Vítkovice zlomily Chodov. Foto: Jiří Zerzoň Vítkovice zlomily Chodov. Foto: Jiří Zerzoň
19. 10. 2014 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Vítkovický zvrat, mistr přehrál Chodov, Sparta pokračuje v jízdě

 



Šlágr víkendu ovládly díky skvělé třetí dvacetiminutovce Vítkovice a o gól porazily Chodov. To Sparta rázně vykročila za svým snem o umístění v první čtyřce, na Děkance porazila domácí Bohemians 7:2. Stoprocentní zůstává Tatran, bez bodu jsou naopak stále Otrokovice i Ostrava. FBC nespasil ani nový gólman Štěpán Laja.

Sparta pokračuje ve skvělým výkonech, mírného favorita Bohemians porazila zejména díky větší produktivitě. Sparta do poloviny zápasu poměrně nenápadně získala třígólový náskok, když se trefili Svatoš, Vrána a Marvánek. V brance rudých nastoupil poprvé v extraligové sezoně Michal Kotouček, jenž držel čisté konto až od 33. minuty, kdy byl krátký na blafák Šárky.

To jeho protějiška Korába vyhnal o 2 minuty později z brány čtvrtým gólem obránce Rebro a i když jeho náhradník Hyršl při své extraligové premiéře dělal co mohl, dalším gólům Sparty nezabránil. Po přihrávce Kotoučka zvýšil na 4:1 Hartman a i když za chvilku snížil domácí Kordoš, svěřenci Jaroslava Berky měli utkání dále pod kontrolou.

Střelecký účet zápasu uzavřel při powerplay Klokanů sparťanský mladíček Matěj Pruner, pro kterého to byl první gól v nejvyšší soutěži. Sparta tedy zvítězila 7:2 a po necelé čtvrtině sezony je překvapivě na druhém místě za vedoucím Tatranem.

_____

Otrokovice ani na pátý pokus nevybojovali své první letošní body. Nad jejich síly byl Chodov, který se tak pomstil za loňskou čtvrtfinálovou sérii. O osudu zápasu rozhodl krátký úsek mezi 7. a 11. minutou, v němž hosté hned čtyřikrát prostřelili brankáře Jurčíka a získali pohodlný náskok.

Na konci první třetiny dal gól naděje domácí Martin Nagy, v závěru té druhé se zase prosadil Kostka, jinak ale Panteři své šance proměňovat nedokázali. Ve třetí části už dávali góly jen hosté z Prahy, střelecký účet zápasu symbolicky necelou minutu před koncem uzavřel chodovský Strachota.

Chodov si tak v poklidu došel pro druhé vítězství v letošní sezoně. Gólem a třemi asistencemi k němu přispěl nejproduktivnější hráč TJ JM Ondřej Mikeš.

_____

Jindřichův Hradec viděl reklamu na florbal. Střešovický Tatran po čtyřech letech konečně dokázal vyhrát utkání, které vyvezl mimo Prahu, porazil brněnské Buldoky 6:4. Hosté ale nebyli horším týmem. Byl to perfektní zápas v obrovském tempu a v jeho první polovině tahalo za delší konec Brno.

Už ve 3. minutě otevřel skóre Mendrek, další gól do Rebrovy sítě dával opět po akci třetího útoku Jiří Koutný.  Buldoci vrátili Tatran do zápasu sami. Branka Řehoře přišla po zbytečné chybě v rozehrávce a když Mayer snižoval na 2:3, opět to byla celkem laciná branka.

Klíčové chvíle se ale odehrály na konci druhé třetiny, kdy se brněnský zadák Jalový postavil do cesty Richterovi a uviděl červenou kartu. Marek Vávra sice nájezd neproměnil, ale v pětiminutové přesilovce dokázaly Střešovice strhnout vedení na svou stranu. Jakub Mendrek sice opět kontroval a vyrovnal na 4:4, závěr byla ale pro Brno opět velmi smolný.

