První důležitou prověrku mají čeští junioři za sebou. Ve svém třetím vystoupení na turnaji Polish Cup se střetli s Norskem, které je s národním celkem v základní skupině světového šampionátu. Generálku na tento zápas čeští reprezentanti zvládli. Norsko deklasovali 13:3.
7. 2. 2009 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Po Lotyšsku to odneslo Norsko

 



Čeští trenéři si po zápase mohli vyškrtnout dalšího zvládnutého soupeře na turnaji Polish Cup. Navíc Norsko, se kterým se utkají Češi v základní skupině květnového Mistrovství světa ve Finsku. Utkání tak ukázalo, že Norsko by nemělo být pro české hráče nějak zvlášť tvrdým oříškem.

Do utkání vstoupil český celek aktivněji. Už ve třetí minutě skóroval Tyl, ale na jeho branku dokázalo Norsko ještě zareagovat. Ve čtrnácté minutě pak vrátil českým barvám vedení Žydel a od té doby úřadovali už jen svěřenci Rudolfa Škubala a Radomíra Mrázka.

Nakonec se český brankostroj zastavil na čísle třináct, přičemž jen třikrát inkasoval. Český výběr měl navíc i úspěšné přesilovky, když proměnil dvě ze tří. I oslabení měli junioři dobré. Uhájili všechny tři, i když vteřinu po vypršení jednoho z trestů hned inkasovali.

Zatím tak Češi vedou tabulku, ale Švýcaři mají utkání k dobru. Dá se ale předpokládat, že Lotyšsko porazí a budou mít stejně bodů jako Česká republika. Další utkání hrají junioři v šestnáct hodin, kdy se střetnou s domácími reprezentanty.

Výsledkový servis:

Norsko – Česká republika 3:13 (2:4, 1:4, 0:5)

Branky: 02:37 Miloš Tyl (Jiří Juhaňák), 13:02 Robin Žydel (Adam Štegl), 15:15 Patrik Suchánek (Adam Štegl), 19:45 Josef Žižka (Adam Štegl), 28:35 Roman Houbal (bez asistence), 28:43 Jiří Juhaňák (Martin Tokoš), 30:46 Jiří Knotek (Roman Houbal), 31:59 Petr Jankulár (Vít Hrubý), 41:43 Patrik Suchánek (bez asistence), 51:41 Roman Houbal (Jiří Knotek), 55:16 Jan Olšiak (Patrik Suchánek), 57:46 Roman Houbal (Jiří Knotek), 58:20 Vlastimil Princ (Miloš Tyl) – 08:16 Than Tran Minh (Mathias Knutsen), 16:51 Thomas Sola (Mathias Knutsen), 35:37 Than Tran Minh (Martin Slaen).

Vyloučení 3:3 (Štegl, Houbal, Princ)

Využití: 2:0

Rozhodčí: N. Guphert – R. Servodio

Nejlepší hráči: Than Tran Minh – Patrik Suchánek

Foto: Olli Laukkanen


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*