Matěj Koňařík. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz Matěj Koňařík. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz
19. 12. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Velký extraligový přehled: Jaké jsou změny v týmech? Vrátí se Koňařík?

 



Tři neděle pauzy jsou pryč a extraliga se opět roztáčí. Jak vypadalo volno v jednotlivých týmech? Někdo odpočíval, někdo dřel. A jsou nějaké novoty v kádrech? Nejvýraznější změny chystají týmy ze spodku tabulky a možná dojde na zajímavé návraty!

Už nyní je jasné, že do extraligy se vrátí gólman Martin Novotný, který se dohodl na angažmá ve Vinohradech. Do zbraně ale pomalu povolávají své bývalé hráče i Panteři z Otrokovic. Vrátí se Matěj Koňařík, Jan Valčík nebo Jaroslav Vaněk? A bude hrát Tomáš Vojtíšek, který už trénuje s Chodovem? Na to odpoví slova trenérů.

Máme pro vás velký přehled. Trenéři odpovídali na následující otázky:
1) Na čem pracoval váš tým v průběhu pauzy MS a měli jste i nějaké přípravné utkání?
2) Využili jste možnosti hostování hráčů v nižších ligách?
3) Dochází před druhou polovinou sezony ke změnám v kádru?

Tatran (Jiří Jakoubek, hlavní trenér)
1) Probíhala jen fyzička, na ní se trénovalo třikrát týdně, navíc byly tréninky modelů hry 3 na 3.
2) Jakub Gruber, Tomáš Nushart, a Jakub Švejkovský byli na hostování v Kladně. Ale možná ještě některé nevytížené hráče na střídavé starty pošleme.
3) Kádr zůstal stejný, nic se nemění.

Vítkovice (Michal Deus, hlavní trenér)
1) Přestávka nám přišla vhod, protože krátce před ní se nám začal rozpadat kádr vinou zranění. Někteří tak léčili šrámy a trénovali individuálně, zbytek absolvoval převážně kondičně zaměřené tréninky. Přípravné utkání jsme odehráli s reprezentací Slovenska těsně před jejím odjezdem na šampionát.
2) Někteří hráči širšího kádru pravidelně od začátku sezony využívají možnost střídavého hostování, aby nepřišli o zápasovou praxi. Využili jsme možnosti hostování v prvoligovém Rožnově i u Lukáše Hrubého, který se po vleklém zranění potřebuje dostat své pohody. Uvolněn byl i Martin Nehera, který však pravidelně trénuje s námi a zvyká si na náš styl hry.“
3) Kádr ještě sice není uzavřen, ale nějaké velké změny neplánujeme. Spíše půjde jen o to, koho a kdy si stáhneme z hostování, nebo naopak, komu ho na jak dlouho ještě prodloužíme.

Mladá Boleslav (Jan Zahalka, hlavní trenér)
1) Příprava byla o fyzičce a hře na malém prostoru, ať už 1 na1, 2 na 2 nebo 3 na 3. Bylo málo lidí na trénincích, jednak kvůli MS nebo nemocem nebo zraněním. Ale snad jsme udělali maximum.
2) Na hostování byli Danile Kroupa v České Lípě a Lukáš Mátl a Daniela Ludvík v Black Angels.
3) Kádr zůstává beze změny, je doufáme, že se všichni uzdraví a budeme kompletní.

Brno (Jan Kadlec, hlavní trenér)
1) Byla to klasika tréninky, fyzička a systémové věci. Pracovali jsme i na osobnostní a mentální stránce jednotlivců. Zápay nebyly žádné, spíš odpočinek o víkendech, jelikož máme nyní nebitý program a hrajeme i semifinále poháru.
2) I když máme dohodnuté hostování pro mladé hráče, tak jsme toho nijak významně nevyužili. Klasicky tak hrál jen Tomáš Brom v Ústí nad Labem.
3) Nic nového není a ani nic neplánujeme. Jen možná někteří vytipovaní junioři by se mohli časem objevit v A týmu.

Chodov (David Podhráský, Chodov)
1) V pauze jsme se zaměřili na obnovení kondice a herní činnosti jednotlivců. Sehráli jsme jeden zápas s Bohemkou, který jsme vyhráli.
2) Využili jsme této možnosti u Adama Havránka, který sehrál 2 zápasy v Traverze Mukařov. Jinak někteří hráči využili pauzu a hráli za náš B-tým.
3) Nastaly jen kosmetické změny. Tým nikdo neopustil, ale vrátil se Tomáš Vojtíšek, který se pomalu zapojuje do tréninkového procesu a především se po dlouhém zranění uzdravil Filip Chmelíček.

