Není to tak dávno, co skončil juniorský světový šampionát a už dnes je známa nominace na první přípravný turnaj nově tvořícího se kádru. Ten by měl hájit české barvy na světovém šampionátu v roce 2011.
21. 7. 2009 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorská reprezentace má novou podobu

 



Čtyřiadvacet hráčů, kteří se dostali do hledáčku reprezentačních trenérů Rudolfa Škubala a Radomíra Mrázka se poprvé společně představí na tradičním havířovském turnaji Pegres Cup. Tam změří síly s mužskými, vesměs extraligovým kluby.

A opět se bude vybírání hráčů pro další šampionát lišit od toho posledního. „Každý rok jsme o něco chytřejší. Takže postřehy ze sestavování posledního reprezentačního kádru uplatníme právě v tom nově se tvořícím,“ prozradil trenér Radomír Mrázek.

Podle slov trenérů by se měl kádr, jenž bude reprezentovat česku trikoloru, sestavit co nejdříve. „Chceme určit hráče pro světový šampionát hned z kraje a pracovat s nimi celé přípravné období. Změny v kádru během celého dvouletého cyklu by pak měly být minimální,“ prozradil Mrázek.

A důvod? „Ten je jednoduchý. Chceme hráče kvalitně připravit a zejména je naučit vše, co po nich budeme chtít. To se týká zejména taktické stránky. Proto je nezbytné, abychom měli hráče vybrané co nejdřív. Takže Pegres Cup určitě nebereme jen jako nějaký testovací turnaj,“ dodal vítkovický lodivod.

Nominace juniorů:

Brankáři: Holman Ondřej (FBC Pepino Ostrava), Kejík Filip (Bulldogs Brno), Mrkos Karel (SSK Future).

Obránci: Dokulil Pavel (TJ VHS Znojmo), Hubálek Jakub (1. SC WOOW Vítkovice), Jankulár Petr (1. SC WOOW Vítkovice), Ježek David (FBC Liberec), Kozel Michal (Bulldogs Brno), Michalec Martin (TJ VHS Znojmo), Stummer David (SSK Future), Zezulka David (FBC Pepino Ostrava).

Útočníci: Duchek Petr (AC Sparta Praha Florbal), Ebel Tomáš (MVIL Ostrava), Hájek Lukáš (MVIL Ostrava), Koutný Jiří (Bulldogs Brno), Kucharič Tomáš (TJ VHS Znojmo), Matúš David (1. SC WOOW Vítkovice), Natov Jan (SSK Future), Ondrušek Tomáš (Bulldogs Brno), Šebesta Jan (MVIL Ostrava), Šimíček Patrik (FBC Pepino Ostrava), Veltšmíd Lukáš (1. SC WOOW Vítkovice), Vespalec Martin (Bulldogs Brno), Ždárský David (SSK Future).

Foto: Olli Laukanen


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*