Jakoby šlo o finálový zápas extraligy a ne o utkání play-down. Třetí vzájemný duel mezi znojemskými florbalisty a FBC Ostrava se totiž rozhodoval až v prodloužení. Nakonec hráči Ostravy zvítězili 9:8 a poslali tak Znojmo do dalšího kola bojů o záchranu.
14. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

BiX si zahraje extraligu i příští rok

 



„V sobotním zápase jsme ukázali, že florbal hrát umíme. Musím pochválit všechny kluky za dnešní výkon,“ smekl před herním projevem svých oveček znojemský kouč Libor Šťasta, protože jejich výkon byl úctyhodný.

To sportovně přiznal i hotující lodivod Jan Holovka. „Kluci ze Znojma mě strašně překvapili. Zejména tím, jak se dokázali na utkání připravit. Přeji jim hodně štěstí do dalších bojů, protože do Znojma se budu vždycky rád vracet. Je tu parádní florbalová atmosféra.“

Reklama na florbal. Asi tak by se dal ve zkratce shrnout sobotní duel mezi Znojmem a Ostravou. Na palubovce znojemské haly se totiž servírovala parádní florbalová podívaná, kterou jen umocňovali domácí fanoušci. Ti neskutečnou silou tlačili své miláčky k vítězství.

A Znojmo k tomu mělo blízko. I když po první třetině prohrávalo, dokázalo se vzchopit. Vždyť patnáct minut před koncem vedli domácí florbalisté 6:3 a byli blízko prvnímu vítězství nad ostravským FBC.

Jenže to ještě nikdo netušil, co se na hřišti rozpoutá za brankové peklo. Ostrava dokázala během pěti minut srovnat. I přesto šlo Znojmo znovu do vedení, ale Ostrava zase srovnala. A takhle to šlo až do stavu 8:8. Ten vydržel svítit na světelné tabuli až do konce řádné hrací doby.

Znojemské naděje na prodloužení série ale utnula zbytečná chyba znojemských zadáků v nastaveném čase. Ti nabídli soupeřovi obrovskou možnost ke skórování, kterou Ostrava nepohrdla a ukončila tak sérii prvního kola play-down. „Chtěli jsme sérii skončit hned ve třetím zápase, a to se nám podařilo. Takže nezbývá, než být spokojený,“ dodal Holovka.

Moravskoslezští florbalisté se tak v extralize zachránili, naopak Znojmo nečeká lehký konec sezony. Ve druhém kole play-down se střetne s Havířovem, který stejným poměrem prohrál sérii s Pardubicemi.

Vítěz druhého kola si pak zahraje baráž s druhým celkem první ligy. Poraženému celku zbudou jen oči pro pláč a vidina sezony v první lize. „Sobotní duel rozhodla psychika a více chyb na naší straně, které soupeř potrestal. Ale určitě se nemáme za co stydět,“ uzavřel se zdviženou hlavou Šťasta.

Foto: Jakub Kanarski


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*