Po duelu Vítkovic s Libercem mohla mít nakonec z obou reprezentantek na snímku větší radost vítkovická Hana Sládečková (vpravo) než Hana Koníčková z Liberce.
19. 10. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Mistryně zdolaly Liberec jen o gól, zato Chodov jich Jičínu nasázel 12

 



Poslední 3 zápasy = 40 vstřelených gólů. Taková je produktivita Chodova, který po ELITE a Vinohradech zničil 2ciferným skóre i nováčka z Jičína. Zato mistrovské Vítkovice se o výhru musely bát do poslední vteřiny, neboť Liberci se v závěru povedlo snížit na rozdíl jediné branky. Důležité vítězství veze z Tatranu Olomouc, jež po Židenicích zdolala i dalšího soka v boji o play off.

Chodov se rozjel a jeho soupeři mají těžkou roli. Kanonádě v Jičíně přihlížela nejvyšší návštěva sezony (188 diváků) a viděla především koncert dvojice Tereza Urbánková (1+4), Magdalena Klímová (3+1). Po souhře obou bývalých spoluhráček z Herbadentu padly 3 góly a zvlášť druhá z nich prožívá povedené období. Poté, co v úvodních 2 zápasech čekala na bod, za minulé 3 duely nasbírala všech svých 11. Chodov má nyní průměr 10 gólů na zápas.

A o ten jediný jičínský se v sobotu shodou okolností postarala jeho bývalá hráčka Zuzana Svobodová. Kouč Tomáš Pokorný navzdory vysokému přídělu do sítě svého týmu zůstal pozitivní. „Statečný výkon mých svěřenkyň bohužel na tento level nestačil. Chci poděkovat divákům za parádní kulisu, příště se pokusíme výsledek vylepšit,“ slíbil před dalším těžkým domácím duelem s Herbadentem.

Ten si proti Ostravě také zastřílel, rozdrtil ji 9:1, první trefy se po návratu do klubu dočkala Lucia Košturiaková. Trenérka Markéta Šteglová ovšem vnímala ve hře svého týmu řadu nedostatků. „Náš výkon nebyl zcela optimální, bylo mnoho věcí, na kterých musíme zapracovat do dalších utkání,“ uvedla. Vicemistryně nevyužily ani jednu ze 3 přesilovek, Alexandra Ferencová a Martina Kleinová navíc neuspěly při trestném střílení.

Další 2 favorité se museli spokojit s hubenou výhrou. Vítkovice vedly ve šlágru kola nad Libercem před 3. třetinou 4:1, jenže zápas jim vyklouzl zpod kontroly. Crazy girls se nejdřív trefily v oslabení (byl to jejich 3. gól v početní nevýhodě ve 2. zápase po sobě), Kristýna Bednářová pak 139 vteřin před koncem upravila na 3:4. Víc už však její tým ani v power play nevytěžil. Na hráčky Vítkovic doléhá podle jejich kouče Jiřího Veleckého únava. „Trápíme se střelecky, a to nám komplikuje zápasy. Zároveň se na našem výkonu projevuje náročný program a holky se s tím musejí začít zodpovědněji vyrovnávat,“ tušil.

Ani florbalistky Bohemians si v zápase se Židenicemi nemohly nijak výskat. Bez své kapitánky Ivety Hyršlové nastřílely „klokanky“ jen 3 góly, a když hostující tým snížil ve 44. minutě na 1:3, převzal na hřišti iniciativu. Jenže nakonec Brňanky vyhrály jen na počet střel (26:18), Daniela Kreisingerová víc než jeden gól nepustila. „Holky zápas poctivě odmakaly, předvedly stoprocentní výkon. Bohužel nás špatná koncovka stála podle mého mínění alespoň zasloužený bod,“ řekl trenér Židenic Martin Hájek.

Na jeho tým se tak po výhře 6:2 nad Vinohrady dotáhlo ELITE. Tomu se perfektně vydařil úvod a po 8 minutách vedlo už 3:0. „První třetina byla epizoda z filmu Rychle a zběsile, ve druhé jsme zlepšily obranu a do třetí jsme šly s tím, že se hraje 60 minut a že nevzdáme ani jedno střídání,“ shrnula utkání trenérka Magdalena Kotíková, která svým slovům šla nejlepším příkladem. V sobotu totiž nastoupila a svým prvním gólem ze hry po comebacku (nyní už po 2,5 letech) snížila na 1:4. Vzápětí se prosadila i další velezkušená hráčka Vinohrad Zuzana Macurová. ELITE si však zápas pohlídalo a přidalo další 2 zásahy.

Náskok si po celý zápas držela i Olomouc na Tatranu. Domácí sice 18 vteřin před koncem prostřední části zásluhou Andrey Nemravové stáhly rozdíl ve skóre na 3:4, ale hráčky v zeleném trestaly z brejků chyby a nakonec triumfovaly 7:3. „Pořád neproměňujeme velké šance a pořád dostáváme laciné branky. Ale dnes poprvé bylo vidět, že máme na to hrát extraligu,“ potěšilo střešovického kouče Luďka Paseckého, jehož zraněními oslabený tým má stále na kontě 0 bodů a uzavírá tabulku.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*