Sparta (Jaroslav Berka, hlavní trenér)
1) Potřebovali jsme se dát zdravotně dohromady, doléčit šrámy a nabrat síly. V tréninku jsme pracovali zejména na individuálních činnostech, s čímž jsme spokojeni. Pauzu jsme proložili přátelským utkáním s reprezentací U19.
2) Od začátku sezóny několik našich hráčů střídavě hostuje v týmu z Karlových Varů. Jedná se o mladší hráče, kteří takto sbírají zkušenosti v dospělém florbale.
3) Ke změnám v kádru nedochází, na hostování do Králova Dvora odešel Petr Duchek, který však vinou zdravotních problémů aktuálně extraligovou zátěž nemohl absolvovat a odehrál letos pár střídání.

Bohemians (Michal Jedlička, hlavní trenér)
1) Ty dva týdny byl odpočinek. Žádná fyzička, jen fotbálek, pohoda, žádný stres. Kluci si potřebují odpočinout.
2) Zápasy navíc hráli jen junioři v extralize. Jinak jsme nikoho na hostování nepouštěli.
3) Jedinou změnou je návrat Ondřeje Kočího, který u nás byl na hostování, zpět do Kobylis.

Liberec (Lukáš Nesměrák, hlavní trenér)
1) Pracovali jsme na fyzické kondici a pressingu a zápasy jsme nehráli, zejména kvůli riziku zranění.
2) Na hostování nešel nikdo. Chtěli jsme, aby si kluci odpočinuli. Přeci jen jsme amatéři, kteří sportují ve volnem čase. Ti, kteří nejsou tak vytížení v extralize, nastoupili za B tým.
3) Snad se po vleklém zranění zad dokáže vrátit Pavel Hůza. Dmitry Uglanov se vrací životně do Ruska. Budeme jednat o návratu Petra Haspekla z prvoligového Startu, kde se rozehrává po zranění kolene. Z juniorky se k A týmu přesouvá nadějný junior Vojtěch Rondoš a více také budeme zapojovat Lukáše Böhma, který je v širším kádru reprezentace juniorů ČR.

Pardubice (Martin Czeczinkar, hlavní trenér)
1) Probíhala kondičně florbalová příprava a regenerace-vytrvalost, hra pod tlakem, herní schéma každé formace. Měli jsme 4 tréninkové jednotky týdně a navíc víkendové individuální tréninky
2) Na krátké hostování se vydali Radek Krajcigr a Zdeňek Tvrdý domů do Havlíčkova Brodu, Marek Ďopan do Jeseníku a Tomáš Hauschke do Náchoda. A zbytek kádru nepravidelně dle potřeby doplnil B-tým Pardubic.
3) Kádr zůstává beze změny.

Ostrava (Petr Koutný, hlavní trenér)
1) Byl jsem sice se Slovenskou reprezentací na mistrovství světa, ale družstvo si plnilo své povinnosti které jsme si domluvili. Jednalo se především o fyzickou přípravu, adekvátní tomuto ročnímu tréninkovému cyklu. Přípravné utkání neproběhlo žadné.
2) Hostování jsme umožnili Petru Trulíkovi, Patriku Ožanovi a Jurajovi Kováčovi, kteří hráli za Rožnov, Dominik Klimscha pak nastoupil za Opavu.
3) Všechno zůstalo tak jak jsme skončili na podzim. Jen se nám uzdravilo pár hráčů,nikdo neodešel.

Otrokovice (Karel Ťopek, asistent trenéra)
1) První polovinu pauzy jsme zaměřili především na herní činnosti jednotlivce, ve druhé jsme kladli důraz na taktiku a systémové nedostatky, které nás doposud trápily. Samozřejmě jsme měli po celou dobu i kondiční tréninky Sehráli jsme tři přátelská utkání, s výběrem Zlínského kraje, M-Šport Salming Trenčín a s Uherským Brodem. Počítali jsme 2 výhry a 1 prohru.
2) Nikoho z hráčů jsme neposílali na hostování do nižších lig, někteří využili možnosti a naskočili do zápasů našeho B-týmu.
3) Z A-týmu odchází Tom Zach a do konce sezóny nepočítáme s dlouhodobě zraněným Jindrou Hubáčkem. V prosinci s námi začali trénovat Jaroslav Vaněk, Matěj Koňařík a Honza Valčík, jejich návrat ve formě přestupu nebo hostování je aktuálně v řešení a záleží na rozhodnutí samotných hráčů.

Vinohrady
1) Příprava proběhla bez přípravných zápasů. Tréninky probíhaly klasicky třikrát týdně, navíc bylo herní soustředění na Třebešíně.
2) SKV sice spoluprcuje s prvoligovým Pelhřimovem, kromě Jakuba Záně ale nikdo z hráčů, co opravdu nastupují za áčko nikde nehrál.
3) Své působení v brance SKV ukončil brankář Karel Mrkos, skončil i Michal Smutný, a v na střídavý start v Pelhřimově dohraje sezonu Jakub Záň. Končí zadák Lukáš Lanc. Po zranění se vrací brankář Petr Weissgärber, naopak na operaci musí další brankář Jiří Buchta. Tým podpoří klubová legenda Dalibor Nigrin. Hlavní posilou ale má být brankář Martin Novotný.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*