Lucie Theimerová slaví první branku Chodova v nové sezoně.
19. 12. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Theimerová se kvůli maturitě vrací do Židenic. Dveře na Chodov má ale stále otevřené

 



Na pouhých 13 soutěžních utkání se smrsklo působení obránkyně Lucie Theimerové v dresu Chodova. Devatenáctiletá hráčka, která figuruje v kádru reprezentace žen, se po 3 měsících od zahájení sezony vrací zpět do domovských Židenic. Nestíhala se totiž dostatečně připravovat na zkoušku dospělosti, která ji na jaře čeká.

Informaci o předčasném návratu Theimerové do Brna florbal.cz potvrdily oba kluby a rovněž samotná hráčka. „Je to pravda, Lucka se vrací a už v sobotu za nás bude hrát,“ prozradil brněnský lodivod Martin Hájek s tím, že obnovená premiéra čeká Theimerovou už v následujícím utkání proti Vítkovicím.

Důvod je prostý: talentovaná hráčka nedokázala skloubit školní povinnosti v Brně s florbalem na Chodově. „Končím především kvůli škole a dojíždění. Nestíhala jsem a byla jsem unavená,“ popisuje.

Probíhající školní rok je přitom pro reprezentantku klíčový. „Mám před maturitou a potřebuju se na ni soustředit, za současného stavu jsem školu zanedbávala, proto se vracím do Židenic,“ dodala hráčka, která na možné úskalí z důvodu studia upozorňovala už v létě.

Co bude po maturitě, se uvidí, dveře Chodově má stále otevřené. „Její návrat do Brna určitě neznamená její definitivní konec na Chodově a o další budoucnosti budeme jednat v průběhu jara,“ uvedl pražský oddíl v tiskovém prohlášení.

Za pražský celek stihla Theimerová odehrát 13 soutěžních utkání, z toho 12 extraligových, ve kterých si připsala 4 body za 2 branky a stejný počet nahrávek.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*