Bulldogs Brno - Billy Boy Mladá Bolelslav. Foto: MAD Photography, Martin Dvořák Bulldogs Brno - Billy Boy Mladá Bolelslav. Foto: MAD Photography, Martin Dvořák
28. 10. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Buldoci přišli o senzaci, přesto vzali Boleslavi bod! První nulu sezony má Barák

 



Velké překvapení bylo na spadnutí. Billy Boys prohrávali v Brně 4 minuty před koncem o tři góly, nakonec ale dokázali vyrovnat a v prodloužení rozhodl o vítězství 6:5 pro hosty Petr Salát. Pražské derby mělo vítěze v Janu Barákovi, který jako první gólman v sezoně udržel čisté konto a dovedl Chodov k triumfu 5:0 na Spartě.

Brněnští Buldoci měli Mladou Boleslav skoro na lopatkách, v poslední třetině vedli o tři góly, ale stejně to bylo málo. Buldoky držel dlouhou dobu gólman Kejík, který v prvních dvou třetinách svými zákroky doslova přiváděl hosty k šílenství. Naopak trpělivě hrající domácí se dokázali za Rytycha trefovat. Po Fuchsově trefě navýšil vedení golfákem z půlky hřiště Martin Komenda, nakonec ale sudí připsali gól Veselému, který možná před Rytychem míček tečoval.

Brno nezaskočilo ani Rožnovjákovo snížení a dál budovali svůj náskok. Ujaly se střely Jeskiho, Hrubého i Jiřího Koutného, Coufal navíc trefil tyč.

Středočechy zachránila pět minut před koncem přesilovka, ve které Tomáš Chroust nastartoval obrat a Buldoci navíc začali chybovat a jen bránit náskok. Nebylo divu, že 93 sekund před koncem Jelínek šťastnou a tečovanou střelou vyrovnal.

Prodloužení se hrálo 4 minuty, pak vyvezl míček z vlastní půlky Petr Salát a skrytou střelou rozhodl o vítězství Mladé Boleslavi. Buldoci sice skoro celý zápas vedli, nakonec berou ale jen jeden bod. I přesto je to první ztráta Billy Boys v nové sezoně.

Pražské derby vyšlo skvěle Chodovu. Sparta se v domácím prostředí sice snažila, ale na soustředěnou hru týmu z Jižního města nedokázala najít zbraň.

Hosté hráli trpělivě a vážili si každého gólu. Skóre otevřel po obléhání Kotoučkovy branky Martin Pražan, na druhý gól se čekalo až do konce druhé třetiny, kdy se prosadil Běhavý. Sparta sice měla nadějné příležitosti, počínala si ale zbytečně zbrkle a jednu z největších šancí spálil Rodina, když se řítil tváří v tvář na Baráka.

Definitivně začalo být jasno o vítězi zápasu až v posledních pěti minutách. Domácí tým totiž pohrdl dvěma přesilovkami a nakonec v posledních čtyřech minutách třikrát inkasoval. Spartě bylo málo platné, že ubránila Toma Ondruška. Počítalo se tentokrát pět gólů od pěti různých střelců a hlavně čisté konto Jana Baráka.

Ostravské FBC začíná sbírat veledůležité body. V duelu s nováčkem z Vinohrad rozhodl tým Petra Koutného už v první třetině, kterou vyhrál 4:1.

Hosté sice brzy vedli, vybojovaný míček poslal za záda Laji Gregor, pak už ale diváci tleskali především domácím. FBC dokázalo velmi rychle reagovat a otočit skóre. Parádní akci předvedli jak Kašovský se Švajným, tak později i Vítovec nebo Petr Krzyžanek, který tentokrát nastoupil jen ve třetí, méně vytěžované formaci.

Ostrava si od začátku druhé třetiny dlouho držela čtyřgólové vedení a dovolila hostům v závěru jen korigovat skóre. Góly Svobody a Bíny ale přišly příliš pozdě na to, aby se ze zápasu ještě stalo drama.

Tatran začal ničit otrokovické naděje už v úvodu. Ještě než se Panteři rozkoukali, už prohrávali po Fridrichově a Natovově zakončení o dva góly. A protože stejná dvojice přidala na konci třetiny další dva góly, bylo v podstatě rozhodnuto o bodech už v první třetině.
Panteři ale zápas nevzdali a hned v úvodu druhé třetiny dokázali snížit. Nebylo to sice na obrat, ale rozhodně si počínali sympaticky.
Snažení jim bohužel vydrželo jen do konce druhé části, pak došly síly a časem možná i morál. Navíc přišlo vyloučení Sovjáka na 5 minut. Tatran se rozstřílel a v průběhu poslední třetiny navýšil skóre na hrozivých 12:2. Sedm gólů v otrokovické síti a jediná střela na Michala Rebra za třetinu, dokumentovalo jednoznačný rozdíl mezi týmy. Střešovice tabulku vedou, Otrokovice jsou poslední.

Vítkovice se na Děkance, jak je jejich zvykem, opět dlouho zahřívaly, tentokrát ale nenechaly rozhodující momenty zápasu až na poslední třetinu.

Mistrovský tým získal na Bohemians rozhodující náskok ve chvílích, kdy v polovině druhé třetiny přestál oslabení a slepenými góly odskočil domácím „klokanům“ ze 2:2 na 2:5.

V poslední třetině už to byla jednoznačná záležitost hostů, kteří zejména díky rychlosti a individuálním schopnostem navýšili skóre na 3:10. Dařilo tradičně produktivní formaci Hájek – Šebesta – Řezanina, ale i Marku Matejčíkovi, který připravil pro své spoluhráče tři góly.

Bohemians utrpěli nejvyšší prohru v sezoně a na střídačce jim chyběl trenér Michal Jedlička a v brance nemocný Jakub Koráb.

VÝSLEDKY ÚTERNÍCH ZÁPASŮ 7. KOLA:

OSTRAVA – VINOHRADY 5:3
TATRAN – OTROKOVICE 12:2
BOHEMIANS – VÍTKOVICE 3:10
SPARTA – CHODOV 0:5
BRNO – MLADÁ BOLESLAV 5:6P


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*