12. 3. 2011 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Herbadent a Bohemians jsou v semifinále, v poslední sérii se ujal vedení Liberec

 



Oba loňští finalisté Herbadent a Bohemians potřebovali stejně jako Vítkovice k postupu do semifinále jen 3 zápasy. Jejich soupeři jim ovšem poslední krok notně ztížili a zvlášť Bohemians se na rozhodující výhru dost nadřeli. Nakonec ale uspěli a o finále si zahrají stejně jako loni s Vítkovicemi. Herbadent na svého soupeře čeká: v nejvyrovnanější sérii si vybojoval mečbol Liberec, který doma přehrál Chodov.
A to tak, že jednoznačně. Severočešky si pohlídaly úvod zápasu, který jim v obou předchozích partiích utekl, a už po 80 vteřinách vedly 2:0. Chodov se prosadil až po polovině utkání, kdy už prohrával o 5 branek a na víc než na rozdíl 3 se už nedostal.

V neděli tak půjde do zápasu s psychickou výhodou a vedením 2:1 v sérii Liberec. „Musíme si jen odpustit chybičky, které jsme dělaly hlavně v závěru, příště by nás mohly mrzet,“ varovala trenérka vítězek Lenka Bartošová. Chodov měl na konci řadu šancí, nicméně ujaly se jen dvě. „Liberec nás dnes přehrál prakticky ve všem. Ale my jsme se ještě nevzdali, těšíme se na zítra,“ prohlásil odhodlaně kouč Ondřej Neuman.

Hráčky Děkanky i ELITE předvedly v kritické chvíli nejpovedenější výkon, ani tak to ale na zdramatizování čtvrtfinále nestačilo. Brennerová a spol. hrály pozorně dozadu a brankostroj Herbadentu jako v minulých dvou duelech se nekonal. Po druhé třetině vedl favorit jen 3:1, pak se ale během minuty dvakrát trefila Anet Jarolímová, završila hattrick a snížení domácích už přišlo pozdě. I tak trenéři poražených vyzdvihli výkon a nasazení svého týmu.

Totéž platí o ELITE, které bez svých dvou nejlepších hráček Michaely Rullové a Hany Polákové vedlo nad Bohemians po dvou třetinách 4:2, když k neudržení byla především Martina Kleinová (2+1). Jenže v poslední části žlutočerný celek úplně odešel, soupeř vyvinul enormní tlak (podle oficiálních údajů vyslal 27 střel!) a 6 brankami skóre obrátil.

Dramaticky se vyvíjí boj o záchranu, kde Trutnov porazil Židenice doma i podruhé v sezoně. Tentokrát nastoupil v krásné hale v 15 km vzdáleném Hostinném, kde jeho výhře přihlížela rovná stovka diváků. Na úspěch mu opět stačily 4 góly (ten první vstřelila Lucie Hejnová už po 15 vteřinách) a po dvou kolech je tak v tabulce poslední brněnský celek s jediným bodem.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*