Vítkovice stvrdily vládu nad českým ženským florbalem historicky prvním triumfem v poháru.
20. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

DOUBLE! Enenkelová vystřelila pohárové zlato Vítkovicím!

 



Až prodloužení rozhodlo o vítězi Poháru České pojišťovny v kategorii žen. Veronika Enenkelová proměnila nařízenou standardku ranou k tyči a v čase 67:26 přisoudila i druhou domácí trofej Vítkovicím. Ty tak po mistrovské ukončily i druhou zlatou sérii Herbadentu. Pražský celek po 8 letech nevyhrál domácí pohár, naopak hráčky Vítkovic se z něj radují poprvé v historii.

První třetina nabídla aktivní florbal, akce v ní střídala akci a divákům se utkání muselo líbit. Pamětníkům možná dění na palubovce připomnělo předloňské finále poháru, které je mnohými považováno za nejkvalitnější duel Vítkovic s Herbadentem.

Aktivnější byly Vítkovice, avšak hrálo se bez vyložených šancí. V 5. minutě chytře ukryla střelu za obránkyni Šupáková, ale Kuchyňková byla pozorná. Na druhé straně se do vyložené pozice dostala Zimina, nicméně před Kubíčkovou nedokázala kloudně zakončit. Následně podnikla v této části hry ojedinělý výpad Ratajová, vypresovala si míček na Sádkové, ale Kuchyňková byla opět pozorná.

V závěru 1. třetiny byla vyloučena Hana Sládečková, Herbadent ale do sirény a ani ve 2. třetině přesilovku nevyužil. Kubíčková totiž na začátku periody neuvěřitelným způsobem zalehla pokus Košturiakové, která div už nezvedala ruce na hlavu. Vítkovice tak začaly přežitým oslabením nejlepší 10minutovku v utkání, kterou otevřela úvodní brankou Ratajová.

Denisa Ratajová (vlevo) nasměrovala svým gólem Vítkovice k historicky prvnímu triumfu v domácím poháru.

Denisa Ratajová (vlevo) nasměrovala svým gólem Vítkovice k historicky prvnímu triumfu v domácím poháru.

Povzbuzené mistryně vrhly všechny síly do ofenzivy a zakrátko se radovaly podruhé, to když nešťastného zaváhání obrany Herbadentu využila pohotová Šponiarová.

Herbadent se zmátořil po druhé komerční přestávce, v rámci které florbalistky ukázaly, že jejich sport si zakládá na dobrých vztazích – to když si slovenské trio Ferenčíková, Košturiaková a Ferencová s úsměvem vysvětlovalo předcházející situace.

Ferenčíkové ale úsměv vzápětí zmrzl, když se střelou od mantinelu nikoliv nepodobnou té předloňské superfinálové prosadila výborně hrající Košturiaková. Ve zbytku periody Herbadent tlačil a Kubíčková předvedla další výborný zákrok, když vychytala únik Slavíkové.

Dominika Šteglová (zleva) a Lucia Košturiaková smazaly náskok Vítkovic.

Dominika Šteglová a Lucia Košturiaková (zleva) smazaly náskok Vítkovic.

Třetí třetina přinesla urputný boj o každý centimetr palubovky, logicky pak šla stranou florbalová krása. Oba týmy si ale dlouho nemohly vytvořit pořádnou šanci a když už střílely, byly obě brankářky dlouho pozorné. Až necelé 4 minuty před koncem dokázala vyrovnat Šteglová, která si našla od mantinelu odražený míček a trefila se pod břevno.

Utkání tak dospělo do prodloužení, na jehož začátku chybovala Klapitová, ale Šteglová tentokrát nabídnutou šanci nevyužila. V polovině nastaveného času se na Kuchyňkovou řítila Paloncyová, ale Pilíková výborným zákrokem odpálila míček do relativního bezpečí.

Utkání tak rozhodla v čase 67:26 Veronika Enenkelová: míček poslala z pravé strany nechytatelně k tyči branky Elišky Kuchyňkové a odstartovala vítkovické oslavy.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*