23. 9. 2005 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Mladíci ladí formu na blížící se MS

 



Trenér Jaroslav Marks se s námi podělil o své dojmy z utkání českého juniorského výběru v přátelácích se Švýcary a Finy stejné věkové kategorie, která se uskutečnila druhý zářijový víkend ve Švýcarském Churu…

Sehrání dvou velmi těžkých zápasů s družstvy Finska a Švýcarska bylo velmi dobrou prověrkou před MS. Celkově je možné zhodnotit, že lépe se družstvu hraje proti soupeři, který více tvoří a my můžeme těžit z jeho chyb v rozehrávce, a to především z rychlých protiútoků. Pokud soupeř více brání, dělá nám přechod středního pásma určité problémy. Stále přetrvává problém se střelbou, a to jak s její četností, tak i s úspěšností.

Dvojutkání nám potvrdilo oprávněnost nominace na MS u většiny hráčů. Přesto budeme nominované ještě sledovat, aby na MS jel výběr, který bude mít nejlepší formu.

V prvním utkání s Finskem družstvo podalo velmi kolektivní výkon, podpořený bojovností, rychlostí a patřičnou tvrdostí. Znovu jsme si ověřili, že proti Finům se nám více daří při systému 2-2-1, který více eliminuje finskou rozehrávku. Po inkasovaném čtvrtém gólu Finové rezignovali a jejich hra byla více méně chaotická.

Česko – Finsko 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7.Ťopek (Brus), 26. Jurčík (Ťopek), 36. Brus (Deutsch), 47. Vávra (Vašíček), 57. Deutsch (Vávra).

Druhé utkání mělo zcela jiný průběh. Po rychle vstřeleném gólu nastal u družstva útlum, který asi trochu pramenil i z faktu, že v prvním zápasu turnaje Finsko vysoko porazilo Švýcarsko. Domácí hráči začali hrát více vysunutě, což dělalo velké problémy při rozehrávce. Jejich systém s osobním bráněním útočníků jsme navíc překonávali hodně těžkopádně, chyběl větší pohyb hlavně s lepším načasováním. Nejkvalitnější byla třetí třetina, kdy jsme si vytvořili větší tlak, ale chybělo častější a přesnější zakončení. To se především ukázalo v přesilové hře a i v závěru utkání, kdy jsme hráli bez brankáře.

Česko – Švýcarsko
Branky a nahrávky: 2. a 38. Pisarovič (na obě Vávra), 18. Dohnal.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*