Czech Open 2014: Pixbo - Tatran 8:2
17. 8. 2014 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Pixbo zlomilo Tatran a je pojedenácté ve finále Czech Open! Tam čeká Falun

 



Senzace nebyla daleko, ale nakonec se přece jen ukázala síla švédských týmů. Finále 22. ročníku turnaje Czech Open si zahraje Pixbo a Falun. Nejlepším českým celkem byl střešovický Tatran, který vypadl v semifinále a získal bronz.

Tatran možná mnohé fanoušky překvapil. I když dosavadní výsledky z přípravy nebyly nijak přesvědčivé, na Czech Open ukázal, že se s ním musí i po hráčském odlivu stále počítat. Páteční skalp finského Happee a remízu s Falunem podtrhlo sobotní čtvrtfinálové vítězství nad Dalenem v poměru 4:3!

Stopku vystavilo střešovickým florbalistům až ostřílené Pixbo. I když výsledek semifinále 2:8 vypadá jednoznačně, dlouho to bylo drama. Tatran sice prohrával, ale 12 minut před koncem snižoval Řehoř na 2:3 a následně byl Gruber blízko vyrovnání. Posledních 10 minut však vyznělo krutě. Český celek pětkrát inkasoval a po zápase si odnesl bronzové medaile. „Loni jsme sice také skončili v semifinále, ale vlastně jen díky jednomu povedenému zápasu. Letos nám turnaj opravdu vyšel a jsme spokojení jak s výkony tak i s výsledkem. Porazili jsme Dalen, ale vyhrát dvakrát v jednom dnu nad švédským týmem je zatím asi nad naše síly,“ komentoval vystoupení Tatranu pro Český rozhlas Radiožurnál jeden z jeho nejzkušenějších hráčů Martin Richter. Pixbo tak v Praze nastoupí do svého 11. finále, sedmkrát už turnaj vyhrálo.

Druhým finalistou se stal po jednoznačných vítězstvích Falun. Momentálně asi nejlepší tým světa nejdřív porazil Lerum 9:5 a pak v souboji švédského a švýcarského mistra nedal šanci ani Wileru.

Zajímavé složení má finále kategorie PRO, kam se probojovala česká reprezentace hráčů do 19 let a extraligové Pardubice.

Výsledky:

Čtvrtfinále
Pixbo – Chodov 5:1
Happee – Wiler 3:4
Tatran – Dalen 4:3
Falun – Lerum 9:5

Semifinále
Pixbo – Tatran 8:2
Falun – Wiler 6:1

Kanadské bodování po 3. hracím dnu
1. Rasmus Enström, Falun 14 (5+9)
2. Alexander Galante Carlström, Falun 13 (8+5)
3. Alexander Hallén, Falun 3 (5+6)
4. Linus Henriksson, Pixbo 11 (4+7)
5. Isaac Rosén, Wiler 9 (7+2)
6. Oscar Eriksson-Elfsberg, Lerum 9 (5+4)
7. Jami Manninen, Happee 9 (5+4)
8. Emil Johansson, Falun 9 (4+5)
9. Jan Natov, Tatran 8 (6+2)
10. Patrick Mendelin, Wiler 8 (2+6)


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*