Vítkovice sledovaly šou Patrika Kielera. Foto: Vlaďka Zoubková, archiv Vítkovice sledovaly šou Patrika Kielera. Foto: Vlaďka Zoubková, archiv
19. 12. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mladíček Kieler: 2 góly nováčka zlomily mistra. Padl i Tatran!

 



Druhá polovina extraligy začala pořádným šokem! Bohemians vykradli Dubinu a potupili mistrovské Vítkovice! Vítězství 5:2 režíroval 17letý mladík Patrik Kieler.

Vítkovicím 3týdenní přestávka příliš neprospěla. Proti Bohemians nastoupil tým z Dubiny stále bez Lukáše Hrubého a v sestavě chyběl i Zdeněk Žák. A i když domácí tým hned z první přesilovky skóroval, další průběh zápasu postupně převzali do svých rukou Pražané.

Ještě do konce 1. třetiny dokázal David Šimek srovnat a ve druhém dějství už se hosté naplno sžili s prostředím a úřadovat začal Patrik Kieler, který naskočil do svého vůbec prvního extraligového utkání a doslova umlčel domácí publikum.

Sedmnáctiletý mladík byl na konci 2 úspěšných akcí Bohemians a navíc připravil i 4. gól „klokanů“ pro Martina Šimka. Vítkovice v průběhu druhé části jen 5x vystřelily na branku, a to bylo málo. Ve hře 5 na 5 jejich osobní obrana na Pražany neplatila a Cimbálek inkasoval až z trestného střílení.

Dubina viděla překvapení, ale také zaslouženou výhru hostů. Bohemians po vítězství 5:2 nad mistrem stále více myslí na play off.

Tatran výlet do Otrokovic podcenil. Na Štěrkovišti čekal odhodlaný soupeř, který se vedoucího týmu tabulky nezalekl. Střešovicím chybělo několik hráčů základní sestavy, citelně scházeli zejména Richter, Vávra nebo reprezentant Heřmanský. A Panteři tento fakt dokázali dokonale potrestat.

Na začátku 2. třetiny odskočili domácí po brankách tradičních opor Nagyho a Sovjáka už na dvoubrankový rozdíl. A i když Tatran dokázal po velkém snažení vyrovnat, našli domácí opět sílu jít do vedení. To když se po hezké souhře s Uhrinovským trefil Petřík.

V té chvíli už do konce zápasu zbývalo jen 15 minut a Otrokovice skvěle bránily. Tatranu nezbylo nic jiného než zariskovat při power-play, při které Uhrinovský pečetil senzační triumf. Panteři vítězství uhájili, i když Ullmann ještě 13 sekund před koncem zdramatizoval závěr duelu. Konečné skóre 5:4 pro ně znamená druhý 3bodový zisk v sezoně.

Otrokovice - Tatran 5:4

Otrokovice – Tatran 5:4

Přímý boj o 8. místo Pardubice v Liberci doslova vydřely. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodla krátká pasáž na začátku 3. třetiny, kdy Východočeši odskočili na rozdíl dvou gólů a po trefě Krajcigra vedli 10 minut před koncem už 5:2.

Domácí celek sice ještě korigoval skóre, ale Pardubice nabyté vedení vždy dokázaly potvrdit gólovou odpovědí. Definitivu dal výsledku gól Martina Zozuláka do prázdné branky, který zároveň znamenal hattrick čerstvého bronzového medailisty z mistrovství světa. Liberec prohře 4:7, která byla už 3. zápasem bez bodů z posledních 4, spadl na 9. místo.

Brno sehrálo na hřišti favorizované Mladé Boleslavi otevřený zápas. Středočechy poprvé varoval David Coufal, který v polovině 1. třetiny vystihl ledabylou domácí rozehrávku a po brejku prostřelil Rytycha. Billy Boys sice skóre na začátku 2. třetiny otočili, ale hostující Buldoci šli během krátké doby znovu do vedení.

Přes 400 diváky sice hnalo domácí tým k dalším gólům, ale gól na 3:3 dal Jiří Curney až 10 minut před koncem. Brno však domácím stihlo ještě jednou pocuchat nervy a minutu před koncem po trefě Juhaňáka mělo 3 body na dosah. Mladou Boleslav zachránil Pavel Bouška, který těsně před koncem vyrovnal, v nájezdech však domácí definitivně padli.

Brnu vyšel tah se změnou brankářů a Filip Kuhn pomohl svému týmu k vítězství. Rozhodující trefu, která znamenala vítězství Buldoků 5:4 po nájezdech, si připsal Jiří Juhaňák.

Mladá Boleslav - Brno 4:5SN. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz

Mladá Boleslav – Brno 4:5SN. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz

Malé pražské derby jednoznačně vyšlo Chodovu, který rozstřílel Spartu 14:6. Hosté už podruhé v řadě propadli v obranné činnosti. Po patnáctigólovém přídělu v Mladé Boleslavi tentokrát inkasovali jen o jeden gól méně.

Ještě v polovině zápasu přitom byla Sparta na dosah, prohrávala jen 3:4 a byla hodně aktivní. Pět gólů na konci 2. třetiny však zápas rozhodlo a hosté se v psoední třetině už jen zúčastnili gólové přestřelky, která neměla vliv na body.

Chodov možná poprvé v sezoně ukázal, že góly umí dávat všechny formace. Neobvyklý zápas odehrál Tom Ondrušek, který sice tentokrát nedal ani jeden gól, ale hned čtyři svým spoluhráčům připravil. Ondřej Mikeš zaznamenal hattrick.

Vinohrady nastoupily proti Ostravě poprvé s gólmanem Martinem Novotným, ale ani tato změna v sestavě body nepřinesla. Domácí tým přišlo podpořit v posledním utkání roku 2014 pouhých 80 diváků, kteří věřili v body jen do začátku třetí třetiny.

Snahu SKV totiž v tu chvíli nalomilo vyloučení právě po faulu nového gólmana a ostravské FBC se třetí nabídnutou přesilovkou už naložit umělo. Když pak smolař Josef Mareš šel na trestnou lavici za prohřešky svých spoluhráčů podruhé a Marek Švajný zvýšil znovu na 3brankový rozdíl, bylo definitivně rozhodnuto. Ostravu udrželo vítězství 6:2 na dohled příčkám pro play off, Vinohrady naopak další prohra přikovala na dno tabulky.

PŘEHLED PÁTEČNÍCH ZÁPASŮ:

VÍTKOVICE – BOHEMIANS 2:5
MLADÁ BOLESLAV – BRNO 4:5 SN
OTROKOVICE – TATRAN 5:4
CHODOV – SPARTA 14:6
VINOHRADY – OSTRAVA 2:6
LIBEREC – PARDUBICE 4:7


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*