Florbalistky Tigers mají za sebou dvacetigólovou kanonádu. Foto: Martin Flousek - xforbal.cz
21. 12. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Do roku 2015 vstoupí jako lídr Herbadent, ELITE je mimo osmičku

 



Do 19 dní dlouhého klidu v extralize na přelomu letopočtů 2014 a 2015 půjde jako lídr soutěže Herbadent. I když mistrovské Vítkovice díky dohrávce získaly o víkendu 6 bodů, zaostávají na 2. místě vinou horšího skóre. To si vedle obou zmíněných týmů vylepšil Chodov, který v derby rozstřílel před 253 fanoušky na Děkance Bohemians 16:7, 7brankovou show se zaskvěla Zuzana Tučková. Z osmičky pro play off vypadlo ELITE, které popravila 4 trefami olomoucká Simona Kabeláková. Nahradilo jej FBC Ostrava.

Herbadent zaznamenal nejvyšší výhru soutěže této sezony, když rozprášil Vinohrady 16:0. O čtvrtinu branek vítězek se postarala Dominika Kubišová. Bývalá gólmanka vicemistryň Jana Velčická musela snášet kanonádu svých někdejších spoluhráček do stavu 0:9, v polovině utkání pak podle plánu vystřídala. Její nástupkyně v brance klubu z Jižního Města Eliška Kuchyňková vychytala své první extraligové čisté konto.

Poražený Superfinalista jako by chtěl odpovědět Vítkovicím, které den předtím stanovily nejvyšší vítězství ročníku triumfem nad Jičínem 17:2. V dohrávce 3. kola řádila především trojice Denisa Ratajová (1+5), Denisa Ferenčíková (4+1) a Hana Sládečková (3+2). Druhý den v Židenicích už to takový kolotoč nebyl, ba naopak.

Brňanky, do jejichž dresu se z ukončeného hostování na Chodově vrátila reprezentační obránkyně Lucie Theimerová a hned se uvedla gólem, totiž hrály o body do poslední chvíle. Až 3 vteřiny před koncem rozhodla trefou do prázdné branky o výhře favoritek 6:4 jiná členka defenzivních řad národního týmu Zuzana Halfarová, pro kterou to byl vůbec první gól v sezoně. Kouč Židenic Martin Hájek byl na svůj tým hrdý. „Jsem moc rád, že jsme dokázali hrát vyrovnanou partii s tak dobrým týmem, jako jsou Vítkovice,“ těšilo ho.

Totéž neplatí o duelu Bohemians s Chodovem, který se stejně jako v prvním vzájemném setkání v sezoně změnil v lítou přestřelku, z níž jasně vzešel jako vítěz tým z Jižního Města. Výborná atmosféra před 3. nejvyšší návštěvou v historii základní části ženské extraligy vyburcovala především dvojici Zuzana Tučková, Anet Jarolímová. Ta nahrávala, první jmenovaná střílela a po takovéto jejich spolupráci se Chodov dopracoval ke 4 trefám. Tučková jich v zápase zvládla celkem 7, navíc to stihla v ohromujícím čase – během úseku 16:37 minut! Vytvořila tak historický rekord, který se bude jen stěží překonávat…

Po 1. třetině, v níž Chodov prohrával 0:2, a to ještě Adéla Bočanová neproměnila trestné střílení, byl stav 3:7 z pohledu Bohemians a brankářka Daniela Kreisingerová přenechala své místo náhradnici. Obě gólmanky nedobrovolně nakonec nasadil do hry i Chodov, neboť pro Kristýnu Klabanovou přijela na konci 2. třetiny záchranka. „Přejeme hodně štěstí Týně Klabanové při zotavování z otřesu mozku,“ uvedla trenérka Michaela Marešová.

Vánoční pauza nezačala vesele ani pro ELITE. Tým, který je zvyklý v posledních letech hrát play off, je po prohře v Olomouci mimo postupové příčky. Mimořádný výkon podala obránkyně Simona Kabeláková, jež zařídila 4 trefy vítězek včetně té rozhodující na konečných 5:4 necelé 3 minuty před koncem. „Děkujeme Sajmonovi za Ježíška, dneska jsme nebyli lepším týmem, ale efektivnějším,“ vyzdvihl přínos Kabelákové trenér Olomouce Pavel Hausner.

Jeho tým přeskočil Židenice a je nyní na 6. příčce 2 body za Libercem. Ten proti Tatranu nenechal nic náhodě a ze Střešovic si veze jasnou výhru 10:1. Přičinily se o ni 2 stálé tahounky Crazy girls Michaela Mlejnková (3+1) a Klára Leierová (2+2).

Na 8. místo skočilo FBC Ostrava, které si doma poradilo s Jičínem. Vyrovnaný zápas rozhodly 2 rychlé trefy domácích, jimiž v polovině zápasu během 77 vteřin odskočily nováčkovi do vedení 5:3. „Dnešní utkání rozhodla přesnost v koncovce, kdy Ostrava vymetala růžky branky a my své šance spalovali. Bohužel víkendový cíl se nám nepodařilo splnit,“ litoval kouč Jičína Tomáš Pokorný, jehož celek tak i nadále uzavírá tabulku.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*