První zápasy sehrál o uplynulém víkendu nový reprezentační výběr junirů. Celek, který má navázat na stříbrný úspěch z posledního MS ve Švýcarsku, odehrál proti finským mladíkům solidní výsledky.
30. 4. 2008 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Junioři sbírali zkušenosti

 



Tři zápasy během tří dnů, tak nemilosrdně byla novému týmu nastavena startovní laťka. Navíc trenéři musí začít stavět mužstvo zase od začátku: „Já myslím, že to takhle nikdo nebere. To je prostě úděl juniorských výběrů, že po dvou letech se musí budovat nový tým. Ale stejně jsou na tom i všichni ostatní. Ba naopak, je to zase nová výzva,“ vysvětlil vedoucí týmu Tomáš Pecha.

Do nového kádru patří i letošní vicemistr světa, extraligy a první ligy juniorů Patrik Suchánek: „V novém týmu to bylo docela v pohodě, i když ze začátku jsme se bavili s hráči, se kterými jsme se už znali. Až ke konci soustředění se to zlepšilo, stmelil nás poker a FIFA,“ poznamenal s humorem mladý bek.

Všechna střetnutí se odehrála v Teplicích a naši v nich nedali svou kůži lacino. Hráči se samozřejmě toužili ukázat v tom nejlepším světle, vždyť v novém výběru zatím nemá nikdo nic jisté. „Finsko je kvalitní soupeř, rychlý a technický. První zápas byla taková oťukávaná, ale makali jsem a zahráli jsem dobrý výsledek s dramatickým koncem,“ shrnul Suchánek utkání, ve kterém Češi přehráli soupeře ve třetí třetině a dotáhli se na rozdíl jediné branky. Více už ale bohužel nestihli a prohráli 2:3.

V sobotu si pak naši vybrali slabou chvilku, když s Finy udrželi krok jen v první třetině. „Ten zápas nebyl od nás moc kvalitní. Nehráli jsem dobře do obrany a hlavně jsem skoro nestříleli,“ hledal možné příčiny prohry 2:6 obránce Suchánek.

„To nejlepší nakonec“ v podání našich mladíků pak přišlo v neděli. Český výběr vedl od začátku o jednu až dvě branky a naději na plný bodový zisk ztratil až osm minut před koncem, když inkasoval ve vlastní přesilovce. I potom měl ještě šance na vítězný gól, ale chyběl potřebný klid v zakončení. Utkání skončilo remízou 4:4. „Začali jsme více bránit, měli jsme v tom lepší systém a tím i kompaktnější pokrytí. Navíc jsme hráli dobře před finským gólmanem,“ ocenil týmovou práci Patrik Suchánek.

Dobrý průběh akce udělal radost vedoucímu týmu: „Všechno proběhlo v pohodě, nic nevybočovalo z normálu. Stručně řečeno – klasická první akce, spojená s první zkušeností z mezistátních zápasů. Na srovnání obou výběrů je opravdu moc brzy, pro ty kluky to byla první reprezentační zkušenost. Sice to byly přátelské zápasy, ale ve skutečnosti to bylo výběrové soustředění,“ uzavřel Tomáš Pecha.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*