28. 10. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Sváteční den přinese šlágr v podhradí i Bohemku bez „Bedly“

 



I na den výročí samostatného Československa se roztočí kolotoč florbalové extraligy. A šlágr 7. kola se stylově odehraje nedaleko Pražského Hradu – do arény Sparty zavítá Chodov. Důležitou záchranářskou bitvu sehrají Ostrava a Vinohrady, Bohemians bez trenéra Jedličky přivítají Na Děkance Vítkovice. Kolo zakončí středeční dohrávka, televizní diváci uvidí bitvu dvou osobností –  Zozulák vs. Valeš, neboli Pardubice – Liberec.

Ostrava i díky skvělému výkonu Štěpána Laji konečně dosáhla na první body v sezoně, když porazila Otrokovice. I další zápas proti Vinohradům bude opět bojem o příčky zaručující účast play off. Proti Otrokovicím tým táhli útočník Patrik Šimíček a vysoký slovenský obránce Václav Komačka. Premiérová výhra může však mladý tým nakopnout k ještě lepším výkonům a probudit i ostatní.

Hráči Vinohrad ale jedou do Ostravy s odhodláním odvézt si tři body do svého sokolího hnízda v Riegerových sadech. Na historicky první výhru se jim v neděli proti Brnu navázat nepodařilo, když 58 minut nebyli schopni najít recept na gólmana Filipa Kejíka. I jejich cesta k úspěchu tak povede kromě jistého výkonu brankáře Karla Mrkose také přes lepší produktivitu.

OSTRAVA – VINOHRADY, úterý 17:00

Šlágrem svátečního kola bude pražské „derby v podhradí“ mezi Spartou a Chodovem. Domácí Sparta vlétla do sezony jako uragán a přibrzdili jí až dvě prohry s loňskými superfinalisty – Tatranem a Vítkovicemi. O to více však budou chtít svěřenci Jaroslava Berky na třetí pokus proti týmu velké čtyřky uspět.

Chodov se v neděli protrápil k těsné výhře nad Pardubicemi a zůstává tak stále trošku za očekáváním. O radost chodovských fanoušků se stará především produktivní dvojice Ondřej Mikeš – Tom Ondrušek. Ta nasbírala 35 kanadských bodů, více než celý zbytek týmu dohromady. Trefí se na státní svátek za Chodov naopak nějaký sváteční střelec?

Na obou stranách najdeme hráče, kteří dříve oblékali dres dnešního soupeře. Proti svému mateřskému klubu se v rudém dresu postaví chodovští odchovanci Michael Rodina a Jakub Vrána, za Chodov naopak nastoupí bývalí sparťané David Bouša a Michal Strachota.

SPARTA – CHODOV, úterý 18:00

Spanilá jízda Tatranu vzbuzuje obdiv i mírné překvapení. Tým šlape skvěle, trenérovi Jiřímu Jakoubkovi se daří zapracovávat do sestavy nadějné mladíky, vysoký standart si ale stále udržují i matadoři Milan Fridrich a Martin Richter. Naposledy si úřadující vícemistři smlsli na Liberci a stejně jednoznačný průběh se čeká i v zápase s Otrokovicemi.

Otrokovice jsou bez bodu na posledním místě tabulky zejména kvůli své střelecké impotenci. K hattricku Martina Nagyho se v minulém zápase gólově nepřipojil žádný z jeho spoluhráčů a nemohoucnost útoku Panterů už začíná být zarážející – proti Ostravě dokonce prohospodařili 50 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3! Jako na smilování tak florbalisté ze Zlínska čekají na návrat rekonvalescenta Lukáše Uhrinovského. Potěší neúnavný malý bloňdák fanoušky a vyrukuje na Tatran?

TATRAN – OTROKOVICE, úterý 18:00

Do haly Na Děkance zavítají Vítkovice. Domácí Bohemians se stále nemohou probrat z letargie, proti Boleslavi vyhráli první třetinu, nakonec však těsně prohráli. Navíc přišli o trenéra Michala Jedličku, který kvůli neslušným protestům na adresu rozhodčích obdržel červenou kartu a dnes bude na lavičce chybět. Zápasový koučing mužstva by měl obstarávat hrající asistent Marek Chlumský. Skvělou formu nabral obránce Martin Kisugite, jenž by měl být hlavním tahounem Klokanů i proti Vítkovicím.

Favoritem zápasu ale budou hosté z Vítkovic. Obhájci titulu porazili v posledním kole nebezpečnou Spartu zejména díky poslední třetině, kterou vyhráli 7:1. Skvělou formu potvrdil Lukáš Hájek, spolehlivé výkony podává i gólman Lukáš Souček. Družina rytíře Vítka bude mít za sebou dlouhou cestu do Prahy, i tak ale nebude spokojená s ničím jiným než s tříbodovou výhrou.

BOHEMIANS – VÍTKOVICE, úterý 18:00

Brněnští Buldoci v úvodu sezony předvedli, že umí pěkně kousat. Teď se v domácím prostředí pokusí vyšlápnout si na Mladou Boleslav. Proti Vinohradům brněnští nepředvedli kdovíjaký výkon, na vítězství to ale v pohodě stačilo i díky 17 zákrokům gólmana Filipa Kejíka, který přišel o čisté konto až v závěru. Právě na něj a na precizní obranu budou reprezentanti moravské metropole spoléhat i nyní.

Naproti tomu hlavní síla Boleslavi je v ofenzivě. Florbaloví Galacticos v úvodu sezony nezahálejí a zatím vyhráli všech 5 zápasů. Bohemians porazili i bez zraněných Petra Novotného, Tadeáše Chrousta a Petra Kološe. Kološ by už dnes měl být trenérovi k dispozici a bojovat se svými spoluhráči o šestou výhru v řadě. Proti Billy Boys ale bude stát únava z náročné několikahodinové cesty.

BRNO – MLADÁ BOLESLAV, úterý 19:00

Pátý televizní zápas v sezoně nabídne bitvu mezi Pardubicemi a Libercem. Reprezentanti města perníku měli pomalejší start do sezony, poslední tři zápasy už ale odehráli slušně a po dvou výhrách potrápili i favorizovaný Chodov. Trenéra Martina Czeczinkara může těšit i to, že gólové příspěvky kromě první útočné řady kolem Martina Zozuláka začala přidávat i trojice Krajcigr – Krigovský – Bahník.

Liberec po skvělém úvodu narazil v posledních dvou kolech na Tatran a Vítkovice a v obou případech podle očekávání odešel bez bodu. Je otázkou, jaké stopy na psychice týmu dvě jednoznačné prohry zanechají. Narozdíl od Pardubic se Seveřané opírají stále o osu týmu, kterou tvoří gólman Vít Vaněček, zkušený bek Martin Štěpánek a mladý reprezentační útočník Radek Valeš.

PARDUBICE – LIBEREC, středa 18:00


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*