30. 9. 2014 Pohár mistrů (6) KOMENTÁŘŮ

Skandální! To není hotel, ale psychiatrická léčebna, stěžuje si Falun

 



Nejlepší florbalový tým světa IBF Falun dorazil do Curychu na Pohár mistrů a nestačil se divit. Trenér Thomas Brottmann označil za podmínky pro hvězdy svého mužstva za skandální. Vůbec se mu nelíbí, že jeho svěřence ubytovali do prostinkého hostelu. Proti srsti je mu i to, že jeho celek bude muset do haly jezdit městskou hromadnou dopravou.

Loni v Tampere organizátoři zajistili tří až čtyřhvězdičkové hotely. Organizátoři z Curychu ale zvolili poněkud úspornější variantu. Jenže při příjezdu Falunu narazili. „Je to dost silný skandál. Ten hotel připomíná spíš psychiatrickou léčebnu,“ nadává Thomas Brottmann. „Viděli jsme nějaké fotky a diskutovali o tom, zda na turnaj jet, nebo ne, ale nakonec nás vedení přesvědčilo, abychom sem vyrazili. Vypadalo by to asi divně, kdyby úřadující šampion nepřijel a nás by to stálo nějaké peníze, kdybychom odstoupili,“ vysvětluje kouč Falunu reportérovi deníku Dalarna Tidning.

Ubytování Falunu na Poháru mistrů 2014. Foto: DT.se

Ubytování Falunu na Poháru mistrů 2014. Foto: DT.se

Sám přitom pamatuje pionýrské doby a úplné začátky florbalu, kdy hrával za Balrog. „Když jsme začínali před dávnými léty, měli jsme lepší standard. Teď budeme spát na dřevěných postelích bez roštů, kde to smrdí plísní. Navíc musíme jezdit městskou hromadnou dopravou. Jestliže se za to platí 150 000 švédských korun (v přepočtu cca 450 000 korun – pozn. aut.), měli bychom požadovat víc,“ kritizuje dál Brottmann. „Jsem na Poháru mistrů počtvrté a něco podobného jsem nezažil. Vypadá to, jako by Mezinárodní florbalová federace chtěla snížit náklady na minimum a vydělat velké peníze,“ dodal trenér Falunu.

Ubytování Falunu na Poháru mistrů 2014. Foto: DT.se

Ubytování Falunu na Poháru mistrů 2014. Foto: DT.se

Pro doplnění je třeba říct, že týmy Vítkovic bydlí v tomtéž hostelu. Standard švýcarského ubytování se podle zkušeností českých týmů příliš nemění. Když v minulosti mířily do Švýcarska, mnohdy spávaly ve vybavených atomových krytech či bunkrech, neboť na drahé švýcarské hotely nebyly peníze. Lotyši, kteří na mistrovství světa v Curychu před 2 lety porazili Čechy ve skupině, bydleli v hostelu podobných parametrů. Později čtvrtí Němci taktéž. Vyšší standard jednoduše v nejdražším švýcarském městě stojí víc, než na co florbalisté mají.

Pohár mistrů má svá pravidla. Organizátor zajišťuje ubytování všem. A Švédové, zvyklí na vyšší komfort, rozhodně dali najevo, co si o přístupu IFF a pořadatelů turnaje myslí.


Autor: Tomáš Rambousek s využitím Dalarna Tidning



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*