Vinohrady dovedl k vítězství v Brně Petr Weissgärber Vinohrady dovedl k vítězství v Brně Petr Weissgärber
21. 12. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Senzační Vinohrady pokazily Buldokům Vánoce! Boleslav opět prohrála

 



Měla to být vánoční oslava, vinohradský Sokol ale odehrál své nejlepší utkání v sezoně a vykradl brněnskou halu. Buldoci po vítězství v Mladé Boleslavi prohráli s nováčkem 2:3, v bráně byl totiž famózní Petr Weissgärber.

Brno doplatilo na lehkovážnost z úvodu zápasu. Slabá koncentrace znamenala snadné vedení hostů, kteří hráli poctivě dozadu a Kejíkovu branku ohrožovali od druhé třetiny opravdu sporadicky. Náskok, který daly hostům góly Stuchlíka a Bíny, vydržel až do druhé třetiny, kdy Buldoci s vypětím všech sil dokázali vyrovnat.

Poslední třetina už byla jen hrou na jednu bránu. Brno stáhlo sestavu na dvě pětky a SKV bránilo. Ale defenziva Pražanů fungovala skvěle, i když domácí střelci se zrovna nevyznamenali. Zákonitě tak přišel trest. Tři minuty před koncem využil chyby v brněnské rozehrávce Milan Bína a svým druhým gólem v utkání rozhodl o vítězství outsidera.

Pardubice se rozhodly, že dají předčasný vánoční dárek florbalovému obecenstvu v nedalekém Hradci Králové a sehráli zápas s Chodovem ve sportovní hale na Třebeši.

Záměr se povedl napůl. Na florbal přišlo téměř 600 diváků, bohužel pro Sokol to nevyšlo s výsledkem. I když měly Pardubice dlouho dobrou naději na body, nakonec podlehly 2:5.

Sokol Pardubice - Chodov foto: Štěpán Černý

Sokol Pardubice – Chodov foto: Štěpán Černý

Sokol se přitom dokázal po mizerném úvodu vrátit do utkání. Už v 7. minutě prohrával 0:2, ale na začátku druhé třetiny rozjásal publikum v přesilovce Martin Zozulák, který vyrovnával na 2:2. V euforii hrající Sokol ale zlomily tři po sobě jdoucí události. Bahník trefil tyč, naopak Pražák na druhé straně proti gólmanovi Levinskému uspěl. A když měli domácí jedinečnou příležitost vyrovnat, pohrdli s téměř minutu dlouhou přesilovkou 5 na 3.

Martin Zich zavřel bránu a Pardubice se dalšího gólu nedočkaly. Naopak v závěru pečetil vítězství Chodova dvěma góly Tom Ondrušek. Jeden dal do prázdné brány, druhý pak po nájezdu, neboť jeho další střelu do opuštěné klece hasil hozenou holí pardubický Jakub Burian. Trestné střílení ale bronzový český reprezentant proměnil.

Otrokovice se představily v Ostravě opět bez trenéra Dana Folty, Pantery vedl ze střídačky jen Karel Ťopek, ale hosté, hrající jen na dvě pětky měli rozhodně na body.

Panteři na hřišti FBC dvakrát vedli, na Sovjákovu a Nagyho branku ale domácí tým pokaždé dokázal odpovědět. Jenže malá ztráta koncentrace stála trpělivě hrající hosty body.

Klíčové momenty přišly na přelomu druhé a třetí třetiny. Pouhých 18 sekund před koncem prostřední části neuhlídala obrana Panterů dorážejícího Eichnera a obrat zařídil hned v prvním střídání poslední třetiny Kašovský.

Pak už se FBC mohlo spolehnout na gólmana Laju, který tradičně dodával klid svým spoluhráčům. Ostrava vítězství 3:2 vydřela a získala další povinné body v boji o play off.

Obhájce titulu z Vítkovic byl blízko druhé prohře ve třech dnech, nakonec si však ze Sparty odváží tři body. Na začátku zápasu to byla pro hosty pěkná sprcha. Co rána, to gól. Skóre zápasu otevřel po 49 vteřinách hry Hartman, po dalších 65 sekundách zvýšil Burnik a v 6. minutě dával Svatoš už na 3:0 pro domácí.

