Tomáš Kafka a Marek Fuchs, Brno - Tatran. Foto: Martin Dvořák Tomáš Kafka a Marek Fuchs, Brno - Tatran. Foto: Martin Dvořák
17. 10. 2014 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Tatran opět vyváží extraligu. Severskou výzvu střídá Cesta na jih

 



Střešovický Tatran vábí florbalové fanoušky. Na hřištích soupeřů na něj tradičně chodí nejvíc diváků, dokonce víc, než doma. Nyní si nejslavnější český klub udělá domácí prostředí v Jindřichově Hradci.

V jindřichohradecké hale sice mají domácí prostředí extraligoví basketbalisté a házenkářky hrají druhou nejvyšší soutěž, florbal ale o své místo stále hlasitěji bojuje.

Poté, co u Vajgaru proběhlo v roce finále 2009 Poháru České pojišťovny a jihočeský klub zorganizoval dva nabité prázdninové turnaje South Bohemia Cup, se elitní florbal do města opět vrací.

Tatran vyváží extraligu už počtvrté v historii a neodradilo ho ani to, že třikrát v řadě prohrál a v domácím exilu při nezdarech dostal pokaždé 8 gólů. „Z té bilance strach nemáme. Bude to jen o hlavě a plnění pokynů od trenéra,“ říká Jan Natov, který byl v průběhu týdne dokonce v Jindřichově Hradci na školách zvát na utkání.

Jen jednou ale nevyšla akce organizačně, do Králova Dvora na duel právě s Buldoky přišlo jen 115 diváků. Ostatní zápasy proběhly nad očekávání. Právě proto se těší i Brno. „Pokud bude v Hradci dobrá divácká kulisa, tak to rozhodně bude lepší než ticho na Stodole,“ říká obránce David Sládeček. „Hlavně pro kluky, kteří jsou z Brna, je tenhle zápas hodně specifický, možná i proto Buldoci dokážou porážet Tatran častěji, než ostatní týmy,“ dodává.

Program v jindřichohradecké sportovní hale začne už ve 13 hodin turnajem výběrů mladších žáků. Zápas Tatran – Bulldogs Brno odstartuje v 18:00.

Přehled extraligových exportů Střešovic:

30.1.2011, Tatran – Kladno 6:1
Králův Dvůr, 420 diváků

17.9.2011, Tatran – Brno 3:8
Králův Dvůr, 115 diváků

15.11.2012, Tatran – Chodov 7:8pp
Chomutov, 1020 diváků

21.11.2013, Tatran – Vítkovice 3:8
Chomutov, 728 diváků


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*