím, že jsme do zápasu vstoupili laxně…možná opatrně nedostávali sme se moc do střel ale laxní vstup si teda nepředstavuju takle….

  • Únava napsal:

    Super, že je placka doma, ale osobně si mylsím, že hodně tomu z naší strany pomohla únava Švýcarů, měli malý čas na regeneraci, a tak byli dneska i na place dost bezzubí a utahaní. Ale jinak paráda, dnes konečně naši zahráli to, co se od nich čeká….jinak při pohledu na Finsko při zápasech na MS si člověk musí říct, že byli opravdu o třídu lepší, než zbytek týmů, včetně Švédů.

  • Super D napsal:

    Bez cepka=super volba 😮

  • FlorbalBazar.cz napsal:

    NO věřím tomu,že kdyby Švýcaři nebyli unavení z hodně náročného semíčka, kde byli lepší než Švédi(avšak měli ménně štěstí) a porazili nás, tak každý odsouhlasí, že v českém podání byl turnaj vcelku propadák. Vydřený postup přes týmy jako Norsko a Estonsko a potom naprostá ukázka jak nám ujel vlak, když nás převálcovalo bezkonkurenčí finsko, který však převálcovalo i Švédy. Zda by bylo něco lepšího, dkyby Cepek jel se nedá zpětně nikdy říct. Krátkodobě je asi úspěch, že sjme získali bronz, avšak naše hra na TOP3 nestačí. Zaostáváme a časem to bude mnohem viditelnější. Možná dlouhodobě by bylo lepší získat opět bramboru, zbavit se Trnavského a celého jeho kamarádské bandy. Aleš Zálesný v posledních dvou zápasech nejhorší hráč(kromě jedné krásné crossovky v přesilovce) X-ztracených balónů,dva zaviněné góly proti finsku, kdy si nehlídal svou pozici a jako útočník se golově příliš neprosadil. Netvrdím,že je hráčem který an to nemá,to v žádném případě, přesto s formou tkerou měl, bylo mnoho lepších českých hráčů,kteří by zahráli lépe. Děda Sikora, který údajně sází ve švýcarsku hattricky na objednávku, nejspíše nestíhá švýcarské zásilky a vzal si na Helsinky volno. V semifinále to byl naprosto neviditelný hráč. Garčar taky bez formy a Skalík, ač jsem jeho velký fanda, byl oproti Praze jako den a noc. Vítkovická lajna(krom skalíka) hýřila aktivitou a perfekntí pohybem a je jen škoda, že nedostala více šancí. Našlo by se toho mnohem více, tým by potřeboval teĎ celý překopat a začít stavět na hráčích jako Tomašík, Sladký, Jelínek a kolem nic spoustu mladých, avšak ambiciozních hráčů. Dva roky je dost času…

Napsat komentář

*