Mladíci z Dalenu turnaj suverénně ovládli Mladíci z Dalenu turnaj suverénně ovládli
15. 9. 2014 Turnaje (8) KOMENTÁŘŮ

Juniorský G2 Cup: Pohár si do Švédska veze Dalen

 



Letošní ročník turnaje G2 Cup už mají za sebou i junioři. Nejlepším českým týmům vypálil rybník švédský host IBK Dalen. Ten prošel turnajem bez zaváhání a ve finále přehrál juniorskou reprezentaci Slovenska. Na třetím místě skončil po výhře nad Bohemians střešovický Tatran.

Základní skupiny přinesly několik neočekávaných výsledků. Nadupaný tým Bohemians si neporadil se Slovenskem a nakonec skončil ve skupině Black pouze o skóre druhý před Tatranem, Dalen zase ve skupině White rozstřílel české juniorské mistry z Ostravy. Bez bodu skončily ve skupinách havířovské Torpedo a pražská Sparta.

V neděli svá čtvrtfinále suverénně ovládli mladíci z Dalenu i Bohemians, kteří tak postoupili do vzájemného souboje o finále. O dalších semifinalistech rozhodovaly až poslední třetiny. V repríze finále loňského ročníku G2 ligy se radoval Tatran, jehož semifinálovým soupeřem se stala slovenská reprezentace, která rozhodla o výhře nad Spartou až minutu a tři vteřiny před koncem.

Za Slovensko odehrál turnaj i obránce Marek Koščo, který se pro následující sezonu stal posilou Sparty. V utkání proti „svým“ novým spoluhráčům se dokonce blýskl vyrovnávacím gólem na 7:7 a nakonec se dostal i do All Stars Teamu turnaje.

Semifinále se ani jednomu z českých týmů nevydařilo, Bohemians i Tatran svým zahraničním soupeřům podlehli. V zápase o třetí místo a zároveň o pozici nejlepšího českého týmu v turnaji zvítězil zejména díky skvělému výkonu brankáře Oskara Blahy Tatran 4:3.

Finále dlouho divákům na Podvinném Mlýně branku nenabídlo. V polovině utkání se ujali vedení mladí Slováci, Dalen však na konci druhého dějství vyrovnal a ve třetí třetině dvěma góly zápas rozhodl. Slovensko se neprosadilo ani při závěrečné powerplay a prohrálo s Dalenem 1:3.

Nejproduktivnějším hráčem G2 Cupu a zároveň jeho nejlepším střelcem se stal Martin Kubovič z týmu Slovenska (10+3), nejvíce asistencí (7) si shodně připsali švédští mladíci Alexander Berglund a Johan Linder.

All Stars Team turnaje
Patrik Säfvenberg (IBK Dalen) – Alexander Berglund (IBK Dalen), Marek Koščo (Slovensko) – Johan Linder (IBK Dalen), Martin Kubovič (Slovensko), Michal Dudovič (Slovensko).

Výsledky G2 CUP JUNIOR 2014
Skupina Black

Bohemians – Tatran 4:4
Slovensko – Havířov 6:3
Tatran – Slovensko 5:11
Havířov – Bohemians 2:6
Havířov – Tatran 2:5
Slovensko – Bohemians 5:2

Skupina White
Sparta – Bulldogs 6:7
Dalen – Ostrava 10:3
Sparta – Dalen 3:5
Bulldogs – Ostrava 2:9
Ostrava – Sparta 6:4
Bulldogs – Dalen 4:5

Čtvrtfinále
Dalen – Havířov 7:3
Slovensko – Sparta 8:7
Bohemians – Bulldogs 11:2
Ostrava – Střešovice 1:2

Seminifále
Dalen – Bohemians 4:2
Slovensko – Tatran 9:3

Finále
Slovensko – Dalen 1:3


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

  • Jiri_Bacina napsal:

    „Nadupaný tým Bohemians“ jak píše autor – jeho představa nadupané Bohemky a Tatranu je docela mimo realitu. Obě družstva bez reprezentantů např. u Bohemky jich bylo na soustředění národního družstva 9 a Tatranu cca 6. nalezl si autor i ročníky narození jednotlivých hráčů obou týmů? – pak by takto psát nemohl

    hezký den

Napsat komentář

*