Další výrazné vítězství je na světě. Češi si ho na své konto připsali v odpoledním utkání proti domácímu výběru Polska, které rozdrtili rozdílem deseti branek 13:3. Navíc ve svém třetím vystoupení klopýtla švýcarská výprava, a pokud junioři zítra porazí Slovensko, budou slavit vítězství v turnaji Polish Cup.
7. 2. 2009 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentační osmnáctka je v Polsku jen krůček od prvenství

 



Už před zápasem s Polskem bylo jasné, že pokud svěřenci Rudolfa Škubala a Radomíra Mrázka zvítězí, půjdou do čela tabulky. Do té doby se o něj dělili se Švýcarskem, které mělo lepší skóre. Jenže Švýcaři nečekaně podlehli Lotyšsku 3:4 a ztratili tak důležité body.

Česká juniorská reprezentace do svého čtvrtého vystoupení vstoupila, jako již tradičně na polském turnaji, lépe než její soupeř. V deváté minutě otevřel skóre Ullmann a do konce třetiny ho ještě napodobili Suchánek, Ondrušek a Hrubý.

Druhé dějství patřilo k nejpovedenějším na turnaji, alespoň co se skóre týče. Česká lvíčata v něm nastřílela hned sedm branek, přičemž ani jednu neinkasovala. Ve třetí části se pak už zápas jen dohrával. Domácí se v ní dočkali dvou branek, zato jejich čeští sousedi pečetili utkání dalšími šesti vstřelenými góly.

Národní tým se tak dostal do čela tabulky. A minimálně do zítřejšího rána na něm také zůstane. Navíc pokud junioři zítra porazí v posledním utkání Slovensko, budou slavit turnajové prvenství. Československé derby začíná už v devět hodin ráno.

České trenéry může těšit skvělý výkon novice v reprezentačním dresu, hráče Bulldogs Brno, Tomáše Ondruška. Ač velmi mladý, tak se dokázal proti Polsku zapsat do statistik hned šesti kanadskými body. Zaznamenal hattrick jak v kolonce branek, tak i gólových přihrávek.

Na všechny výsledky a aktuální tabulku se můžete podívat zde.

Výsledkový servis:

Česká republika – Polsko 17:3 (4:1, 7:0, 6:2)

Branky: 08:19 Filip Ullmann (Vojtěch Vlček), 09:18 Patrik Suchánek (Jiří Juhaňák), 16:23 Tomáš Ondrušek (Petr Jankulár), 19:59 Vít Hrubý (Tomáš Ondrušek), 21:00 Tomáš Ondrušek (Filip Ullmann), 23:19 Filip Ullmann (Tomáš Ondrušek), 25:25 Vít Hrubý (Tomáš Ondrušek), 27:51 Tomáš Ondrušek (Vít Hrubý), 28:21 Miloš Tyl (Jiří Juhaňák), 31:25 Adam Štegl (Josef Žižka), 31:37 Petr Jankulár (Vít Hrubý), 44:11 Vít Hrubý (Petr Jankulár), 44:40 Roman Houbal (Robin Žydel), 45:34 Petr Jankulár (Michal Podhráský), 51:56 Patrik Suchánek (Adam Štegl), 55:59 Martin Tokoš (Filip Ullmann), 57:05 Tomáš Rákosník (Michal Podhráský) – 19:15 Mateusz Antoniak (Amadeusz Wojtak), 43:23 Adam Dziurny (Maksymilian Bystrek), 45:15 Dobromir Cirocki (Patryk Hantsch).

Vyloučení: 1:3 (Vít Hrubý)

Využití: 2:0

Rozhodčí: N.Guphert – R.Servpdop

Foto: Olli Laukkanen


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*