Bulldogs Brno. Foto: MAD Photography, Martin Dvořák Bulldogs Brno. Foto: MAD Photography, Martin Dvořák
28. 12. 2014 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Kohút se postaví Vítkovicím, jde o finále poháru! Do Brna se vydal i Herbadent

 



Nejvyšší soutěže mužů i žen se znovu rozjíždí až po Novém roce, brněnští fanoušci ale mohou zajít na špičkový florbal už dnes. V moravské metropoli se totiž odehrají semifinále obou kategorií Poháru České pojišťovny.

Do akce půjdou hned dva účastníci posledního ligového Superfinále. Mezi muži se o finále utkají Bulldogs Brno, kteří budou hostit úřadujícího mistra z Vítkovic. V boji o ženský titul přivítají hráčky Židenic ve své hale Sportpoint pražský Harbadent.

Židenice míří v ženské extralize za klidným postupem do play off a před svátky pořádně potrápili obhájkyně titulu z Vítkovic. Dívky v červených dresech těží ze skvělé formy mladé komety Jessicy Zlámalové, do jejich kádru se navíc vrátila reprezentantka Lucie Theimerová a tak rozhodně nejsou bez šance.

Favoritem zápasu je ale určitě pražský Herbadent. Po nemastném neslaném začátku se tým z Jižního Města zvedl, ve vypečeném derby přehrál i sousedky z Chodova a má jistotu, že do roku 2015 vstoupí na 1. místě extraligové tabulky. Otázkou bude, jakou sestavu trenérka Markéta Šteglová do Brna přiveze.

ŽIDENICE – HERBADENT, neděle 14:00

Budou se hráčky Židenic radovat i dnes?

Budou se hráčky Židenic radovat i dnes?

Buldoci si budou chtít spravit chuť po nečekané předvánoční prohře s Vinohrady. Tým, který vede bývalý asistent Michala Deuse z Vítkovic Rostislav Kohút, si ale jinak v lize vede velmi slušně. Brňané svého tradičního soupeře už v této sezoně jednou porazili, v 8. kole extraligy vyloupili díky 4 bodům Jiřího Juhaňáka halu Dubina a vyhráli 6:3.

Vítkovičtí rozhodně nedají svou kůži lacino, po loňském propadáku v pohárové skupině se budou chtít ve stále prestižnější soutěži vytáhnout. Ani družina rytíře Vítka ale neoplývá žádnou oslnivou formou. Po prohře s Bohemians zvládla těsně otočit zápas na Spartě.

BRNO – VÍTKOVICE, neděle 18:00

Foto: Martin Dvořák – Bulldogs Brno; Facebook TJ Sokol Brno Židenice


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*