Marek Bräuer v dailogu s finským rozhodčím. Foto. Štěpán Černý Marek Bräuer dnes nediskutoval s rozhodčími, naopak třemi body pomohl k výhře v pátém semifinále!
26. 1. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Extraliga okusila finský metr. Nikdo si neotvíral hubu, shodli se hráči

 



Finští rozhodčí Thomas Ellis a Janne Sjögren poznali, co je česká extraliga. V sobotu byli u dramatu a překvapení v Pardubicích, v neděli pískali šlágr – souboj loňských superfinalistů.

Je to už několikátou sezonu, co si čeští, švýcarští a finští sudí vyměňují zkušenosti a odjíždějí rozhodovat zápasy nejvyšší soutěže do ostatních zemí. O víkendu si českou ligu zkusili Finové a dle samotných hráčů byli zajímavým oživením. „Měli trochu jiný metr, který však drželi po celou dobu zápasu. Připomínalo mi to mezinárodní úroveň, byli jsme rádi, že pískali zrovna náš zápas s Mladou Boleslaví,“ prohlásil po vítězném utkání pardubický Jakub Burian, který nakonec rozhodl drama až v osmé sérii nájezdů.

Myslí si ale, že Finové to měli jednodušší z jednoho prostého důvodu: „Nikdo si na ně neotvíral hubu,“ usmíval se pardubický centr. „Nevím, jestli z respektu či jazykových bariér. Každopádně potom se ten zápas řídí jinak,“ všiml si.

Jakub Burian. Foto: facebook Sokol Pardubice, Stanislav Kolařík

Jakub Burian. Foto: facebook Sokol Pardubice, Stanislav Kolařík

Mladoboleslavští před zápasem absolvovali miniškolení od obránce Jana Jelínka, který ve Finsku působil. „Jelen nás před zápasem jen varoval před fauly hokejkou, ale ti kluci dvojky nerozdávali. Jinak to možná bylo trošku tvrdší, ale nic zásadního. A hlavně: nikdo si jim nedovolil nic říkat, to asi protože neumíme anglicky,“ přitakal mladoboleslavský Radek Gwuźdź.

Neplatí to však o všech. Pár hráčů navíc něco umí i finsky. I Jelínek si nakonec vzpomněl. „Tenhle pár jsem vůbec neznal, ale pískali v pohodě. Po zápase jsem jim řekl ty dvě věty, které si ještě z působení ve Finsku pamatuji,“ pousmál se český reprezentační zadák.

Prohodit pár slov finsky ale mohli Ellis se Sjögrenem i ve Střešovicích. „Ano, to byla jediná zásadní změna. Jule si konečně mohl s někým popovídat rodným jazykem,“ přitakal vítkovický bek Filip Heczko v narážce na spoluhráče Juliuse Jousiho. „Ale jinak moc změn nebylo. Hra měla spád, vyloučení byla správně odpískaná, hodnotím to určitě pozitivně,“<


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.