27. 2. 2011 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Soupeři pro čtvrtfinále se našli: dojde na ostravské derby i na duel Chodova s Libercem

 



A je to. Krátce po desáté hodině skončila premiérová volba soupeřů pro play off v české extralize. Námluvy dopadly podle očekávání: týmy volily nejschůdnější variantu bez cestování, ve čtvrtfinále tak dojde na pražská derby Herbadent – Děkanka a Bohemians – ELITE a žhavý ostravský duel Vítkovice – Remedicum. Jen týmy Chodova a Liberce, které na sebe zbyly jako poslední dvojice, budou muset za zápasy vyjet za humna svého města.
Poslední týdny bylo kolem volby jmen soupeřů hodně dohadů i matoucích indicií. Herbadent, který si vybíral jako první, vystrašil hlavně Liberec a Chodov. Ten taky v dnešním duelu proti ELITE dělal všechno pro to, aby skončil v hájené první čtyřce. „Asi bychom byli jejich první volba, náznaky tam byly. Chtěli kvalitní soupeře, prý buď Liberec, nebo nás, což nám samozřejmě lichotí, že nás za něj považují,“ vykládal chodovský kouč Ondřej Neuman a ulevil si, že na jihoměstské derby nakonec nedojde.

Herbadent totiž nakonec zvolil klidnou cestu v podobě Děkanky. Po výhrách v základní části 16:0 a 11:1 má k sebevědomí pádné důvody. „Děkanku jsme si vybrali proto, abychom se mohli připravovat na postup do další fáze play off a doléčit zranění,“ zdůvodnila rozhodnutí vítěze základní části jeho trenérka Markéta Šteglová. „V úvahu připadal i Liberec, nebo Chodov, jakožto pro holky zajímavější soupeř, ale nejsme zdravotně úplně v pohodě…“ dodala.

Bohemians šli do výběru už dopředu s tím, že vysněného soupeře nedostanou. „Fakt jsme chtěli hrát s Herbadentem, ale letos nám to nějak nevyšlo,“ prohlásil překvapivě kouč Jakub Doubrava a téměř neznatelný úsměv naznačil, že to myslel skutečně vážně. Zelenobílí nakonec sáhli po ELITE, jež jim ale příliš nesedí. První zápas získali těsně 3:2, včera sice triumfovali 6:1, ale přes půl hodiny to bylo 0:0, navíc FbŠ dvakrát za bezbrankového stavu po střele Barbory Staré zachránilo břevno.

V Ostravě se všichni těší na městské derby. „Jsem rád, že si zahrajeme s Vítkovicemi,“ přijal výzvu městského rivala kouč FBC Michal Mariánek. Přesto se mu nový model skládání dvojic pro čtvrtfinále nelíbil. „Myslím si, že by bylo lepší, kdyby dvojice vznikly přirozeně. Hrát od půli soutěže o nic, jelikož jsou karty rozdány, mi nepřijde úplně šťastné,“ mínil. Jeho tým s Vítkovicemi dvakrát o fous prohrál: 3:6 a 7:9.

Jedinou dvojici, v níž se v základní části ve vzájemných utkáních radovali oba příští soupeři, tvoří Chodov a Liberec. Severočešky poprvé uspěly doma 7:4, v pražské odvetě podlehly po skvělém comebacku a vyrovnání Klaudie Valjentové v čase 59:59 až v prodloužení 7:8.

Přesto na Chodově netruchlí, hlavně byli rádi, že se kvůli cestování vyhnuli Ostravě. Herně jsme si věřili na všechny potenciální soupeře. Pravděpodobnost Liberce byla nejvyšší, trochu už jsme se podvědomě připravovali na to, že budeme hrát asi tu nejtěžší možnou čtvrtfinálovou sérii,“ prohlásil kouč Ondřej Neuman.

Čtvrtfinále startuje (stejně jako baráž) v sobotu 5. března.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*