27. 8. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Ještě jsme nepřepnuli na extraligu, hlásí kouč Vinohrad Pazdera

 



Čeká je těžký úkol. Přepnout z režimu 1. ligy na extraligu. Podle kouče Jana Pazdery se jim to však ještě nepovedlo. Vinohradští si brousili zuby na druhé vítězství na Czech Open v řadě. Jenže ve čtvrtfinále kategorie Pro jim vystavila stopku reprezentace juniorů. Nováček soutěže ještě má na čem pracovat.

Na první pohled vypadá kádr vinohradského týmu velmi dobře. Je v něm mix dravých hráčů (Renčín, bratři Stuchlíkové), někteří mají s extraligou cenné zkušenosti (Michalík, Svoboda), mužstvo navíc jistí dvojice kvalitních gólmanů (Mrkos, Weissgärber). Jenže slovo spokojenost na Vinohradech zatím od nikoho neuslyšíte.

Tým se v minulém týdnu vyrovnával s hořkým vyřazením na Czech Open. Svěřenci kouče Pazdery si chtěli vítězstvím v kategorii Pro zajistit účast pro příští rok v elitě. Jenže to se jim nepodařilo. Tým se navíc trápil v koncovce. Za celý Czech Open vstřelil pouze 13 branek (v šesti zápasech).

Hráči tak alespoň mohli sledovat své kolegy z B týmu, kteří v amatérské kategorii prošli až do finále. O to víc však Vinohradské mrzí, že mohli mít během finálového dne hned dva zástupce na hrací ploše.

Martin Michalík, jedna z hlavních posil extraligového nováčka.

Martin Michalík, jedna z hlavních posil extraligového nováčka.

Ambiciózní trenér Jan Pazdera má v současné chvíli ke spokojenosti daleko. „Máme za sebou tři větší herní akce. Nejsem spokojen, prozatím jsme nedokázali změnit naše návyky z první ligy,“ řekl kouč Vinohrad. „Bohužel mám dojem, že po postupu přišlo uspokojení,“ přiznává.

Jeho nejtěžším úkolem tak nyní bude, aby tým motivoval k blížícímu se startu extraligy. „Co se týče kondičního tréninku, jsme na tom velice dobře. Je to odraz toho, jak kluci dokážou bez hokejek pracovat. Jenže ve chvíli, kdy začneme pracovat s hokejkou, se nám nedaří tak, jak bych si představoval,“ vysvětluje nastalou situaci.

Mnozí však předpovídají, že extraliga letos bude nesmírně vyrovnaná. A Pazdera s tímto tvrzením souhlasí. Vinohrady se tak nemusejí jako nováček pohybovat pouze v nejspodnějších patrech extraligové tabulky.

„Pro náš klub je zásadní, aby zde byla extraliga i další sezonu. Já upřímně cítím, že letos soutěž nebude mít takovou kvalitu jako v předchozích letech, bude vyrovnaná a budou v ní rozhodovat malé detaily. Z toho důvodu bych byl rád, aby náš tým hrál nejvýš, co to půjde,“ dodal.

Tým teď nyní čeká několik přátelských utkání a pardubický Sokol Cup. Vinohrady novou sezonu odstartují v neděli 21. září na hřišti Chodova.

Sestava Vinohrad na Czech Open:
Brankáři:
Weissgärber, Mrkos

Obrany:
O. Stuchlík, Gregor
Rossi, Zezulka
Houra, Slivka

Útoky:
Renčín, Michalík, Svoboda
Dolejš, Bína, Z. Stuchlík
Mareš, Linhart, M. Raiter

dále hráli: Smutný, Š. Raiter


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*