Dušan Přívara. Foto: facebook FBC Kladno Dušan Přívara. Foto: facebook FBC Kladno
16. 10. 2014 1. liga (4) KOMENTÁŘŮ

Velký příběh ze svitavské Střelnice. Tady to začalo, vzpomínal Dušan Přívara

 



Loni hrál ještě za Kladno extraligu, po sestupu zůstal. Teď bude objíždět haly, které příliš nezná. A ve Svitavách na něj asi jen tak nezapomenou. Čtyřmi góly rozhodl o vítězství svého týmu v prvoligovém duelu. A vlastně nešlo o náhodu. Na Střelnici totiž vždycky válel…

Nabitá svitavská hala se na zápas s Kladnem těšila. V sobotu dorazilo 350 florbalových fanoušků, domácí tým je totiž naladil svými skvělými výsledky z úvodu sezony. Poslední třetina nabízela drama, po 40 minutách byl stav 4:4. Pak ale přišla exhibice Dušana Přívary a na konci bylo skóre 4:8.

Kladenský tahoun byl skoro u všeho a nakonec po zápase napočítal 4 přesné trefy. „Nejlepší zápas za Kladno to asi nebyl, ale těmi góly se k těm lepším řadí,“ přikyvuje svérázný blonďák.

Dušan Přívara, zápas Svitavy - Kladno 2014. Foto: Patricie Bártová, facebook Florbal Svitavy

Dušan Přívara, zápas Svitavy – Kladno 2014. Foto: Patricie Bártová, facebook Florbal Svitavy

Když ale zapátral ve vzpomínkách, tak mu muselo být jasné, že pohoda, v jaké hrál, nebyla náhodná. „Já jsem tady byl naposledy snad ještě v době, kdy se hrály výběry starších žáků a pak i dorostenců. Ale obrázky asi těžko někde budou, to snad ještě ani nebyl foťák na mobilu, a jestli jo, tak stál 20 tisíc,“ usmál se Dušan Přívara.

Ano, ten jeho příběh o velkém florbalu začal možná právě ve Svitavách. V roce 2001, když mu bylo 14 let, dostal pozvánku na turnaj krajských výběrů. Mezi talenty se neztratil. Tehdy vynikal hlavně bojovností a rychlostí a byl vybrán do All Stars týmu.

„Já na tu halu fakt rád vzpomínám. Tehdy jsem byl úplně okouzlený, jaké je to krásné prostředí a my snad měli tehdy příšerné dresy, nejhorší ze všech,“ tahá z paměti úryvky s úsměvem.

Pak přišly ještě dvě návštěvy. Právě v oněch zelenobílých dresech krajského výběru jižních Čech a Vysočiny ještě odehrál turnaj dorostenců a pak se do Svitav vrátil už s Tatranem. To už se psal rok 2007. „Jo, tam jsem vyhrál s Tatranem svojí první medaili, byl to pohár proti Pepinu,“ vzpomíná dnes už kladenský florbalista, který má na kontě ale čtyři mistrovské tituly.

Krajský výběr Vysočiny a Jižních Čech ve Svitavách. Dušan Přívara, dole druhý zleva.

Krajský výběr Vysočiny a Jižních Čech ve Svitavách. Dušan Přívara, dole druhý zleva.

Když se však po krátkém pátrání objevily fotky právě z krajských výběrů, kápla mu slza do oka. „No jasně, po pravé ruce je Jindra Dostál, ten mě vlastně přivedl k florbalu. A další kluci z Jihlavy – Ondřej Čumpl, Lukáš Fichtner, Zdeněk Sedlák,“ začal vyjmenovávat: „Trenér byl tuším ze Strakonic a ten druhý byl Víťa Tesař. A po levé ruce je třeba Marek Chlumský, tehdejší talent z Benešova a současný hráč Bohemians.“

Poslední návštěva Střelnice se Dušanovi Přívarovi také podařila. Čtyři góly do sítě Svitav si užil. „Byl to kvedlung,“ hlásil na svém facebooku.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*