Petr Kadlec na zemi v utkání Bohemians - Bulldogs Brno. Foto: faceboom FbŠ Bohemians Petr Kadlec na zemi v utkání Bohemians - Bulldogs Brno. Foto: faceboom FbŠ Bohemians
30. 10. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Kuncman potrestán nebude, měl ale dostat ČK1

 



Disciplinární komise se rozhodla dodatečně nepotrestat obránce Bohemians Lukáše Kuncmana za jeho zákrok na kapitána Brna Martina Koutného v zápase 3. kola extraligy. Podle vyjádření pravidlové komise, které si disciplinární komise k případu vyžádala, ale o faul šlo a Kuncman měl být vyloučen do konce utkání.

Po nepříjemné srážce zůstal starší z bratrů Koutných ležet v bezvědomí na zemi. Videozáznam souboje, který unikl pozornosti velezkušených rozhodčích Petra Černého a Jiřího Janouška, se začal rychle šířit po sociálních sítích a vyvolal rozporuplné reakce florbalové veřejnosti.

Podle vyjádření pravidlové komise se Kuncman v souboji s M. Koutným provinil nebezpečnou fyzickou hrou, za což měl v souladu s pravidly obdržet ČK1. Udělení ČK1 vede pouze k vyloučení do konce daného utkání a nemá žádné další následky, Kuncman se tudíž svým faulem nedopustil disciplinárního provinění a neobdržel proto žádný dodatečný trest.

Na příštím zasedání disciplinární komise se pravděpodobně bude projednávat přestupek dalšího člena oddílu FbŠ Bohemians, trenéra Michala Jedličky. Ten se v zápase s Mladou Boleslaví dopustil hanlivých výroků na adresu rozhodčích a viděl za to ČK3.

Zákrok Lukáše Kuncmana


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*