Vítkovice ale brzy snížily Matejčíkem a ve druhém dějství rozhodly o své výhře. Brauer a Šebesta zařídili vyrovnání a o gól napřed poslal svůj tým kanonýr Lukáš Hájek.

V závěrečné dvacetiminutovce se Sparta ze všech sil snažila vyrovnat, hosty ale několikrát zachránil gólman Souček. Výhru favorita pojistil při powerplay domácích kapitán slovenské reprezentace Lukáš Řezanina.

Střešovice měly opět problémy se sestavou. Oproti zápasu v Otrokovicích se už ale do brány postavil Tomáš Kafka. Chyběli však Heřmanský, Richter, Vávra, Mayer, Riebauer, Beneš nebo Holčák.

I tak se tentokrát Střešovicím podařilo soupeře z dolní poloviny tabulky přehrát. Prvním gólům pomohly přesilovky. Na Kolískův gól odpověděl liberecký Valeš. Ale pak už Tatran pomalu nabíral náskok.

Čtyři góly v rozmezí několika minut na přelomu první a druhé třetiny v podstatě rozhodly zápas. Fridrich navyšoval ve 23. minutě už na 5:1. Liberec přitom nepůsobil odevzdaně, ale góly padaly hlavně do Vaníčkovy brány.

Poslední předvánoční zápas Tatran dovedl k vítězství 7:3. Ve Střešovicích jsou ale rádi, že nastala pauza. Marodka týmu je obrovská. Liberec zase musí přemýšlet o tom, jak se vrátit na vítěznou vlnu. Z posledních pěti zápasů čtyři ztratil.

Bohemians si nadělili před Vánocemi šest bodů! Po pátečním skalpu Vítkovic si „klokani“ vyšlápli i na silnou Boleslav, která si tak z posledních dvou zápasů připsala dvě porážky.

Pražané měli dobrý vstup do utkání a v úvodní třetině si vytvořili luxusní náskok. Dařilo se zejména juniorům. První dva góly vstřelil David Šimek, na 4:0 poté zvyšoval skvěle hrající Patrik Kieler, který si ve dvou premiérových zápasech v extralize připsal tři góly a jednu asistenci. Výtečný extraligový debut!

On a dalších šest juniorů odehráli dopoledne zápas v nejvyšší juniorské soutěži ve Vítkovicích a hned po jeho skončení spěchali na vlak, aby se přesunuli zpátky do Prahy.

Mladí hráči Bohemians se však s tímto náročným programem popasovali skvěle. Ve druhé třetině totiž další člen juniorské party Radek Mandík připravil šanci Adamu Růžkovi a ten vstřelil pátý gól domácích. Boleslavští se zmátožili, vystupňovali svůj tlak a ve 33. minutě se díky trefě Jiřího Boušky dokázali dotáhnout na rozdíl jediné branky.

Jenže „klokani“ vyrovnání nedopustili. Nejprve za stavu 5:4 přidali šestý gól, a když Boleslav po trefě Tomáše Chrousta z úvodu druhé části usilovala o vyrovnání a odvolala brankáře, vstřelil pojišťující trefu Jakub Šárka. Bohemians tak zvítězili nad Boleslaví 7:5.

Bohemians - Mladá Boleslav 7:5. Foto: Šimon Jiráček, facebook FBŠ Bohemians

Bohemians – Mladá Boleslav 7:5. Foto: Šimon Jiráček, facebook FBŠ Bohemians


PODROBNOSTI ZE ZÁPASŮ:

BRNO – VINOHRADY 2:3
PARDUBICE – CHODOV 2:5
OSTRAVA – OTROKOVICE 3:2
SPARTA – VÍTKOVICE 3:5
TATRAN – LIBEREC 7:3
BOHEMIANS – MLADÁ BOLESLAV 7:5

CER_2470

Sokol Pardubice – Chodov foto: Štěpán Černý

CER_2653

Sokol Pardubice – Chodov foto: Štěpán Černý

Sokol Pardubice - Chodov foto: Štěpán Černý


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*