3. 10. 2014 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Byl to pro mě prestižní duel především z pohledu Vítkovic, prozradil Pavel Brus

 



Pavel Brus platí ve vítkovické kabině za švýcarského znalce. Když část výpravy českých šampionů uvažovala o tom, že by utkání fotbalové Ligy mistrů Basileje s Liverpoolem sledovala v některé z hospod v centru Curychu, cynicky poznamenal, že by bylo levnější si na utkání rovnou zaletět letadlem. Na utkání proti GC, svému bývalému klubu, nebude vzpomínat v dobrém. Po debaklu 0:6 jede jeho tým z Poháru mistrů domů.

To, že kádr soupeře zná, mu na náboji zápasu prý příliš nepřidalo. „Asi ne, samozřejmě, že kluky znám a trochu jsme se hecovali, nicméně bral jsem to spíš prestižně z toho pohledu, že to byl klíčový zápas pro Vítkovice,“ vyznal se ostravský kapitán. „Hecoval jsem se asi se všemi. S Pascalem Helfesteinem, hlavně s mladými kluky, s Kaiserem, s Zürcherem… V podstatě s každým jsem pobavil, s některými více, s jinými méně,“ přiblížil.

Také město je pro něj známé. „Je to taková melancholie, poznávám místa a lidi, je to hezké,“ podělil se o pocity.

Základní problém Vítkovic byl proti GC jasný: nedaly branky. „Přesně, s 0 góly se vyhrát nedá. Měli jsme na začátku nějaké šance, pak už to byla křeč, kdy jsme do všeho padali,“ popisoval. „Byl to fyzicky těžký zápas, za Curych hrajou velcí kluci, se kterými každý souboj bolí,“ řekl Brus.

Vítkovice zkrátka nenašly recept na výborně pracující obranu. „GC dnes výborně bránilo a těch málo šancí pochytal gólman,“ souhlasil.

Skóre 0:6 ale úplně nereflektuje obraz celého utkání. „Tomu konci už odpovídá, otevřeli jsme to a bylo to kdo s koho. Kdybychom dostali ještě 2 branky, nemůžeme se divit. Skóre vypadá hrozivě, ale vyplývá z celkového průběhu. Měli jsme šance, které jsme nedali, a o tom to je,“ vyřkl Brus známou sportovní pravdu. „Nemyslím si, že ta hra je tak strašná, jak by řeklo skóre,“ dodal.

Vítkovice sice 2x prohrály, ale rozhodně zanechaly v Curychu lepší dojem než před rokem ve Finsku. „Určitě, loni jsme na Pohár jeli úplně rozšroubovaní, po nemocech, v tragické kondici,“ vrátil se ještě na loňský turnaj. „Sem jsme jeli jako outsideři, chtěli jsme zatlačit na naše slabiny, které se tady proti kvalitním soupeřům, ukázaly. Získali jsme materiál do sezony, nabrali jsme zkušenosti, posune nás to dál. Teď musíme začít pracovat na těch slabinách,“ uzavřel Brus.

GC Curych – Vítkovice 6:0 (2:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky:
8. Parli (Meier), 17. Scalvioni (Nilsson), 43. Wittwer (Zürcher), 45. Rüegger (Vizzini), 51. Parli (Meier), 55. Zürcher (Ladner). Střely na branku: 33:18. Rozhodčí: Burek, Czarnecki (oba Pol.). Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 850. Nejlepší hráči utkání: Christoph Meier – Lukáš Řezanina.
Curych: Bühler – Ladner, Wittwer, Helfenstein, Kaiser, Hostettler, Honold, Zbinden – Scalvinoni, Zürcher, Nilsson – Grüter, Parli, Meier – Staub, Vizzini, Rüegger – Maffioletti, Fischer. Trenéři: Luan Misini, Patrick Pons a Patrick Bachmann.
Vítkovice: Souček – Brus, Žydel, Heczko, Hubálek – L. Hrubý, Žák, Bräuer – Veltšmíd, Matúš, Matejčík – Řezanina, Šebesta, Hájek – Gál, Jousi. Trenér: Michal Deus.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*