Opavská sportovní hala. Foto: hala-opava.cz Opavská sportovní hala. Foto: hala-opava.cz
19. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Strach o finále poháru: hrozí divácké fiasko? Opavu zklamaly Vítkovice

 



Jeden z vrcholů sezony, finále Poháru České pojišťovny, bude už zítra hostit opavská víceúčelová hala v Městských sadech. Slezané se na akci dost těšili, jenže nyní mají obavy. Přijdou diváci? Protagonisté mužského finále Mladá Boleslav ani Bulldogs Brno v regionu příliš nelákají. Kolik bude nakonec v hale pro 3000 diváků volných sedadel?

Mezi florbalovou veřejností je opavská P.E.M.A. víc než dobře známá. Teď se chce pořádáním finále poháru dostat i do povědomí ostatních lidí. „Ne každý z laické sportovní veřejnosti ví, co všechno vlastně děláme. Chceme tohle finále samozřejmě využít i k vlastní prezentaci, abychom vešli ve známost i v širším okolí,“ říká předseda opavského klubu Přemysl Novák. A dodává: „Věříme, že se nám taky povede halu z většiny naplnit. Navíc se klub zviditelní nejen v tisku, ale hlavně v televizi, protože se jedná o přímé přenosy. Je to pro nás prestižní záležitost.“

Opava měla v plánu zorganizovat finále už loni, ale sezona byla pro klub hodně náročná, nakonec zakončená postupem áčka do 1. ligy. I proto od nápadu Opavští upustili. „Letos jsme byli osloveni florbalovou unií s tím, že má zájem, aby se florbal dostal ještě víc do povědomí lidí právě na Opavsku, a také Bruntálsku nebo Krnovsku. Navíc do Opavy mají blízko i Ostravští nebo Havířovští,“ vypočítává Novák.

Jenže plány trochu pokazili muži Vítkovic. V semifinálovém utkání v Brně přišli na poslední chvíli o postup a v Opavě začali mít opravdu strach. „Stoprocentně to ovlivní návštěvnost, protože Opavě nejbližší mužský tým, který tady bude hrát, jsou Bulldogs Brno, přemožitel Vítkovic v semifinále. Ale věřím, že zvědavost převáží to, že tu nebude hrát žádný tým z kraje,“ doufá Novák.

V Opavě jsou aspoň rádi, že se do boje o trofej dostaly vítkovické florbalistky. „Máme tam totiž naše odchovankyně,“ připomíná Novák opory mistryň Hanu Sládečkovou a Zuzanu Halfarovou. „Navíc soupeřem je Herbadent, takže na ženské finále by mohla přijít velmi zajímavá návštěva,“ těší se předseda pořádajícího klubu.


Autor: red



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*