Lukáš Hrubý věří, že Vítkovice mohou základní skupinu vyhrát
1. 10. 2014 Pohár mistrů (8) KOMENTÁŘŮ

Hrubý: Nevidím důvod, proč bychom nemohli vyhrát skupinu

 



O den později než ženy čeká premiéra na letošním Poháru mistrů také muže Vítkovic. Ti si loni sáhli na pomyslné pohárové dno, když obě jejich vystoupení skončila vysokými porážkami. Letos mají rytíři opět velmi těžkou skupinu, když vyzvou finského mistra Happee a pořádající GC Curych. Zkušený útočník Lukáš Hrubý je ovšem optimistický.

Oba trenéři, jak Jiří Velecký u žen, tak Michal Deus u mužů, prožívají mezinárodní premiéru. Nicméně pro ani jednoho to prý není absolutní vrchol kariéry. „Co se týče prestiže, možná ano, ale vrchol jako takový to není. Pro všechny je to odměna za minulou sezonu, chceme mít dobré výsledky a ukázat si, jak na tom reálně jsme,“ říká Deus, sám úspěšný především jako kouč juniorů.

Tým provede obrovsky náročnou skupinou. Přes koho vidí schůdnější cestu do play off? „Těžko říct, Curych neznáme a moc něm nevíme. Finský tým jsme viděli na Czech Open, ale to mu zase chybělo nějakých 5, 6 opor, takže se to těžko hodnotí. Nicméně vypadal, že by mohl být průchozí,“ okomentoval Deus oba soupeře.

Lukáš Hrubý nejprve popsal první dojmy týmu z Curychu, kde výprava bydlí na stejném místě, které mohutně kritizoval Falun. „Zatím nic moc, pokoje jsou strašně malé, nemáme si kam dát věci, poněvadž jsme po čtyřech. Zatím jsme rozčarovaní. Nicméně hotel je pěkný, takže je to zatím smíšené,“ přiblížil zázemí, jaké Vítkovice využívají.

Loňské vystoupení na elitní florbalové akci nebylo z pohledu jeho týmu ideální a u někoho mohlo snížit renomé klubu. „Určitě bych to takto nebral, tým vždy prochází nějakým vývojem. Bohužel u nás loni byla situace taková, jaká byla, a pokud to někdo bere tak, že jsme si zkazili renomé, ať si to tak bere,“ mávl rukou zkušený útočník.

Budou se hráči Vítkovic radovat také v Curychu?

Budou se hráči Vítkovic radovat také v Curychu?

Týmové cíle jsou podle něj vždy totožné. „Do každého turnaje jdeme s tím, že jej chceme vyhrát, stejně tak tomu bylo loni. Nepovedlo se nám to, projevilo se na nás psychologické rozpoložení, ale nemluvil bych o nápravě. Chceme vyhrát každý turnaj, co bylo loni, to bylo loni,“ nezatěžoval se rok starými debakly na mezinárodní scéně.

Přes koho on sám vidí schůdnější cestu do play off? „Přes oba soupeře, z 1. místa, jednoznačná odpověď,“ prohlásil sebevědomě. „Nevidím důvod, proč bychom neměli vyhrát oba duely. Možná pro nás bude lepší zápas s Finy, kteří mají mladé kluky, a ti by mohli mít problém s naší osobkou. Curych má takové větší chlapy, což pro nás bude složitější, protože s nimi budeme víc bojovat o míček,“ rozebral.

Pro české mistry začne turnaj až zítra, což Hrubý za výhodu až tak nepovažoval. „Je to výhoda v nevýhodě. To, jak to mají holky, je o něco lepší, protože kdyby člověk chtěl postoupit do finále, hraje 4 dny v kuse. Raději bych měl den volna před semifinále,“ prohlásil jasně.

Trenér Deus by za úspěch na turnaji považoval projevenou jasnou herní tvář svého týmu. „Fanoušek by řekl postup, já budu spokojen s tím, pokud odehrajeme kvalitní a vyrovnaná utkání, která neskončí tak jako loni, kdy to byly 2 debakly. Ale říkám, síla obou soupeřů je obrovská a je třeba ji respektovat,“ podotkl vítkovický lodivod.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*