29. 12. 2014 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

Penalty Floorball ovládli překvapivě Hněvkovský se Šárkou

 



V sobotu po vánočních svátcích se v Krupce u Teplic za účasti několika současných i bývalých reprezentantů konal tradiční Salming Penalty Floorball. Prestižní měření sil v samostatných nájezdech vyhráli nakonec bývalý extraligový útočník Jan Hněvkovský s kladenským gólmanem Michalem Šárkou.

Na turnaji, označovaném jako neoficiální Mistrovství České republiky dvojic v samostatných nájezdech, se letos sešla skutečně vybraná florbalová společnost. Vedle tradičního favorita Jana Natova se přihlásil i další medailista z Göteborgu Jiří Curney v týmu s Danielem Körberem, extraligové duo Radim Křenek – Michal Rebro nebo juniorští reprezentanti, bratři Jan a Václav Zavadilovi.

Rybník všem 63 dvojicím protivníků však vypálil někdejší střelec Kladna a Bohemians Jan Hněvkovský ve dvojici s brankářem kladenského béčka Michalem Šárkou. Vítězná dvojice patří mezi tradiční účastníky nájezdového klání. „Byl to pro nás již pátý ročník a zatím jsme vždy vylezli na bednu. Měli jsme 3 třetí místa a jedno druhé, takže teď konečně vítězství,“ bilancuje spokojeně Hněvkovský.

Ten ještě loni naskočil v zelenobílém dresu Bohemians do tří extraligových zápasů. „Ale potom, co jsem po minulé sezóně skončil s extraligou a hraji jen pražskou ligu s kamarády, jsem si žádné cíle nekladl,“ přiznává kanonýr, který v regionální soutěži táhne společně s legendárním gólmanem Petrem Pajerem nebo extrenérem juniorské reprezentace Tomášem Janečkem tým Kings Praha.

„Na druhou stranu Šáryn je dobrý keeper a já ten svůj jeden nájezd také docela ovládám,“ říká s úsměvem. I přes tyto schopnosti samozřejmě měli zkušení nájezdníci z některých hvězdných protivníků mírný respekt. „Největší určitě z Natyho,“ přiznává.

„Nájezdy provádí nejlépe a hlavně dovede udržet koncentraci, což je vedle nějakých základních dovedností u takového počtu nájezdů to nejdůležitější. A pak z Michala Rebra s Radimem Křenkem. Ale soupeři nám tyto dva favority vyklidili z cesty, tak jsme je nemuseli vyřadit my,“ popisuje Hněvkovský a s humorem na adresu svých kamarádů dodává, „myslím, že kluci jsou za to rádi, protože pak by to se mnou v autě cestou domů asi nevydrželi.“

Vítězné duo obdrželo příjemnou finanční odměnu ve výši 10000,- Kč. Žádné zvláštní plány s ní ale Hněvkovský nemá. „Spíš je tak rozmělním do své spotřeby. Například zítra jedu do Itálie na hory, tak si přivezu nějakou dobrou pastu, parmazán a salámy,“ plánuje úspěšný střelec.

Na druhém místě skončila dvojice mladíků Ondřej Vašíček (Tatran) a Jakub Výtisk (Ml. Boleslav), stupně vítězů pak doplnili ústecký Kamil Jiránek s brankářem Traverzy Mukařov – Tago Mago Josefem Bínou. V ženské kategorii byli nejlepší Daniela Tomanová a Barbora Pálfyová z týmu teplických juniorek.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*