17. 3. 2011 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Krásná čtvrtfinálová série poznala po pěti zápasech vítěze. Raduje se Liberec

 



Bylo to soupeření, v němž by si postup zasloužily oba týmy. Jenže dál mohl jít jen jeden. A po vydřené výhře 4:2 ukázal jazýček na kole osudu na tým Liberce. Chodov mu tak v nejdramatičtějším klání play off po 7 letech podlehl 2:3 na zápasy.
Lahůdkové vyvrcholení série. Bratři Bartoškové, kteří pískali poslední finále MS žen, jako rozhodčí. Natřískaná hala, v níž se mezi zhruba 300 diváky (oficiální údaj chybí, nicméně s největší pravděpodobností šlo o nejvyšší návštěvu letošního play off obou nejvyšších soutěží) překřikovali fanoušci Chodova s početnou skupinou z Liberce. „Byl to náš nejcennější šestý hráč,“ děkovala trenérka vítězek Lenka Bartošová.

Panovala báječná atmosféra. „Takovou kulisou se nemohly pochlubit ani některé zápasy mužské extraligy. Pro lidi je taková série zajímavá, jen víc takových,“ přál si kouč poražených Ondřej Neuman.

Jeho tým vedl brzy 2:0, jenže takový náskok mu vydržel jen 67 vteřin. V polovině zápasu Simona Kabeláková nahrála na snížení před prázdnou branku Michaele Mlejnkové. Ovšem zářivá chvíle prvně jmenované měla teprve přijít.

Pět minut před koncem natáhla Kabeláková na půlce ke střele a její rána se zastavila přesně v horním rohu chodovské branky. Ve vyrovnaném zápase, který směřoval do prodloužení, najednou nastal zlom. „Náš tým znovu ukázal, jak je vnitřně neskutečně silný. Zase otočil zápas,“ pochvalovala si Bartošová. Její celek došel ke dvěma ze tří vítězství z nepříznivého stavu 0:2.

Vyrovnat mohla Magdalena Cepek Žižková, jenže minutu před koncem zblízka nedostala míček do odkryté branky. „Dostala jsem to na bekhend, ještě jsem stála na špatné noze… Míček jsem trefila, ale prázdnou bránu to minulo,“ povzdechla si.

Liberec pak ještě přidal do prázdné branky čtvrtý gól. A sladce zakončil den, na jehož začátku měla Bartošová obavy, jak složí sestavu. „Po neděli mi holky onemocněly horečkami, virózami, ráno jsem ještě zjišťovala esemeskami, kdo může jet,“ popisovala. „Třeba Péťa Němečková to dneska chtěla zkusit, ale nešlo to. Využívala jsem jí jenom po přesilovkách, aby si holky odpočinuly,“ vylíčila.

Chodovu zase v obraně chyběla Eliška Hofmannová, která v neděli utržila sekeru do kotníku. „Scházela nám střelba zdálky. Sérii obecně rozhodla kvalita střelby, která je vyšší u Liberce,“ shrnul Neuman.

A ještě jedna věc byla klíčová – psychika. Tu hráček Chodova nalomilo finále nedělního zápasu, v němž po upozornění na chybějící číslo na dresu soupeřovy gólmany rozhodly o své výhře z nařízené přesilovky. „Dneska nám chybělo stoprocentní, srdeční nasazení, že chceme bojovat za tenhle výsledek,“ vyložila Cepek Žižková.

V kabině měly na věc jednotný názor. „Všechny holky jsme byly proti tomu, kdybychom to věděly dopředu, nikdy bychom s tím nesouhlasily,“ řekla otevřeně. I když nechtěly, na hráčkách se všelijak skloňovaný manévr podepsal. „Za tři dny nejde zapomenout, takovým způsobem jsme nechtěly vyhrát. Podvědomě to tam bylo,“ přiznala.

Liberecké hráčky k tomu nastoupily s čísly svých dresů napsanými všude možně: na tvářích, na nohách… Vypadalo to jako recese. „Kdepak, bylo to pro tým, abychom se semkly a měly něco stejného. Provokace to určitě nebyla,“ řekla střelkyně vítězné branky Simona Kabeláková.

Radost si náležitě vychutnávala, dlouho po zápase obíhala hřiště s transparentem s obřím nápisem LIBEREC na zádech. Oddych ale moc dlouho trvat nebude. Už v sobotu jedou Crazy Girls do Prahy do boje znovu. V repríze loňského semifinále je čeká silný a odpočatý Herbadent.

Fotogalerii ze zápasu najdete zde.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*