Monika Léblová Foto: Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
7. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Ve finále poháru jsou i Vítkovice. Na Herbadent je poslala Léblová

 



Ve finále domácího poháru dojde na reprízu dubnového boje o titul. K Herbadentu, jenž si postup do Opavy vybojoval už dřív, dnes přibyly Vítkovice. Ty v dramatickém klání přemohly Chodov 3:2 v prodloužení. Vítězný gól vstřelila v čase 65:52 Monika Léblová po parádní akci Ivany Šupákové.

Přitom Chodov byl zpočátku na Dubině lepším týmem a také šel brzy do vedení. Zuzana Tučková nastavila hůl přihrávce Magdaleny Pláškové a zblízka otevřela skóre. Vítkovice po podobné akci na konci úvodní části vyrovnaly, když šel míček od mantinelu před branku po trase Léblová – Kociánová – Šupáková. Pražanky si však za 47 vteřin vzaly vedení zpátky.

Magdalena Klímová prudkou střelou překonala Lenku Kubíčkovou a úřadující mistryně dlouho marně usilovaly o to, aby na její trefu odpověděly. Povedlo se jim to až v přesilovce po vyloučení Kristýny Bachmaierové, v níž na konci prostřední části zacílila přesně Denisa Ratajová.

I Chodov mohl využít početní výhodu, ale svou obávanou zbraň tentokrát neodjistil. Janě Vojáčkové přitom při usměrnění prudké přihrávky chybělo ke gólu pár centimetrů. Zápas však stejně jako při zářijovém vzájemném duelu na Dubině v extralize dospěl do prodloužení.

A stejně jako tehdy i dnes si v něm rozhodující slovo vzala Šupáková. Tentokrát se v rohu obtočila kolem Gabriely Tožičkové, upoutala na sebe pozornost obou před brankou hlídkujících hráček Chodova a poslala míček na přichystanou Léblovou. Spolehlivá vítkovická nekompromisně zavěsila a poslala Vítkovice do finále.

Sama ovšem po zápase přiznala, že se to neobešlo bez důrazné domluvy trenérů po 1. třetině. Kouč vítězek Jiří Velecký vyzdvihl reakci svých svěřenkyň. Zápas jsme pro sebe rozhodli zlepšeným výkonem ve druhé polovině utkání. Zároveň to byl velmi náročný duel, ze kterého můžeme čerpat, a už teď víme, že bychom mohli předvést lepší výkon. Ale musíme být důslední, koncentrovaní a v jednotlivkyních lépe připravení, pak zase můžeme zopakovat výkony z Poháru mistryň,“ uvedl.

Trenérka Chodova Michaela Marešová nyní se svým týmem zaměří pozornost na vysněné Superfinále. „Podle mého názoru to bylo vyrovnané utkání, ve kterém měl každý z týmů silnější polovinu. Bohužel v té druhé byl lepší soupeř. Abychom splnily náš cíl do sezony, bude to o daleko větší dřině a pokoře,“ tušila po duelu s úřadujícími šampionkami.

Ty v minulé sezoně v poháru nestartovaly, nyní v jeho finále po 2 letech znovu narazí na Herbadent. Chodov svou loňskou účast v boji o druhou nejcennější domácí trofej nezopakuje. Ještě před opavským zápasem se přitom oba fináloví soupeři střetnou v lize – Herbadent v sobotu přijede na Dubinu v rámci extraligy. Další díl vzájemného soupeření bude jen předkrmem pro jeden z vrcholů sezony, jenž se bude hrát už 20. ledna.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*