Po další fatální chybě v rozehrávce hasili hosté v malém brankovišti a nařízený nájezd tentokrát Natov proměnil. Buldokům se navíc zranil skvěle hrající obránce David Sládeček a tak poslední minuty dohrávali bez dvou klíčových zadáků. Tatran i proto náskok pohlídal a gólem Milana Fridricha v přesilovce korunoval své vítězství. Brno se ale za svůj výkon stydět nemuselo.

_____

Ani dvojnásobný vícemistr ČR Štěpán Laja nedokázal vychytat Ostravě první body do tabulky. Brankářského veterána při jeho obnovené premiéře v extralize hned po třech minutách přivítal gólem z protiútoku Zozulák a po dorážce Krajcigra to bylo už 2:0 pro Pardubice.

Ostravští mladíci nechtěli dát Východočechům svoji kůži lacino. V polovině zápasu Lipový srovnával na 3:3 a dotáhnout skóre se poté hráčům FBC podařilo ještě dvakrát. Na druhý zásah Krajcigra i na trefu Bahníka odpověděl Vítovec.

Definitivní rozhodnutí tak přišlo pět minut před koncem, když se podruhé v zápase prosadil hostující kapitán Zozulák. Další vyrovnání už se Ostravě nepodařilo ani při závěrečné powerplay a tak se z druhé výhry za sebou mohou radovat svěřenci trenéra Czeczinkara.

_____

V letošním premiérovém souboji dvou týmů z TOP 4 byly úspěšnější Vítkovice. I když dvě třetiny tahal za delší konec hostující Chodov, v závěru víkendového dvojboje mu došli síly a tři body tak zůstávají Na Dubině.

Skóre otevřel po 9 minutách svým druhým gólem ve dvou zápasech Běhavý a po střele Fialy to bylo už 2:0. Když těsně po polovině zápasu na Hubálkovo snížení odpověděl dalším gólem do Součkovy sítě Ondrušek, nic nenapovídalo tomu, že by Chodov neměl uspět i v druhém moravském zápase víkendu.

Ve třetí třetině však Pražané odpadli, svěřenci trenéra Deuse naopak zapli naplno a čtyřmi góly zápas otočili. Trefy Šebesty, Heczka, mladíka Delonga a nejlepšího hráče zápasu Hubálka nakonec rozhodli o vítězi. Poslední slovo měl sice domácí Kotlas, jeho gól už ale na výhře Vítkovic nic nezměnil.

Výsledky 5. kola

BOHEMIANS – SPARTA 2:7, STATISTIKY A HODNOCENÍ
OTROKOVICE – CHODOV 2:8, STATISTIKY A HODNOCENÍ
TATRAN – BRNO 6:4, STATISTIKY A HODNOCENÍ
OSTRAVA – PARDUBICE 5:6, STATISTIKY A HODNOCENÍ

Dohrávka 3. kola:

VÍTKOVICE – CHODOV 5:4, STATISTIKY A HODNOCENÍ


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    Myslím, že všichni kteří ten zápas viděli, věřili i za stavu 1:3 pro Chodov v úspěch Vítkovic. Tradičně se trápili v koncovce první dvě třetiny a v té poslední to zlomili. Nutno říct, že zcela zaslouženě. A platí slova trenéra Deuse – ten tým není jenom o jedné nebo dvou osobnostech, když se v tomto zápase nedokázal prosadit střelec Hájek, vzali to na sebe jiní. Ti ostatní potom poctivě makali pro celý tým. Když to srovnám se soupeřem, tak v té nesobeckosti spočívá úspěch dnešních Vítkovic – v kolektivním pojetí – na rozdíl od některých „sobečků“ z Chodova a její chuti se za každou cenu prosazovat individuálně…

  • Oligarcha napsal:

    souhlasim s tebou, vytesat do kamene. Vynikajici a prikladna prace s mladezi Vitkovic a jejich hry jakozto kolektivu.

Napsat komentář

*