5. 11. 2011 Reprezentace - Junioři (1) KOMENTÁŘŮ

Junioři se dočkali první výhry. Švýcary zdolali 5:3

 



Nově složený tým juniorů slaví premiérové vítězství. Na turnaji EFT v Brně porazil na prahu dalšího reprezentačního cyklu Švýcary 5:3. Dva góly vítězů vstřelil Patrik Dóža, asistenci si připsal i gólman domácích Bulldogs Pavel Jurčík.

Češi vstoupili po vysoké porážce od Finů do zápasu zakřiknutě. „Dnes to bylo složitější v tom, že jsme museli tvořit – a na začátku jsme se báli,“ připustil kouč národního týmu Jiří Kysel. Centr první řady Švýcarů Claudio Engel je po jednoduché souhře a střele z otočky poslal do vedení. Jenže Češi ještě do první pauzy skóre otočili a vedení už nepustili.

Krátce poté, co David Smíšek neproměnil trestné střílení zvýšil náskok Dóža v přesilovce, ovšem další zakončení při další početní výhodě už mu nevyšlo.

Chybnou rozehrávkou poslal Švýcary do brejku a soupeř se znovu dotáhl na rozdíl jediné branky. Skóre 3:2 vydrželo až do hektického závěru, v němž za posledních 158 vteřin padly 3 góly. Nejdřív Dóža vymazal svou chybu, když rovněž skóroval v oslabení, pak Manuel Engel neuspěl při trestném střílení, načež si spravil chuť v následné přesilovce. O 14 vteřin později ale rozhodl gólem do prázdné branky Jan Řehoř.

Na vítězích byla vidět úleva, že mají první úspěch na kontě. „Klukům to pomůže. Ale pro mě osobně nebyl výsledek až tak důležitý,“ vyložil Kysel.

Lidé v okolí týmu očekávali, že by české naděje měly Švýcary porazit. „Bylo fajn, že se nám to povedlo. Ale pro mě je důležitější hra, to, co se učíme. Až si rozeberu video, uvidím v tom nové věci, kluky zase můžeme posunout,“ uvedl Kysel.

Jeho tým se dnes potkal s jediným rovnocenným sokem na turnaji: Švýcaři totiž stejně jako Češi (a na rozdíl od Finů a Švédů) staví už nyní tým pro mistrovství světa za dva roky, tudíž do Brna nepozvali žádné hráče narozené v roce 1993, kteří by přitom teď ještě mohli v juniorech hrát. „Podle papírových předpokladů byl tohle jediný vyrovnaný zápas. Vypadalo to tak a dopadlo to tak,“ poznamenal kouč.

Proti staršímu Švédsku zase musí měnit taktiku. „Budeme zataženější, hlavně bránit a útočit z brejků,“ podotkl Kysel.

Na turnaji má 13 útočníků, v každém zápase tudíž čtyři musí posadit. Sestavou tak neustále míchá. „V první řadě chci, aby si všichni zahráli. Někdo dostane šanci malinko menší, někdo malinko větší,“ uvažoval Kysel. Dnes nominoval na místo tří náhradníků jen samé útočníky. „Takže když jsme chtěli jednoho beka sundat, dali jsme jednoho útočníka dozadu. Čili s těmi posty úplně nekalkulujeme,“ vysvětloval.

Výsledek:

Česko „19“ – Švýcarsko „19“ 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Smíšek (Svačinka), 17. Svatoš (Kopecký), 27. Dóža (Kisugite), 58. Dóža (Jurčík), 59. Řehoř – 3. C. Engel (Lederberger), 37. Gröbli (Baumgartner), 59. M. Engel (M. Stucki). Nájezdy: 2:0. Střely na branku: 24:22. Rozhodčí: Gross, Latinova (Lot.). Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 521. Nejlepší hráči utkání: Pavel Jurčík – Nico Gröbli.
Sestava: Jurčík – Kisugite, Pospíšil, Šebor, Zbořil, Svačinka, Šešulka – Kopecký, Svatoš, Mendrek – Řehoř, Dóža, Šárka – Baudisch, Mach, Smíšek – Chroust, Michalík, Procházka. Trenéři: Jiří Kysel, Tomáš Janeček a Petr Pajer.

Výsledek druhého dnešního zápasu:
Švédsko „19“ – Finsko „19“ 5:11 (1:7, 1:1, 3:3)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • informace panove.. napsal:

    jen bych chtel podotknou opetovnou neinformovanost serveru florbal.cz, na soupisce Svycaru jsou hned 4 hraci rocniku narozeni 93 🙂

Napsat komentář

*